HP Elitebook 8540w
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Zdravím.
Na aukru prodávám svůj bývalý studijní ntb.
http://aukro.cz/hp-elitebook-8540w-i6408038338.html
S notebookem jsem byl nadmíru spokojen. Dostal jsem však možnost (zajímavou nabídku) přejít na vyšší řadu, tento tedy pouštím do světa.
Na aukru prodávám svůj bývalý studijní ntb.
http://aukro.cz/hp-elitebook-8540w-i6408038338.html
S notebookem jsem byl nadmíru spokojen. Dostal jsem však možnost (zajímavou nabídku) přejít na vyšší řadu, tento tedy pouštím do světa.
Naposledy upravil(a) orsi3 dne 11. 8. 2016, 9:08, celkem upraveno 1 x.
Rok výroby je 2010 (35. týden).
S díly se to má takto:
K původním 8GB bylo přidáno dalších 8 GB RAM.
Asi tři roky zpětně byla pořízena nová baterie.
Pár měsíců zpětně byly vyměněny protiskluzové nožky (nyní tam jsou průhledné viz. foto)
Ostatní komponenty jsou původní a za celou dobu provozu je nebylo potřeba měnit.
S díly se to má takto:
K původním 8GB bylo přidáno dalších 8 GB RAM.
Asi tři roky zpětně byla pořízena nová baterie.
Pár měsíců zpětně byly vyměněny protiskluzové nožky (nyní tam jsou průhledné viz. foto)
Ostatní komponenty jsou původní a za celou dobu provozu je nebylo potřeba měnit.
Dobře děkuji, já mám přesně tenhle notebook pracovní, s tím samým procesorem, navíc mám vyměněnný disk za SSD, protože klasické jsou na takovou mašinu pomalé.
Mám ho také od roku 2010 a vím tedy jak je to s opotřebením a vím, že po tich 6ti letech už sem tam hodí chybu a jdou hůře tlačítka touchpadu.
Takováhle spotřební elektronika se vyrábí cca na životnost 6 let. Ano ona funguje dál ale s velkým rizikem závady a tím spíš pokud se jedná o notebook který se 6 let tahá sebou venku/vevnitř (rozdíly teplot).
Navíc zmiňujete ulomené zámky baterie - tudíž musel upadnout nebo se musela stát nějaká nehoda. Tím je riziko větší.
9000 Kč na 6 let starý notebook je nesmysl i když stál nový 45 tisíc.
Nabízím vám 5000 Kč.
Mám ho také od roku 2010 a vím tedy jak je to s opotřebením a vím, že po tich 6ti letech už sem tam hodí chybu a jdou hůře tlačítka touchpadu.
Takováhle spotřební elektronika se vyrábí cca na životnost 6 let. Ano ona funguje dál ale s velkým rizikem závady a tím spíš pokud se jedná o notebook který se 6 let tahá sebou venku/vevnitř (rozdíly teplot).
Navíc zmiňujete ulomené zámky baterie - tudíž musel upadnout nebo se musela stát nějaká nehoda. Tím je riziko větší.
9000 Kč na 6 let starý notebook je nesmysl i když stál nový 45 tisíc.
Nabízím vám 5000 Kč.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
Děkuji za nabídku,
Vím, jedná se o starší stroj.
Ale vzhledem k tomu, že jsem s ntb neměl žádný problém (co se týká touchpadu, je pravda, že mají tlačítka lehčí stisk ale celou dobu bez problémů fungovala), mi připadá tato cena poněkud nízká.
Proto si dovoluji Vaší nabídky nevyužít.
Nicméně jsem provedl změnu mé aukce.
Takže při předpokladu jediného přihazujícího je možné ntb vydražit za zmíněných 5000,-
Vím, jedná se o starší stroj.
Ale vzhledem k tomu, že jsem s ntb neměl žádný problém (co se týká touchpadu, je pravda, že mají tlačítka lehčí stisk ale celou dobu bez problémů fungovala), mi připadá tato cena poněkud nízká.
Proto si dovoluji Vaší nabídky nevyužít.
Nicméně jsem provedl změnu mé aukce.
Takže při předpokladu jediného přihazujícího je možné ntb vydražit za zmíněných 5000,-
Teprve teď na Aukru jsem si všiml že jsi z druhého konce republiky.
A vzhledem k tomu že se jedná o notebook - nechtěl bych zasílání ale osobní vyzvednutí. To by byly další 2 tisíce a den na cestách navrch.
Bohužel nabídku ruším není pro mě již zajímavá.
Pokud notebook opravdu má cenu 5000 Kč jak píšeš tak se na Aukru hravě prodá.
Přeju hodně štěstí.
A vzhledem k tomu že se jedná o notebook - nechtěl bych zasílání ale osobní vyzvednutí. To by byly další 2 tisíce a den na cestách navrch.
Bohužel nabídku ruším není pro mě již zajímavá.
Pokud notebook opravdu má cenu 5000 Kč jak píšeš tak se na Aukru hravě prodá.
Přeju hodně štěstí.
Jako ona je cena 5000,- za tu konfiguraci moc pěkná, docela bych to dal, ale to riziko u notebooku že se něco podělá je fakt velký. Nebo dokonce že už je něco podělanýho... jak to otestuješ? Záruka? Nic...
A vzít 6 let používanej notebook (navíc studentem na hry) a bez záruky je z 50% šance na problémy.
Základní deska kolem grafiky, procesoru, pamětí a disku bude hezky vyhřátá z hraní her
Ten notebook mám jako pracovní a vím co dokáže 25W když si ho nechám chvíli položenej na břiše
Tak jsem si řekl že za 5 + 2 = 7 tisíc Kč bych pořídil něco na práci nového se zárukou.
A na 3D programy výkonou mašinu lepší z komponent na stůl - aspoň může člověk měnit disky a grafiky podle potřeby.
Běhat s nadupanou mašinou je asi fakt jen pro studenty.
A vzít 6 let používanej notebook (navíc studentem na hry) a bez záruky je z 50% šance na problémy.
Základní deska kolem grafiky, procesoru, pamětí a disku bude hezky vyhřátá z hraní her

Ten notebook mám jako pracovní a vím co dokáže 25W když si ho nechám chvíli položenej na břiše

Tak jsem si řekl že za 5 + 2 = 7 tisíc Kč bych pořídil něco na práci nového se zárukou.
A na 3D programy výkonou mašinu lepší z komponent na stůl - aspoň může člověk měnit disky a grafiky podle potřeby.
Běhat s nadupanou mašinou je asi fakt jen pro studenty.
Vidím, že označením studentský ntb jsem jej dostal do jiné kategorie než jsem chtěl.
To, že je někdo student nemusí nutně znamenat paření her.
Vyhřátý sice možná je ale to spíše z aplikací pro něž je určen (Cam, Cad, úprava foto...)
Mnohokrát už se mi hodilo mít možnost pracovat na projektech na cestách nebo v různých městech. Takže ocením přenosné, přiměřeně výkonné zařízení.
Navíc, pokud chci aby něco fungovalo co nejlépe, budu se k tomu také tak chovat a nebudu na něm např. obědvat. (ad brutal)
To jen na vysvětlenou, že všichni studenti nejsou stejní.
Záruku dát samozřejmě nemohu. A chápu tedy, že ne pro každého je tato nabídka zajímavá.
To, že je někdo student nemusí nutně znamenat paření her.
Vyhřátý sice možná je ale to spíše z aplikací pro něž je určen (Cam, Cad, úprava foto...)
Mnohokrát už se mi hodilo mít možnost pracovat na projektech na cestách nebo v různých městech. Takže ocením přenosné, přiměřeně výkonné zařízení.
Navíc, pokud chci aby něco fungovalo co nejlépe, budu se k tomu také tak chovat a nebudu na něm např. obědvat. (ad brutal)
To jen na vysvětlenou, že všichni studenti nejsou stejní.
Záruku dát samozřejmě nemohu. A chápu tedy, že ne pro každého je tato nabídka zajímavá.
Jak vidím na Aukru se nakonec nedražilo...
Pro představu - tohle v odkazu je výkonnější, modernější, lehčí, větší výdrž baterie, nepoužité, nové a se zárukou!!! a pro ty co jsou podnikatelé, dají si to do nákladů a jsou plátci DPH je to za ve výsledku za 8.588,- (skutečné peníze které za ten notebook dají)
https://www.alza.cz/hp-pavilion-15-ab11 ... d=18842920" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslíte že vaše nabídka za 8 tisíc na Aukru je pro někoho zajímavá?
Já myslím že nikoliv...
Zajímavá začíná být na 4 tisících.
Moje aktuální nabídka je 4500,- Kč při osobním předání v Praze. A koupím vám kafe!
Pro představu - tohle v odkazu je výkonnější, modernější, lehčí, větší výdrž baterie, nepoužité, nové a se zárukou!!! a pro ty co jsou podnikatelé, dají si to do nákladů a jsou plátci DPH je to za ve výsledku za 8.588,- (skutečné peníze které za ten notebook dají)
https://www.alza.cz/hp-pavilion-15-ab11 ... d=18842920" onclick="window.open(this.href);return false;
Já myslím že nikoliv...
Moje aktuální nabídka je 4500,- Kč při osobním předání v Praze. A koupím vám kafe!

Za 5000 je to dobrá nabídka. Ten tvůj pavilion je mnohem horší - malé rozlišení displeje nevhodné na cad, jen 8 gb ram, slabá grafika oproti quadru.martasg1 píše:Jak vidím na Aukru se nakonec nedražilo...
Já myslím že nikoliv...
Nehledě na to, že tyhle amd maj větší spotřebu a topí. nejlevnější fullHD s 16GB ram začíná někde na 20 000.
Studuju strojárnu a hodně nad tou nabídkou přemýšlím, možná bych ho po výplatě vzal.
To je blbost co píšeš - ten nový notebook je několikrát výkonnější... i když to není elitebook.Kratus píše: Za 5000 je to dobrá nabídka. Ten tvůj pavilion je mnohem horší - malé rozlišení displeje nevhodné na cad, jen 8 gb ram, slabá grafika oproti quadru.
Nehledě na to, že tyhle amd maj větší spotřebu a topí. nejlevnější fullHD s 16GB ram začíná někde na 20 000.
Studuju strojárnu a hodně nad tou nabídkou přemýšlím, možná bych ho po výplatě vzal.
Ta grafika je vyrobená o dvě generace novější technologií, sice má užší sběrnici, ale zase má větší efektivní přenosovou rychlost. Propustnost tedy stejná. Hlavně má čtyřnásobnou kapacitu a menší spotřebu.
Procesor je čtyřjádro a taktéž o několik generací novější.. jestli jsi to ještě nepostřehl tak vývoj procesorů za 6 let je fakt velký skok. Tzn. stejný resp. díky více jádrům lepší výkon při stejném odběru.
Navrhoval jsem číslicovou techniku s 32 bitovýma mikrokontrolérama tak jsem se o výrobní technologie čipů trochu zajímal tak o tom trochu něco vím.
(Nyní je můj hlavní příjem za práci ladění výkonu serverů s databázemi, tak kdyby jste chtěl někdo poladit výkon serverů ve svých firmách nebo eshopech tak no problemo mám na to certifikáty

A displej? Co je lepší? 6 let vysvícený displej v HD nebo nový klasický? Myslíš že poznáš HD na 15,6 palcích???
16GB je zbytečné na běžném operačním systému, bohatě stačí 8GB, zcela jistě rozdíl nepoznáš. Větší kapacita má význam až u serverových operačních systémů, dělám správce SQL serverů s kapacitami 64GB a více takže vím.
O tom že cena 5000 Kč za 6 let starou spotřební elektroniku je na hraně se nemá cenu hádat... prostě to tak je. 8000 Kč na Aukru je holej nesmysl a dá to pouze člověk co se nevyzná.
Moje nabídka 4500 Kč trvá a pokud ho chceš pořídit tak nabídni cenu a ber... no problem.
Cenu dělá poptávka

PS: ale je hezké že se prodejce zastáváš... jako kupující bys měl dělat opak

Taky děkuju, budu se s tím muset vyrovnatorsi3 píše:Díky za nabídku (martasg1), znovu si dovoluji ji nepřijmout.
Upraven odkaz, vystavuji znovu.

Sorry že ti tak dávam, ale obchod je boj

Přeju hezký den