M-Bank - jak se dá lehce přijít o peníze.

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

jova
Kontaktovat uživatele:

5. 4. 2016, 2:07

Stala se mi taková věc, ale může to zřejmě postihnout další, tak vás chci varovat..
Chci platit něco z účtu a najednou koukám, mám zablokováno cca 8 500 kč. Volám tam, že prý mi ty peníze zablokovali na základě exekutorského příkazu a po 14 dnech budou převedeny na účet exekutora. Nikomu nic nedlužím, půjčky nemám. Volám proto exekutorovi a ten skutečně oslovil banku, zda tam na jisté jméno a rodné číslo není vedený účet. Banka mu odpověděla že ano a tak došlo k tomu zablokování. Problém je v tom, že tahle banka si neověřuje jméno a rodné číslo, ale pouze rodné číslo a na jeho základě moje peníze poskytla exekutorovi. Mám holt tu smůlu, že mé rodné číslo bylo přiděleno cizineckou policií dalšímu občanovi který dělá dluhy. Předpokládám, stejně by to asi dopadlo, kdyby se exekutor upsal a náhodou se trefil do vašeho rodného čísla. Já na to přišel jen náhodou a stopnul to včas. Zřejmě bych o peníze nepřišel a nějak, možná někdy, je i dostal zpět. Ale dohadujte se s exekutorem, vysvětlujte u trvalých příkazů že máte neprávem zablokovaný účet… M-banku to nezajímá, řekne vám jen, obraťte se na exekutora, to není náš problém.
U M-banky nejste člověk, jen číslo a pokud máte smůlu jako já, pak holt musíte počítat s tím, že jednou tam nebudete mít ani peníze.
RaS

5. 4. 2016, 2:25

já jsem si vždycky myslel že rodné číslo je jedinečné nebo snad není?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

5. 4. 2016, 2:39

RČ má duplicity. Chyby nastávají při přidělování bloků rodných čísel matrikám, nebo si matrikáři (trošku v rozporu s předpisy) čísla sami telefonicky redistribuují, aby se vyhnuli papírování s centrální evidencí - při tom se také nadělají chyby a nějaké číslo se holt přidělí dvakrát. A úřady to napravují dost arogantně, prostě pošlou dopis, že ode dneška máte nové ŘČ a zařiďte si zbytek sám.
Aleš Procháska
Mex

5. 4. 2016, 2:58

Duplicity sice existují (všude existují chyby), ale je jich velmi málo.
Tady bych skoro spíš hledal chybu buď u exekutora, nebo u banky, že něco spletli a takhle to zahráli do outu.

Měl bys z toho něco vytlačit. Exekutoři i M-banka si to celkem zaslouží.
Klidně ti potvrdím, že jsi mi měl zaplatit, díky zablokování účtu jsi nemohl a já Ti naúčtoval smluvní pokutu za zmařený obchod. ;-)
jova
Kontaktovat uživatele:

5. 4. 2016, 4:23

Mex píše:Duplicity sice existují (všude existují chyby), ale je jich velmi málo.
Tady bych skoro spíš hledal chybu buď u exekutora, nebo u banky, že něco spletli a takhle to zahráli do outu.

Měl bys z toho něco vytlačit. Exekutoři i M-banka si to celkem zaslouží.
Klidně ti potvrdím, že jsi mi měl zaplatit, díky zablokování účtu jsi nemohl a já Ti naúčtoval smluvní pokutu za zmařený obchod. ;-)
Děkuji za nabídku :D

V tom systému je něco špatně protože:

Vyjádření exekutorské komory:
…Soudní exekutor totiž bance kromě rodného čísla zasílá povinně i jméno a příjmení povinného a datum narození. Banka dle sdělení soudního exekutora odpověděla a potvrdila jméno povinného v exekučním řízení – přesto ovšem zablokovala Váš účet. Z této skutečnosti usuzuji, že došlo k pochybení banky…

Vyjádření banky na mou reklamaci:
Chtěli bychom Vám oznámit, že rodné číslo je jediným a řádným identifikátorem osoby na kterou je vedeno exekuční řízení.
Pokud exekutorský úřad sdělí bance rodné číslo, banka při zpracování exekučního příkazu provádí ověření klienta právě na základě rodného čísla.

Já si to přebral tak: banka která nedokáže a nechce k rodnému číslu přiřadit i jméno, nemůže pečovat o mé úspory!
vvitty

5. 4. 2016, 4:32

kutil_tim píše:... Nic podobného jsem si při podpisu nedohodl jednostraně to zavedli změnou cenníku a o placené "neslužbě" ....
Pri podpisu jste souhlasil s jejich obchodnimi podminkami, kde je mimo jine odkaz na sazebnik poplatku a moznost banky jednostranne menit podminky pouzivani sluzeb - staci to dva mesice predem oznamit. Pokud nevyjadrite nesouhlas, ma se za to ze souhlasite... ale tak v cem je problem vymenit mbanku?

Ad exekutor - kolegovi nechal zablokovat barak. Ani mu nevadilo ze se shoduje pouze jmeno a prijmeni, ale uz ne adresa, rodne cislo a dalsi veci... jo a prej je to v poradku, protoze informaci o tom ze zablokovali barak poslali jeho jmenovci ktery dluzi a ten prece mel dat vedet ze to neni jeho :lol: ale tak dobre, no, kdyz prokaze ze nedluzi, tak mesic, dva a odblokuji to... banda *******
Mex

5. 4. 2016, 4:35

jova píše:Já si to přebral tak: banka která nedokáže a nechce k rodnému číslu přiřadit i jméno, nemůže pečovat o mé úspory!
Podle mě druhý nejrozumnější postup.
Ten první by byl předtím z nich ještě vyrazit nějakou kačku nebo apoň pořádnou omluvu.
SO 545

5. 4. 2016, 4:45

Hold v dnesnom svete sa vedia pekne ospravedlnit len v TV vysielani.

To ich skrie fest ked vytiahne TV hovorcu pred kameru.
filla
Kontaktovat uživatele:

5. 4. 2016, 5:24

vvitty píše:
kutil_tim píše:... Nic podobného jsem si při podpisu nedohodl jednostraně to zavedli změnou cenníku a o placené "neslužbě" ....
Pri podpisu jste souhlasil s jejich obchodnimi podminkami, kde je mimo jine odkaz na sazebnik poplatku a moznost banky jednostranne menit podminky pouzivani sluzeb - staci to dva mesice predem oznamit. Pokud nevyjadrite nesouhlas, ma se za to ze souhlasite... ale tak v cem je problem vymenit mbanku?
kutil_tim píše:nečtu zprávy z Mbank .
a jeste se divi :mrgreen:
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
slezak77

5. 4. 2016, 5:32

Zkusil bych napsat do TV, třeba černé ovce, tento e-mail bych přeposlal jak exekutorovi tak bance, mám za to, že by se to hnulo. Něco podobného měl můj kamarád a jak to fičelo.
RaS

5. 4. 2016, 7:56

a myslíš že u jiných bank je to jinak? nebo která je ta super která nemá smluvní podmínky na 10A4ek a je tak velkorysá že stojí za to o ni uvažovat?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 4. 2016, 8:01

ani u jinych bank to neni o moc lepsi
je v tom bordel a exekutori maji volny ruce
nikdo nic nekontroluje
je az s podivem jak snadno lze pomoci soudu ziskat exekucni titul na nekoho kdo nic nedluzi
rikaji tomu chyba psani
staci v zalobe "udelat chybu" samozrejme "neumyslne"
soud pak posila postu do cerne diry
pak krasna vec pod nazvem fikce doruceni
pak napravit tu chybu psani
pak uz jen pravomocny rozsudek a exekuce
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RAIDEN

5. 4. 2016, 8:21

Taky mám mbank a jsem +/- spokojený, ikdyž ty nejlepší časy jsou samozřejmě dávno pryč.
Troufám si říct, že i v jiné bance v ČR bys dopadl stejně a možná ještě horší.
Máš samozřejmě vztek jovo, ale to na co ve skutečnosti nadáváš je exekučně korupční kokotistán naše republika.
Mimochodem pokud se někomu něco takového stane, tak má nárok si jednorázově vybrat 2x násobek životního minima (nevím jistě, ale nějakých 6 800kč).
Pro představu co takové exoprase může tak si představ, že ti může v práci zabavit výplatu až do výše nezabavitelné částky, tu ti sice pošlou na účet, ale i na ten účet s tím zbytkem ti může skočit a zablokovat.
No a aby toho nebylo málo tak tě ještě přijede domů klidně v tvé nepřítomnosti vykrást. A pokud už doma si, tak ti může i provést osobní prohlídku (Ano exekutor a nikoliv pouze PČR).
O tom, že může postihnout i věci manžela nebo manželky už ani nemluvím.

Tohle je spíš takovej drb, ale slyšel jsem o tom, že exe přijel, doma máma s malou dcerkou a chtěl jí servat náušnice z uší.

Ještě bych se teda s dovolením zeptal, naúčtovala ti mbanka poplatek za dotaz úřední osoby? Pokud ano, kolik?
jova
Kontaktovat uživatele:

5. 4. 2016, 8:51

Žádné další poplatky jsem s tím zatím naštěstí spojené neměl.
vvitty

5. 4. 2016, 11:06

kutil-tim: dej vedet az najdes banku ktera nema ve svych obchodnich podminkach opravneni jednostranne menit podminky vedeni uctu.
Priklad se zlodejem ma drobnou chybku, tady jsi podminky vedeni uctu podepsal pri zakladani (i kdyz vim ze spousta lidi takove "kraviny" jako obsah papiru co podepisuje necte, jen hodi autogram)...
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“