FP 25 Osa Z
Jinými slovy potřebuješ otáčky minimálně ztrojnásobit.
U proxxona jsem viděl řešení pomocí planetové převodovky na výstupní hřídeli, ale přenášený výkon byl podstatně nižší.
Radek
U proxxona jsem viděl řešení pomocí planetové převodovky na výstupní hřídeli, ale přenášený výkon byl podstatně nižší.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Ano maš pravdu,chcel by som to ztrojnasobyt,ale neviem ako to mam riešit.Bud tak ako vravis,ale planetove prevodovky nenajdem len tak pohodene na šrotovisku.Alebo to riešit remenicami.Dalšia vec ak tam dam planetovu prevodovku priamo na vreteno tak bude problem vymenit nastroj.A este mi dost vadi šnekovy prevod na Z-ovej osi.Ta fotka je trocha staršia teraz su tam krokove motori.Ešte som si na nieco spomenul,os X,Y mi funguje tak,ze na klavesnici stlacim sipku vlavo tak os X ide vlavo,stlacim sipku dopredu na Y osi tak aj tam ide.Vsetko vyzera OK az na jednu vec v Machu zadam ref.body X,Y vlavo dole a stroj mi to zacne robyt tak akoby bol ref.bod X,Y osi v pravo hore.Kad prehodim fazu na X,Y osi bude to OK az na jednu vec pri stlaceni sipky vlavo stôl pôjde vpravo.Porad.Dakujem.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Uvedom si ze orientace souradne soustavy je pevne dana, uci se to na zakladce v geometrii. To ze se ti pohybuje stul a jakoby naopak je matouci , protoze programovany je pohyb nastroje takze ve finale to byva spravne. (proste si predstav ze se pohybuje nastroj ne stul) kdyz jedes do prava v X tak by mela byt kladna hodnota vetsi. Kdyz jedes od sebe v Y tak by mela byt kladna hodnota vetsi a v Z je + smerem nahoru.
RADEK
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce