Tomáš S. píše:
Při ceně odlitku ze šedé liny cca 100,-/kg jste už u stolní mašiny na 15 000,- a to ještě zbývá opracování.
Za mě je to utopie něco takového vyrábět v současné době, pokud teda nezajistíte masový odbyt a výrobu v číně.
Nezbývá než souhlasit a to je ta hmotnost podle mě dost poddimenzovaná
Kdo se někdy byť jen pokusil o opakovanou výrobu v sérii nějaké sestavy tak, aby nebyla nutná kooperace na sebemenší volovinu, tak mě dá za pravdu, že to není vůbec nic jednoduchého, ten strojek vypadá na obrázku vždy hodně jednoduše, ale v detailech jednotlivých podsestav už to není nic jednoduchého, aby na sebe díly navazovaly, aby šrouby v uložení lícovaly s maticemi, aby jednotlivé plochy byly vůči sobě geometricky správně.
Pokud se podívám na tu první fotku, tak v tom nevidím stovky, ale spíše tisíce hodin práce, pokud by mělo jít jen o odlitky jak píše fmodel, tak prosím, nicméně jak jsem psal předtím, aby to byl někdo schopen vůbec složit tak na to potřebuje už určité vybavení, nejen strojní, takže osobně se domnívám, že o ty odlitky by nebyl zas až takový zájem, jak o hotový stroj, ale možná se pletu, vrazit do toho pár desítek tisíc a zkusit to je to nejjednodušší a nechám se rád přesvědčit o opaku