Ebay prodej jako neplátce dph ?

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Arnold

6. 7. 2016, 3:37

Ahoj,
rád bych se zeptal zda někdo prodává na Ebay jako neplátce dph ?
Nemohu nikde najít informace jak je tomu nyní, ale dřív bylo, nebo možná je stále to, že když
někdo něco prodal, tak se díky poplatkům z ebay musel stát plátcem dph.

příklad:

Vyrobím krabičku a prodám ji na ebay jako neplátce někomu do usa. Dostanu 20 dolarů.
Něco si strhne ebay, něco paypal. Na účet se mi připíše třeba 15 dolarů. Z 15 dolarů odvedu daň u nás v ČR. Tím to pro mne končí,
nebo je to daleko složitější ?
Engineer
Kontaktovat uživatele:

6. 7. 2016, 5:09

Je to velký svinstvo .... :twisted:
Tady si můžeš něco načíst....
http://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi ... hranici-1/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictv ... hranici-2/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi ... hranici-3/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nevím sice jestli se něco nezměnilo, ale i tak je to humus a brání to rozvoji podnikání .... :(

Možná se to tady už hemží plátci DPH a ani o tom nevědí .... :shock:

Tady se dozvíš asi jak je to aktuálně ... podle všeho bys byl plátcem DPH pouze ohledně dodavatele služby, tedy měl bys odvést DPH z poplatků vystavených od E-bay, ale bohužel pořádně se v tomhle zpravidla nevyznaj ani sami finančáci na úřadech, aspoň já mám takovou zkušenost ....
http://poradna.finance.cz/dane/65854-platce-dph/" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) Engineer dne 6. 7. 2016, 5:30, celkem upraveno 1 x.
Arnold

6. 7. 2016, 5:22

Ano, přesně, také mi to přijde jako totální nesmysl a divím se, že se o to někdo hlouběji již dávno nezajímá.
Mad_BOXs

6. 7. 2016, 9:06

Tak toto jsem měl vědět v době, kdy jsem žádal o dobrovolného plátce DPH. No to co si vymýšleli proto abych ním mohl být, no prostě hrozný. Iustrace, podnikatelský záměr a ještě schvalování finanční správou, už jsem vymýšlel jak výstavním fiktivní fakturu abych přelétl obrat.
No a ono to jde takto jednoduše.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Arnold

8. 7. 2016, 2:33

Takže výsledek je ten, že jako neplátce DPH nesmíte přijmout zahraniční službu jinak končíte s neplácovstvím a musíte se zaregistrovat jako plátce.
Výjimkou je, když firma co poskytne službu a je sama registrována k DPH v ČR. Pak stále zůstáváte jako neplátci.

Suma sumárum, je to fakt blbost, opravdu to braní svobodnému podnikání.

To by mne teda zajímalo, kolik je na internetu plátců aniž to vědí, asi mraky :)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 7. 2016, 2:59

nevim jak ted
sveho casu to bylo limitovano obratem od ktereho to platilo (nejaka castka v EUR delalo to snad 300 000 na nase)
ale bylo v tom mnoho nejasnosti

sam jsem sbehal cely den po celem financnim urade od certa k dablu a nikdo nevedel jak to je
nacez odpoledne me napadla spasna myslenka prihlasit se dobrovolne k DPH
pani co behala semnou uz po tom martyriu nekladla nejmensi odpor tomuhle procesu
dokonce to vybavila i s registraci a jejim potvrzenim OKAMZITE! coz bylo ve skutecnosti otazkou asi 5ti minut
pricemz jeji nadrizeny po predlozeni moji vypsane zadosti a potvrzeni o platcostvi k podpisu zvedl oci a povida: "zadost o DPH a zaregistrovani v jeden den, to taky umime?"
no asi veru bezne neopousteji pravidlo co se vlece neutece a jen malokdy resi zadosti drive nez 29. den z 30
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Arnold

8. 7. 2016, 3:45

Ono totiž plátce řešit nic nemusí, to neplátce ano, ale ten zas nic pro změnu nevyřeší, systém ho donutí do plátcovství, nebo prostě nebude fungovat mezistátně. Nebo ano, ale načerno.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 7. 2016, 3:48

jo a fu se k tomu chova rozpolcene
na jednu stranu platce chce protoze je muze stahovat o 21% z jejich vydelku
na druhou je nechce protoze se boji cachru s DPH a ze je nekdo nejakou fintou oskube

vpodstate nevedi co chtej ale nedaj pokoj dokud to nedostanou
elbarto

8. 7. 2016, 4:20

Nevim jak je FU CZ spojeny s evropskymi databazemi. Kamarad prodal ve statech akcie a sel se trubka stara zeptat na FU, jak to ma zdanit. Babovka se zhrozila a slusne mu doporucila at zapomene, ze tam byl. V te dobe cca 2-3 roky zpet nebyla na staty zadna vazba. Mimo to stare kosti na uradu neumi ani slovo AJ.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 7. 2016, 4:25

myslim ze se nedavno resilo ze podpisem nejake dohody ziskaji nebo uz ziskaly spojene staty (jejic policejni a jine slozky) pristup k bankovnim vypisum klientu tady u nas
zduvodneno tim ze melo jit o kontrolu prevodu cernych penez
lubos
Sponzor fora

8. 7. 2016, 7:17

Onos úřady je to těžké. Volal jsem kvůli tranzitu do Ruska kdy zásilka jde na tranzitku do Německa a pak jako celek do Ruska. Cca 2 hodiny telefonování a nic. Na zpoplatněné lince čelního úřadu pro prahu me to po půlhodině na lince zavěsili. Ze prý vyřizují hovory přede mnou. Dozvěděl jsem se ale že je taky možnost poslat zásilku mimo EU bez clení do hodnoty 2000 eur. Jsem plátce DPH protože 99% výrobku dovazim . Mám ale pocit že to s tím vývozem není tak hrozné , i neplátce může vyvážet stačí podat souhrnné hlášení.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
4rest

8. 7. 2016, 8:43

No ono se cly a DPH je to složité, třeba jedna nejmenovaná sklárna vyváží více jak 80% produkce přes Itálii, protože Italští celníci prý jsou schopní proclít a zdanit cokoliv :?
Elektrochemik holdující strojařině :-)
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 7. 2016, 4:46

robokop píše:myslim ze se nedavno resilo ze podpisem nejake dohody ziskaji nebo uz ziskaly spojene staty (jejic policejni a jine slozky) pristup k bankovnim vypisum klientu tady u nas
zduvodneno tim ze melo jit o kontrolu prevodu cernych penez
je to FATCA – Foreign Account Tax Compliance Act, zákon USA pro vazaly v Evropě… :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
vvitty

10. 7. 2016, 8:07

Mad_BOXs píše:Tak toto jsem měl vědět v době, kdy jsem žádal o dobrovolného plátce DPH. No to co si vymýšleli proto abych ním mohl být, no prostě hrozný. Iustrace, podnikatelský záměr a ještě schvalování finanční správou, už jsem vymýšlel jak výstavním fiktivní fakturu abych přelétl obrat.
No a ono to jde takto jednoduše.
Tos vymyslel zbytecne, letos resi kolega zamitnuti registrace kdyz prekrocil 1M obrat podle ktereho se platcem stava automaticky ze zakona, presto mu registraci FU zamitnul ...
lubos
Sponzor fora

13. 7. 2016, 4:48

To jako není možné se stát dobrovolným plátcem?
Tomu se mi nějak nechce věřit.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“