Acramatic 2100
Dobrý den začínám pracovat na acramaticu 2100 a skoušel jsem ho najít na netu ale nic jsem nenašel chci se zeptad jestli někdo neví kde bych ho mohl sehnat nebo aspon nějaký CAD nebo CAM na kterým bych se mohl učit psát g kody a mohl se na to i kouknout jestli to jede a jestli by šlo programovat i ve 3D dekuji 

Na Acramatic 2100 je i simulační program pro PC, nemám ho, ale dá se koupit (levné to nebude).
Pokud ho chceš koupit, tak ho poptej tady:
http://www.t-support.cz
pokud ho chceš ukrást, tak to bude problém. S tím ti neporadím.
http://www.t-support.cz
pokud ho chceš ukrást, tak to bude problém. S tím ti neporadím.
t-support nejsou lumpove
je to moje firma
masli nejake dotazy nejlepsi bude psat na vstanek@t-support.cz
neboj nekousu
zakladni informace a FAQ o a2100, nebo Acramatic 2100 najdes na http://www.t-support.cz/t-support/index ... rubrika=27
snad ti to pomuze, VS

masli nejake dotazy nejlepsi bude psat na vstanek@t-support.cz
neboj nekousu

zakladni informace a FAQ o a2100, nebo Acramatic 2100 najdes na http://www.t-support.cz/t-support/index ... rubrika=27
snad ti to pomuze, VS
Mám problém s Acramaticem, na obrazovce mi po zapnutí naskočí následující chybové hlášky:
Můj odhad je, že odešla baterie co drží BIOS a systémový čas............ uvažuju správně?ERROR
0271: Check date and time settings
WARNING:
0251: System CMOS checksum bad - Default Configuration used
ERROR
0280: Previous boot incoplete - Default Configuration used
Press (F1) to resume
- Gulliver64
ano, na 99% to bude tak 

Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
No, dobrá. Dejme tomu, že je to tou baterkou. Dal jsem novou, ale chová se to úplně stejně. Jak nastavím správný čas? U normálního PC bych připojil klávesnici ........ ale u toho Acramatiku i když zapojím klávesnici do PS/2 konektoru, tak je mrtvá. Ještě je velký konektor (DIN) přímo na základní desce - tedy na jedné ze základních desek ) ......ten jsem nezkoušel, všechny DIN klávesnice jsem již odeslal do křemíkového nebe. Měla by fungovat i ta PS/2, nebo je normální, že mi nefunguje a musí se použít klávesnice připojená přes DIN konektor?
Ahoj,
To QNX: nejdřív musíš dát to do chodu to A2100 po stránce HW. To se opravdu musíš obrátit na pana Staňka T-suport ten tomu opravdu rozumí jen a pouze On. Pak to je již jen záležitost postprocesoru z dáného CAMU. Je to plně 3D. Podle mého názoru to byl jeden z nejlepších systémů ve své době. Koupen však konkurencí (Siemens) a zrušen. Jinak v tý klavesnici je zrada bere to jakou koliv s PS2. Provozujeme tu nejlevnější včetně myši a průběžně vyhazujeme a kupujeme nové vše OK. Provoz a emulze jim dávají zabrat. Mám post procesor na Surfcam. Kdo umí na Windows tak umí A2100 + nejaký příkaz pro obsluhu
To QNX: nejdřív musíš dát to do chodu to A2100 po stránce HW. To se opravdu musíš obrátit na pana Staňka T-suport ten tomu opravdu rozumí jen a pouze On. Pak to je již jen záležitost postprocesoru z dáného CAMU. Je to plně 3D. Podle mého názoru to byl jeden z nejlepších systémů ve své době. Koupen však konkurencí (Siemens) a zrušen. Jinak v tý klavesnici je zrada bere to jakou koliv s PS2. Provozujeme tu nejlevnější včetně myši a průběžně vyhazujeme a kupujeme nové vše OK. Provoz a emulze jim dávají zabrat. Mám post procesor na Surfcam. Kdo umí na Windows tak umí A2100 + nejaký příkaz pro obsluhu

Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
QNX,
nevim jak ti to jde ci nejde. Nevim z jakeho si regionu.
Jestli od Zlina, znam tam sikovne kluky.
-k baterce, mozna budes trochu bojovat s ozivenim opci, pripadne zavolej, nasmeruji te na servis Siemensu A2100
-ke klavesnici, Ferda mluvi o klavesnivi pro Obsluhu, tedy pro jeden Motherbord, QNX o velke zastrcce na desce systemove, ne Windowsovske.
Jinak volej 603 11 41 82, Vlastimil Stanek
nevim jak ti to jde ci nejde. Nevim z jakeho si regionu.
Jestli od Zlina, znam tam sikovne kluky.
-k baterce, mozna budes trochu bojovat s ozivenim opci, pripadne zavolej, nasmeruji te na servis Siemensu A2100
-ke klavesnici, Ferda mluvi o klavesnivi pro Obsluhu, tedy pro jeden Motherbord, QNX o velke zastrcce na desce systemove, ne Windowsovske.
Jinak volej 603 11 41 82, Vlastimil Stanek
vstanek: Tak jsem se skoro po půl roce dostal k tý mašině
No, baterky jsem vyměnil a systém mi už naběhne, čas jsem nastavil správný, ale něco je ještě špatně. Hodí mi to tyhle dvě hlášky:

Když se mrknu na diagnostiku, tak tam najdu:Alarm 39-22
Cause: An error is reported by X,Y or Z axis drive
Remedy: Run Yaskawa servo monitoring program and determine the cause for alarm. See pg. 12 to 14 of electrical drawings. Servo alarm is monitored by input signal U_I_FDRAL. If U_I_FDRAL=ON no alarm is reported.
Alarm 61-1
Unable to Connect COM1 Device
Cause: The required hardware resource or protocol is not available.
Remedy: Check the device configuration for proper setup.
ale zároveň i toto:Diagnostic manager - Hardware Diagnostic Startup Status
High density I/O CMHD passed
Jsem kousek od Dvora Králové, takže Zlín je dost daleko ...........jenže teď už poradit potřebuju dost nutně. Pokud mi nikdo nedokáže poradit co s tím mám udělat. Tak budu nějakého šikovného servisáka potřebovat. Můžeš mi na někoho poslat kontakt? Díky.Extended diagnostic:
High density I/O CMHD Failed
Koukam, ze ti to moc netrapilo, 6 mesicu je dlouha doba.
v prvni rade, jedna se o stroj Kovosvit nebo Zlin tedy nejlepsi je zvednout telefon a zavolat vyrobci, maji na servisnim oddeleni i lidi co rozumi A2100 v jejich konfiguraci.
no a kdyz nenajdes odpoved na sve otazky,
posli mi na email presne oznaceni stroje, vyrobni cislo stroje i ridiciho systemu,
posli informace o tve firme, adresu kontakt na sebe.
Ja zkusim sehnat nekoho na telefon, kdo s tebou vec podiskutuje,
ale myslim ze vyrobci poradi
Dekuji
VS
v prvni rade, jedna se o stroj Kovosvit nebo Zlin tedy nejlepsi je zvednout telefon a zavolat vyrobci, maji na servisnim oddeleni i lidi co rozumi A2100 v jejich konfiguraci.
no a kdyz nenajdes odpoved na sve otazky,
posli mi na email presne oznaceni stroje, vyrobni cislo stroje i ridiciho systemu,
posli informace o tve firme, adresu kontakt na sebe.
Ja zkusim sehnat nekoho na telefon, kdo s tebou vec podiskutuje,
ale myslim ze vyrobci poradi
Dekuji
VS
OK, zkusím to u výrobce. Máš pravdu, netrápilo mě to. Bylo tolik jiné práce, že ta moje garážová mašinka mohla (musela) odpočívat. Napíšu jak jsem dopadl.