Zreferování os + softwarové "koncáky"

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
7jose7

12. 5. 2016, 7:36

Hezký den,

potřebuji radu. Nevím jak zreferencovat stroj a jak vytvořit softwarové "koncáky".
Nějak se mi stále nedaří.

Rozjezd os :
X - 443
Z - 417
Y - 233

Budu rád za každou radu :) a předem děkuji.
Přílohy
hom lim.png
Thomeeque

12. 5. 2016, 9:10

Přečti si návod, José :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
7jose7

12. 5. 2016, 10:23

Thomeeque píše:Přečti si návod, José :)
Už to mám nastavené ;-) Návod jsem četl, číst umím. Moc díky za radu.

Mohl by se mi na to někdo podívat jestli mám vše správně nastavené?
Thomeeque

12. 5. 2016, 10:33

Sorry, ale nenapsals co ti to dělá či nedělá, kde máš ty switche fyzicky umístěný, jak je máš nakonfigurovaný atp. Čim konkrétnější dotaz, tim líp se na něj odpovídá (a naopak).

Nicméně pokud na houmování používáš počáteční koncák, asi by jeho pozice neměla bejt za počátečním soft limitem. Pokud je to fakt home switch, tak by mělo bejt v pohodě. Speed 80% zní trochu brutálně.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
7jose7

12. 5. 2016, 11:36

Thomeeque píše:Sorry, ale nenapsals co ti to dělá či nedělá, kde máš ty switche fyzicky umístěný, jak je máš nakonfigurovaný atp. Čim konkrétnější dotaz, tim líp se na něj odpovídá (a naopak).

Nicméně pokud na houmování používáš počáteční koncák, asi by jeho pozice neměla bejt za počátečním soft limitem. Pokud je to fakt home switch, tak by mělo bejt v pohodě. Speed 80% zní trochu brutálně.

Mám ještě fyzické koncáky - čidla propojené na Estop, takže v pohodě a rychlost maximalku mam 2000, takže na těch 80% v pohodě.
Toho jsem si nevšiml. Nastavil jsem a zatím funguje. Ty pracuješ v Machu? Bral bych mail, kdyby něco optal bych se, kdyby to nebyl problém :)
Thomeeque

12. 5. 2016, 12:54

7jose7 píše:Mám ještě fyzické koncáky - čidla propojené na Estop, takže v pohodě a rychlost maximalku mam 2000, takže na těch 80% v pohodě.
Víš, na jaký dráze to z těch 1600 zastaví (dáno rampama, tj. akcelerací)? Má ten koncák příp. rozjezd takovou rezervu? Pokud jo, tak v pohodě.
7jose7 píše:Toho jsem si nevšiml. Nastavil jsem a zatím funguje.
IMHO by program měl nejdřív narazit do SW limitu a až pak do HW, jinak ten SW nemá smysl. Ale možná si to Mach umí správně přebrat.
7jose7 píše:Ty pracuješ v Machu? Bral bych mail, kdyby něco optal bych se, kdyby to nebyl problém :)
Ne ne, já jedu na LinuxCNC a navíc proti privátním konzultacím jsem docela vyhraněnej :evil: Piš těm klukům, co tam ze mě maj srandu ;)

T.
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“