Soustružnické sklíčidla
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Upozorňuji že se jedná o čínské výrobky, firma prodává také na Aukru.
Zkušnosti s nimi nemám, ale nabídky mají hezky zpracované.
Otázkou je jakou mají kvalitu výrobků?
Prohlížel jsem si parametry - házivost 0,06 při upnutí obrobku ve vzdálenosti 50mm od čela není asi nic moc co? Nevím?... na 80mm nebo 125mm sklíčidle.
Ale zase ta cena je OK a aspoň parametry uvedou
.
Zkušnosti s nimi nemám, ale nabídky mají hezky zpracované.
Otázkou je jakou mají kvalitu výrobků?
Prohlížel jsem si parametry - házivost 0,06 při upnutí obrobku ve vzdálenosti 50mm od čela není asi nic moc co? Nevím?... na 80mm nebo 125mm sklíčidle.
Ale zase ta cena je OK a aspoň parametry uvedou

Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
je to moravská firma, vyrobky jsou polské a dost kvalitní.
mám od nich svěráky , nějaké upínače a taky 100mm sklíčidlo.
dovolím si tvrdit že to skličidlo je přesnější než tos. na stovkových hodinkách se mi ručička skoro ani nehne.
dovolím si tvrdit že to skličidlo je přesnější než tos. na stovkových hodinkách se mi ručička skoro ani nehne.
Děkuji za referenci, už jsem od nich chtěl kolikrát něco objednat, ale měl jsem strach z kvality.Kvako1 píše:dovolím si tvrdit že to skličidlo je přesnější než tos. na stovkových hodinkách se mi ručička skoro ani nehne.
Vyzkouším tedy až bude příležitost a poreferuji také.
-
Dokupoval jsem od nich kleštiny slušná kvalita, zkrátka, eurodotace to je velký svinstvo všichni budou vyrábět a mi budeme jenom čumět a kupovat. S Evropskou unijí na věčné časy a nikdy jinak.
Ještě jsi zapoměl doplnit: "a platit daně a odvádět je do EU na ty dotace"martinodipraga píše:zkrátka, eurodotace to je velký svinstvo všichni budou vyrábět a mi budeme jenom čumět a kupovat. S Evropskou unijí na věčné časy a nikdy jinak.

Upneš obrobek do samostredícího sklíčidla a osa obrobku s osou vretena je bliž než jedna stovka ?Kvako1 píše:je to moravská firma, vyrobky jsou polské a dost kvalitní.
Taky se mi to zdá hodně úžasnéMiki2t píše:Upneš obrobek do samostredícího sklíčidla a osa obrobku s osou vretena je bliž než jedna stovka ?Kvako1 píše:je to moravská firma, vyrobky jsou polské a dost kvalitní.

tohle nevím jak přesně myslíš..Miki2t píše:Upneš obrobek do samostredícího sklíčidla a osa obrobku s osou vretena je bliž než jedna stovka ?Kvako1 píše:je to moravská firma, vyrobky jsou polské a dost kvalitní.
Já to myslel tak že pokud do skličidla upnu měřící trn a dám na něj hodinky tak běží ten trn 5 cm od sklíčidla do stovky.
možná jsem natrefil na dobrej kus, ale jak píšu mám i jiné věci od nich a fakt spokojenost.
Tak jak píšeš, ja teda mel na nové univerzale TOS svitavy radialni hazani min nez desetinu a byl jsem rád. Stará univerzála klidne i 3 desetiny, nevim jakej podil dela samotna univerzala a jakej pruruba a jeji kuzel, ale upinat do jedne stovky by se me teda libilo, to bych plansajbu ani tolik nemusel pouzivat.
Celisti se strojim prebrousit uz dlouho snad se to pak zlepsi.
Celisti se strojim prebrousit uz dlouho snad se to pak zlepsi.
Chlapci a proč si neuděláte menší osazení a univerzálku si na tu stovku nedoklepete? Jen je pak při přesným upínání důležitý dotahovat stále na stejný díře (na tý, co jsem ní utahoval při měření házivosti ten trn). TOS má většinou jednu díru označenou jako „0“, tak je fajn používat třeba tu.
Na přírubě potom snad ani nemá co házet, když se na daným soustruhu po zakoupení sjede.
Na přírubě potom snad ani nemá co házet, když se na daným soustruhu po zakoupení sjede.
Soustruh SN320, Obrážečka Strigon GH400, CNC router Pacer Cadet, TIG AC/DC
Jak to tedy dělám já:
Dejme tomu, že mám přírubu, kterou jsem koupil a na daném soustruhu ještě nebyla. Univerzálka sedí na té přírubě nikoliv jen úplně naplocho přes šrouby, nýbrž sedí i na osazení. Nasadím tedy nejprve přírubu na vřeteno a osoustružím dosedací plochu před tím osazením. Pak nasadím ručně univerzálku a jestli je osazení úplně přesné, líznu ho na průměru o trochu též. Pak nasadím na přírubu univerzálku a lehce dotáhnu šrouby. Vezmu nějaký broušený trn, dám ho do univerzálky a dotáhnu v „díře“ označené jako 0. Poté dám do patřičné vzdálenosti hodinky a poklepem paličkou na univerzálku doladím na stovku. Přitáhnu šrouby, povolím několika otáčkami trn a znovu ho upnu. Opět utahuji na díře 0. Zkontroluji, jestli házivost odpovídá a případně lehce doladím. Toť vše. Důležité je pak pro přesné upínání utahovat vždycky v té stejné díře, protože si jedině tak vždycky všechno stejně sesedne a jedině tak se dostanu na tu stovku. Když utahuji jinde, tak i s novou univerzálkou jsem potom s přesností upnutí mimo. Samozřejmě základ je mít pěknou univerzálu a čelisti též v 1A stavu.
Dejme tomu, že mám přírubu, kterou jsem koupil a na daném soustruhu ještě nebyla. Univerzálka sedí na té přírubě nikoliv jen úplně naplocho přes šrouby, nýbrž sedí i na osazení. Nasadím tedy nejprve přírubu na vřeteno a osoustružím dosedací plochu před tím osazením. Pak nasadím ručně univerzálku a jestli je osazení úplně přesné, líznu ho na průměru o trochu též. Pak nasadím na přírubu univerzálku a lehce dotáhnu šrouby. Vezmu nějaký broušený trn, dám ho do univerzálky a dotáhnu v „díře“ označené jako 0. Poté dám do patřičné vzdálenosti hodinky a poklepem paličkou na univerzálku doladím na stovku. Přitáhnu šrouby, povolím několika otáčkami trn a znovu ho upnu. Opět utahuji na díře 0. Zkontroluji, jestli házivost odpovídá a případně lehce doladím. Toť vše. Důležité je pak pro přesné upínání utahovat vždycky v té stejné díře, protože si jedině tak vždycky všechno stejně sesedne a jedině tak se dostanu na tu stovku. Když utahuji jinde, tak i s novou univerzálkou jsem potom s přesností upnutí mimo. Samozřejmě základ je mít pěknou univerzálu a čelisti též v 1A stavu.
Soustruh SN320, Obrážečka Strigon GH400, CNC router Pacer Cadet, TIG AC/DC