Siemens Logo!?

Odpovědět
Gustavson

12. 12. 2008, 7:15

Zdravím všechny.
Chtěl bych si postavit takovou automatickou pilu(na způsob řetězový pily) na řezání metrovejch balíků dřeva.
Chci aby to dělalo tohle:
Vložim metrovej balík
Spustim mašinu
Mašina upne balík
Mašina uřízne cca 20 cm z balíku
Mašina posune balík a zase uřízne atd atd furt dokola
Potřebuju tim ovládat elektrohydraulický rozvaděč.Polohy bych chtěl hlídat indukčnímy čidly a jistit koncáky.
A chci se vás zeptat zda tohle dokážu ovládat Siemensem Logo.
Nemám s logem zatim žádný zkušenosti.
Mad_BOXs

12. 12. 2008, 7:30

Určitě ti to na toto stačit bude. Pokud by ti chyběly výstupy tak jsou k tomu i rozšiřovací moduly.

my jsme z LOGO! přešli na M91 od Unitronics http://www.schmachtl.cz/menu/senzorika- ... nitronics/
a je mnohem lepší a hlavně má přímo klávesnici s displejem a taky má programovací SW v ČJ a je volně ke stažení.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Gustavson

12. 12. 2008, 7:47

No jo mrknul sem na to.Je to takový kompaktnější a má to lepší výbavu.K tomu Logo je taky display ale je zvlášť na kabelu a navíc se jim nedá programovat a stojí navíc 3 litry.
Musim zjistit co to koštuje.
Zatim dík za inspiraci.
Mad_BOXs

12. 12. 2008, 8:03

Mrkni se na jednotlivé verze PLC. Asi nejednodužší je JAZZ cena kolem 5 000,- a ta M91 je už dražší - něco kolem 11 000,-. Tohle jsou jen orientační ceny.

Porovnej si cenu LOGO! a SW a ještě propojovací kabel od Siemensů s touto konečnou cenou - Unitronics to má vše v ceně. :wink:
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
ivčo
Sponzor fora

12. 12. 2008, 8:33

co použiješ za pilu? Logosol ???
Taky jsem ten případ teoreticky řešil, skončil jsem na portálu s ručním posunem a motorovým posunem do řezu jenom s koncákama.
Jak chceš upnut těch posledních 20cm ??? Jaký máš průřez balíku ?
Nakonec jsem se na to vyprdnul, nejistý výsledek a velká investice (chtěl jsem krátit balíky desek cca 1x1x5m na paletový přířez
Gustavson

13. 12. 2008, 7:12

No já mám tu kulatinu ještě rozštípanou na menší kusy(kvůli manipulaci).Jsou to kmeny 20 až 40 cm rozštíplý na 4 díly.Chci použít jakoukoli lištu(cca 40cm) z motorový pily a vidiovej řetěz.
Upnutí bych si představoval jen na jednom konci,tak aby mi zůstal jen ten 20ti cm zbytek.Po uříznutí by dřevo muselo couvnout pár cm aby ho pila nenabrala zespoda.Mám dřevo rovný a bez suků,tak by to mohlo makat.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“