Chci si vyrobit jednoduchý přípravek na odměřování slabé licny (0,25) .Mám k dispozici dva pogumované válce ,mezi kterými by byl vtahován drát z cívky.K pohonu válce bych chtěl použít krokový motorek.S mechanickým provedením nemám jako aktivní modelář problém. Co se týká elektroniky v oblasti cnc jsem úplný laik

1-Jaký by byl nejvhodnější motor .Mechanicky to bude minimálně namáhané .Jen prostřednictvím válců vtáhne potřebný kus (délku) vodiče.Válce mají obvod 78mm,tak by na jeden krok při krokování 200/1otáčku připadal posun drátu o 0,39mm.Potřebnou délku bych si vždy jen vydělil 0,39 a zadal počet kroků válce by posunuly drát a pak by ho servo za přípravkem šmiklo.To je moje možná bláhová teorie

2-Jak udělat co nejjednodušším způsobem nastavování počtu kroků motoru a rychlost podávání.
3-Po vytažení potřebné délky kablíku skrz válce zajistit sepnutí pomocného relé ,které by ovládalo servo "gilotiny"
Ideální by bylo použití ovládání pomocí nějakého jednoduchého programu pro PC s výstupem pro motor a pomocné relé.Jak již jsem psal mechanikou moje znalosti končí. Přivítám jakoukoliv pomoc radu a názor .Předem děkuji.
Pepik