"Vercajk"
Moderátor: sysel
Mam takovej malej dotázek. Trochu dělam pořádek v dílně a mam v plánu si koupit nějaký nový nářadí. Nemyslim tim elektrický, ale klasiku - kleště, šroubováky, nějakej pilník, pilky a prostě věci v tomhle smyslu.
Potřeboval bych ale nějaký reference na různý výrobce, protože mam poslední dobou čim dál tim větší "chinafóbii" na tenhle druh zboží. Prostě nechci koupit nějaký bláto.
Jak jsem tak zběžně koukal po netu, narazil jsem na výrobce JOBI Profi, Mannesmann. Dneska jsem ještě narazil na značku WERA, která vyrábí převážně šroubovací nářadí, a to nevypadá vůbec špatně.
Máte někdo nějaký ověřený výrobce/dovozce, u kterých se nemusim "moc bát".
Díky za každej příspěvek, nasměrování...
Potřeboval bych ale nějaký reference na různý výrobce, protože mam poslední dobou čim dál tim větší "chinafóbii" na tenhle druh zboží. Prostě nechci koupit nějaký bláto.
Jak jsem tak zběžně koukal po netu, narazil jsem na výrobce JOBI Profi, Mannesmann. Dneska jsem ještě narazil na značku WERA, která vyrábí převážně šroubovací nářadí, a to nevypadá vůbec špatně.
Máte někdo nějaký ověřený výrobce/dovozce, u kterých se nemusim "moc bát".
Díky za každej příspěvek, nasměrování...
Jo ještě jsem chtěl napsat, že to asi vypadá na docela divnej dotaz. Neni to tak, že bych doma neměl dílnu a v ní ani kladivo, ale prostě mam plnej šuplík šroubováků, kleští atd. Ale většinou jeden druh několikrát, a když zrovna člověk potřebuje zrovna tyhle kleště, tak je nemá. Prostě si chci udělat nějakou ucelenou sadu nářadí, kterou popřípadě někdy z nutnosti doplnim o nějakou specialitku.
Hlavne uz sa neda verit nicomu.Kupoval som sadu srobovakov s oznacenim CRV./Chromvanadium/-Údajne extremne tvrde a pri skrutkovani som ich vsetky znicil.V sade ich bolo 10.Taktiez sa robi podvod na cementovani hrotu
skrutkovaca, ze ho namocia do ciernej farby a zdanlivo budi dojem ze je /cementovany/- tvrdeny kalenim s pridavkom uhliku na povrchu.No teraz si pre istotu pri kupe vzdy zaskrabnem tu ciernu vrstvu na spicke ci to nieje len povlak matnej farby.Ked je to origos nesmie to zist dolu.
skrutkovaca, ze ho namocia do ciernej farby a zdanlivo budi dojem ze je /cementovany/- tvrdeny kalenim s pridavkom uhliku na povrchu.No teraz si pre istotu pri kupe vzdy zaskrabnem tu ciernu vrstvu na spicke ci to nieje len povlak matnej farby.Ked je to origos nesmie to zist dolu.
Funny day!!!
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to má být opravdu top kvalita tak na šroubováky, očkové klíče a nejiskřivé nářadí doporučuju německý Belzer. Ale u nás se trochu hůř shání. Kleště Bahco, stavitelné klíče Knipex, sikovky a hasáky Rothenberger.
Aleš Procháska
vlastním nářadí od Cimco a jen chvála krom ibusů. To jsou nachroované "shitky". ww.cimco.cz je to i ceníkem.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Klěště od KNIPEXu - ze sikovek typ Cobra, na dobrých kombinačkách i štípačkách bývá napsáno jak tvrdý drát lze s nimi štípat a výběr kleští je velmi široký. Šroubováky WERA jsou také dobré, nejlépe se to pozná na "křížákách", ze stranových klíčů se ani naše TONA nemá za co stydět ( i když prosakují informace, že vyrábí částečně v Číně ), z inbus klíčů jsou výborné BONDHUSy ( nejsou ani nejdražší ). Ze "zahradního" nářadí je velmi dobrý FISKARS. Z pílníků normální české AJAXy ale tam záleží na materiálu obrobku. Je to nářadí pro profi použití a některé je hodně drahé.
Myslím, že vše je jen o ceně. Chceš kvalitu? Zaplať si za ni.
Někdy až zbytečně moc.

Někdy až zbytečně moc.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Kdyby to tak bylo, nezakládal bych tohle téma. Bohužel dneska si můžeš koupit nehorázně drahou věc, nebo naopak neuvěřitelně levnou, a výsledek stejnej. Neni to tak samozřejmě vždycky, to netvrdim, ale možnost tu je.cncp100 píše:Myslím, že vše je jen o ceně. Chceš kvalitu? Zaplať si za ni.![]()
Někdy až zbytečně moc.
Stejně tak by tady potom nemusely bejt témata typu jaká frézka je lepší a podobně. Chceš kvalitu? Kup si frézku za půl českýho...
Toť muj osobní postoj
Ono taky většinou u určitýho druhu zboží jsou k dispozici recenze a testy, který (ač v poslední době se to chtě nechtě mění ve skrytou placenou reklamu) mají nějakou vypovídací hodnotu. Bohužel v tomhle sortimentu jsem nic takovýho nenašel.
Holt když chceš mít vatu, musíš bejt "EU nebo US Ready"

Ja osobne pouzivam sroubovaky a inbus klice WIHA(jak normalni tak T-cka),pak stanove klice TONA(teda jen ty nejdrazzsi co maj) kleste KNIPEX. Mam jeste inbusaky BONDHUS ale od Wihy jsou malej chlup lepsi.A od Tony mam i nejake sroubovaky. Pilniky AJAX. Zmineny naradi pouzivam temer denne,zivim se jako mechanik a zatim drzi.
Kdo nic nedela ,nic nesku...
Musím říct, že jsem si jednou koupil sadu imbus klíčů s kuličkou v Lidlu za 120 korun a paradoxně vydrží víc než drahé klíče od Tony. Nechci nikterak shazovat nářadí od Tony, ba naopak ale dělám často na autech a tam kde Tona praská tak tyhle imbusy drží, klidně i přes trubku. Sikovky od Knipexu mám taky, opravdu jsou výborné a ten knoflík na přestavování je skvělej patent. Nářadí od Knipexu se nechá sehnat na burze v Kolbenově ulici v Praze. Také tam mají relativně lacinou (asi 1300 korun/108 dílů) gola sadu od neznámeho výrobce a musím říct, že zarezlé matice na kulových čepech u auta je snad ten nejtvrdší test. Opravdu mě to překvapilo, protože jsem počítal, že levné nářadí moc nevydrží, ale existují výjmky.
Jinak velmi kvalitní nářadí prodává Würth, ale cena tomu odpovídá.
Jinak velmi kvalitní nářadí prodává Würth, ale cena tomu odpovídá.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nevěděl byste někdo o imbusových klíčích (klasické zahnuté, krátké obyčejné) v palcových rozměrech, tvrdě chromované? Není problém sehnat jakékoliv jiné, dlouhé, s kuličkou, s pružinkou, černé, ale já potřebuju právě ty malé (aby se vešly) jednoduché (když se pod pružinku dostane bahno tak je problém) a chromované (používám je v korozivním prostředí).
Aleš Procháska
Tak nějak už jsem se v tom trochu zorientoval.
Napadly mě ale další nástroje - nějaký vrtáky? Jednou jsem kupoval ve značkovej prodejně Narex sadu vrtáků. Ženská řikala, že to lidi kupujou a problémy s tim nejsou. Tak jsem to taky koupil. Velký průměry docela ujdou, ale dal jsem do vrtačky 2, 2.5, 3, 3,5 - všechny házely u špičky cca 1-2mm - co s tim? No nic, vyhodit a koupit něco pořádnýho. Jedná se mi hlavně o malý průměry, který jsou hodně "spotřební". A zase aby to byl zase nějakej rozumnej poměr. Nemůžu si dovolit koupit jednotku vrták za 500,-
No a pak ještě něco, ale to si budu muset vzpomenout
Napadly mě ale další nástroje - nějaký vrtáky? Jednou jsem kupoval ve značkovej prodejně Narex sadu vrtáků. Ženská řikala, že to lidi kupujou a problémy s tim nejsou. Tak jsem to taky koupil. Velký průměry docela ujdou, ale dal jsem do vrtačky 2, 2.5, 3, 3,5 - všechny házely u špičky cca 1-2mm - co s tim? No nic, vyhodit a koupit něco pořádnýho. Jedná se mi hlavně o malý průměry, který jsou hodně "spotřební". A zase aby to byl zase nějakej rozumnej poměr. Nemůžu si dovolit koupit jednotku vrták za 500,-
No a pak ještě něco, ale to si budu muset vzpomenout
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Vybrušované hází míň než válcované, ale na krámě obyčejně mívají jen ty válcované protože jsou levnější. Tohle už je věc která se snáz kupuje přes internet než někde na krámě, jména dodavatelů jsou tu porůznu na konfeře.
Aleš Procháska
Válcovaný vrták se po kalení brousí na průměr na "centrlesu".
Nemůže házet, jinak by tou bruskou neprošel bez úhony.
Kupujte vrtáky od českého výrobce STIMZET, bývalá Zbrojovka
a ne ruské či jaké. Dělají jak vybrušované, tak válcované.
Já bych si jiné nekoupil. Vím, jsou v Česku i jiní výrobci, ale neznám jejich kvalitu.
Nemůže házet, jinak by tou bruskou neprošel bez úhony.
Kupujte vrtáky od českého výrobce STIMZET, bývalá Zbrojovka
a ne ruské či jaké. Dělají jak vybrušované, tak válcované.
Já bych si jiné nekoupil. Vím, jsou v Česku i jiní výrobci, ale neznám jejich kvalitu.