CUKÁNÍ PŘI Z-FINNISH
Dobrý den, mamé jednoduchou 3 osou cnc frezu na drevo, osy jsou řízeny mach3 a 3 fáz. krok. motory firmy BERGER LAHR řady VRDM, které jsou s kuličkovou hřídelí spojeny napřímo, v kartě motor tuning mám nastavení od vyrobce frezy Step puls 0, Dir puls 0, u osy X 100 Steps, 8000 Velocity, 300 Acceleration, stejne tak i pro osu Y, u osy Z je nastaveni 100 Step, 5000 Velocity, 200 Acceleration, zde mne zarazi krokování 100, když podle specifikace výrobce je min. 200 kroku, v záložce tuning motor změna krokování z hodnoty 100 na hodnotu 200 způsobila 2x násobné zvětšení dráhy (odhad), ale to odbočuji. Problém mám takový, při obrábění 3D offset je obrábění plynulé i při posuvu 3600 mm/min, kdežto při Z-finnish ( obrábění jen ve dvou osách naráz ) lze obrábět plynule bez cukání stroje jen do posuvu 1800 mm/min a při použití technologie 2D ( kontura ) je možno opět použít i posuv 3600 mm/min, rad bych zda li by nekdo neporadil kde hledat problem, jestli je chyba v konstrukci stroje , nastaveni stroje a nebo v nastaveni MACHU. Děkuji za odpovědi a váš čas 

Z toho,co pises, mam dojem,ze mas pomale PC a CPU nestiha.Podivej se na vytizeni CPU pri tech operacich.Pokud je pres 80% je to problem.
Tak to je jasny.