sada kol na soustruh
neví náhodou někdo na jaký je to tip soustruhu ?
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
já prosím pěkně vímbobanbob píše:...........neví náhodou někdo na jaký je to tip soustruhu ?

je to na děličku řady DU, podle modulu kol se dá určit i velikostní typ

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
a hodí se to někomu ? já si jinak nechám u tech kol předělat díry abych to dostal na svůj soustruh emu 200 u kterého mi kola na posuv chybí.
já jen že mi přišlo škoda jako absolutnímu laikovy takovou sadu nechat zničit
Ahoj,
já bych o to zájem měl, ale chtělo by to zjistit modul těch kol. Mám teda děličku DU200A (bílou, hranatou se stopětadvacítkou sklíčidlem), Tak nevim jestli lze tahle sada použít. Vypadá to jako sada ke starším děličkám.
já bych o to zájem měl, ale chtělo by to zjistit modul těch kol. Mám teda děličku DU200A (bílou, hranatou se stopětadvacítkou sklíčidlem), Tak nevim jestli lze tahle sada použít. Vypadá to jako sada ke starším děličkám.
-
Stačí změřit tu bednu, jestli je to normální paleta tak to vypadá na Du 250 což je modul 1,75 ale je to odhad.
Rad přenecham za pořizovaci cenu ale az podle toho jestky seženu kola nebo aspon rozměry pro vyrobu nových kol na emu 200. Jestly neseženu tak necham předělat ty kola ze sady abych mněl aspon nejakej posuv . A zbytek bedny necham za poštovny.
Jo a ta bedna ma rozmer 41.*24.5 cm
-
Pokud jsem to z maďarského návodu dobře pochopil, tak těch kol je potřeba 11. To by se možná vyplatilo to upravit z kol od retezyolomouc.cz než to nechat dělat nebo upravovat zničením sady na děličku.
EMU 200 má kamarád, takže rozměry kol by neměl být problém.bobanbob píše:Rad přenecham za pořizovaci cenu ale az podle toho jestky seženu kola nebo aspon rozměry pro vyrobu nových kol na emu 200. Jestly neseženu tak necham předělat ty kola ze sady abych mněl aspon nejakej posuv . A zbytek bedny necham za poštovny.
Záleží na modulu. Co jsem kdy sháněl tak celý a půlkový moduly jsou koupit, čvrtkový se mi nepodařilo v polotovarech sehnat. Ty jsem si nechával odvalit.soustružník píše:Pokud jsem to z maďarského návodu dobře pochopil, tak těch kol je potřeba 11. To by se možná vyplatilo to upravit z kol od retezyolomouc.cz než to nechat dělat nebo upravovat zničením sady na děličku.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pro tebe je důležité si změřit otvor na druhé straně vřetene, aby byl shodný s průměrem rozpínacího trnu co jde vidět v bedně úplně vpravo, a průměr osazení pro ty lyry co je na děličce, jinak kola by měly mít otvor 28mm, drážka 5 a čepa tam jsou, lyra pak jde vyklonit kamkoli aby to šlo do záběru. S identickou děličkou se dodával jak modul 1,75 tak 2 podle toho na jakou frézku to bylo (jak daleko od roviny stolu byla osa šroubu respektive náhonového kola šroubuZbýňa píše:Ahoj,

já ty kola na emu 200 dělal, sada na metriku měla jen šest kol, pak jsem ještě dodělával ten zbytek na w, d.p. a modul, bylo v tom nějaké neběžné číslo, docela jsem nadával, že jsem to slíbil a neměl ho v sadě a kola modul 1,25bobanbob píše:a hodí se to někomu ? já si jinak nechám u tech kol předělat díry abych to dostal na svůj soustruh emu 200 u kterého mi kola na posuv chybí.

tu sadu na to určitě nenaroubuješ a myslím, že by to byla docela škoda
Jak jsem zde uz uvádel . Ja jsem z jineho oboru se soustruhem mam nulove zkušenosti jsem kutil ktery v zime po večerech kuta na dilne motorky ten soustruh mel zamecnik vedle ve vsi. Kupoval si velkej a ja od nej koupil emu 200 . mě stačí aby to umělo metrický a posuv na soustruzeni jestly ten posuv jde poskladat z tech 6 kol tak mi to stači . Zadny anglicky motorky kvuli witvortu nevlastním a rusky motorky mam a taky jsem vsechny jejich jemny předal na metricky a ty ostatni tipy zavitů ani nevim na co jsou 

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem na to koukal a na metriku je potřeba 40, 42, 60, 80, 84, 100 ........podle manuálubobanbob píše:....... mě stačí aby to umělo metrický a posuv na soustruzeni jestly ten posuv jde poskladat z tech 6 kol tak mi to stači
Tumlíku díky za cenný informace.
bobanbob: Myslíš, že bys teda mohl změřit průměr toho rozpínacího trnu a průměr v lyře na její nasazení na děličku. Já bych oměřil svojí děličku. A jestli bys ještě změřil výšku jednoho zubu. Jak jsem psal, pokud by mi to sedělo, tak mám určo zájem. Díkes.
bobanbob: Myslíš, že bys teda mohl změřit průměr toho rozpínacího trnu a průměr v lyře na její nasazení na děličku. Já bych oměřil svojí děličku. A jestli bys ještě změřil výšku jednoho zubu. Jak jsem psal, pokud by mi to sedělo, tak mám určo zájem. Díkes.
musíš na mě jazykem obyčejnýho truhláře
vyšku zubu jsem pochopil
co je lyra a kterej trn ? a taky v jakým místě měřit