http://www.kutilovo-naradi.cz/naradi-st ... 19768.html" onclick="window.open(this.href);return false;
nahřát raznice nad kahanem a vypálit do plastu
Nápis na plastu
Nd-YAG laserem to půjde určitě. Dá se nastavit na jemný záhlub, takže to tam zůstane nafurt. Rychlost popisu max 5 sekund jeden nápis. Bohužel nevím, kde to budeš hledat v blízkosti. Kdysi byl jedem laser tuším ve Vyškově. Ale zkus se zeptat v Medicom Praha. Jsou výrobci těchto laserů a ví kde je dodali. Pak ještě nějací slovenští dodavatelé, ale nevím firmu.
- Pepa z depa
Centropen MARKMASTER ale ten kde je napsáno FOR INDUSTRY, drží na všem a ani myčka neumyje. Mám jich tady krabici, ale jsi daleko 

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna se mi tady takováhle věc válí na stole, tak jsem ji dal pod laser jak psal Josef a jde to bez problémů. Laserů je teď všude spousta, neměl by být problém to sehnat. Jestli jsou šikovní, tak budou umět zacházet i se softwarem k tomu laseru a bude stačit dodat jména v textovém souboru a nastavit ten laser na číslování podle dat ze souboru a bude to celé označené za pár minut, jen jak bude obsluha stačit měnit materiál.
Aleš Procháska
Shodou okolností jsem takový nezničitelný "nápis" včera nechtěně vyrobil.
Ohřál jsem v tom v mikrovlnce jídlo, a asi jsem to tam nechal trochu déle, než jsem měl. Steaková omáčka se v některých místech tak nějak vtavila to plastu, že to žádným způsobem nejde dolů. Přitom mechanicky to není nijak zdeformované.
Zkusil bych udělat nápis nějakou vodivou barvou (něčím jako stříbřenka) a dal bych to na pár sekund do mikrovlnky.
Ohřál jsem v tom v mikrovlnce jídlo, a asi jsem to tam nechal trochu déle, než jsem měl. Steaková omáčka se v některých místech tak nějak vtavila to plastu, že to žádným způsobem nejde dolů. Přitom mechanicky to není nijak zdeformované.
Zkusil bych udělat nápis nějakou vodivou barvou (něčím jako stříbřenka) a dal bych to na pár sekund do mikrovlnky.
A co to zkusit vyleptat nějakým ředidlem. Pokud jsou z polypropylenu, tak by šlo rozpustit v xylenech, kdy ředidlo S 6005 je směsí xylenů. Takže zkusit naleptat a použít ten popisovač.
Elektrochemik holdující strojařině 
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1

Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
jak píše PEPA kvalitní maker fixka nebo jak se to říká,máme to tak už mega dlouho,a myčka si neprdne
Laser dahý,to spíš tu pajku

Wernery 800n a víš,MAS POWER,MULTICUT 500 a 630 a SPY 280,MAZAK INTEGREX 200,VARIAXIS 600 a nemyslitelne množství HITACHI a jiných japoncu rok výroby tak 80,samouk SWorks a EDGECAM