1) dá se tohle použít jako model pro litinový odlitek? tj. jestli tam nejsou nějaké chyby v konstrukci odlitku či modelu
2) lze tento model vyrobit na běžné hobby 3D tiskárně?
Děkuji

Dík, to můžu. Říkal jsem si, že je to fuk, ale asi to bude lepší. To bych měl zároveň zrušit ten radius na vnitřní horní hraně asi?fmodel píše:Možná by nebylo na škodu změnit to vyůstění v horní části aby byla dělící rovina ve vršku jádra
Ztracený vosk je asi tady zbytečná věc, má to být jen podstavec, žádné desetiny tam nehoním a co je potřeba přesně, to se obrobímelsoft píše:Námět: Pokud by se jednalo o "kusovku" tak bych se zkusil podívat po nějakém vytavitelném materiálu do 3D tiskárny, vytisknout a "zaformovat" metodou ztraceného vosku. Jenom nevím, jestli něco takového s nízkou teplotou tání a přitom slušnou tvarovou stálostí existuje.
Jo bude to snazší a jak tam vznikne ten límec tak maj aspoň kam dát nálitek když bude potřeba.prochaska píše: To bych měl zároveň zrušit ten radius na vnitřní horní hraně asi?
Když nedotáhnu tu litinu, tak to zkonstruuju úplně jinak a udělám to spíš ohýbané a svařované z plechu. Ale ono to je z té litiny takové hezčíRaS píše:Není rychlejší levnější ten jeden kus vytočit z plného? Je to maličký tak ani polotovar nevyjde draze
Ta cena by tě nepotěšilamelsoft píše:Námět: Pokud by se jednalo o "kusovku" tak bych se zkusil podívat po nějakém vytavitelném materiálu do 3D tiskárny, vytisknout a "zaformovat" metodou ztraceného vosku. Jenom nevím, jestli něco takového s nízkou teplotou tání a přitom slušnou tvarovou stálostí existuje.
aha, já to otvíral v mobilu a viděl jsem ty kóty menšífmodel píše:no maličký25cm průměr a 14 výška celkem 49,5kg z plnýho
Cenu jsem v této fázi neřešil, za svých studií na VUT Brno, katedře slévárenství, jsme se v rámci praxe naodlévali spousty věcí na ztracený model.fmodel píše:Ta cena by tě nepotěšilamelsoft píše:Námět: Pokud by se jednalo o "kusovku" tak bych se zkusil podívat po nějakém vytavitelném materiálu do 3D tiskárny, vytisknout a "zaformovat" metodou ztraceného vosku. Jenom nevím, jestli něco takového s nízkou teplotou tání a přitom slušnou tvarovou stálostí existuje.