Ahoj,
chci se zeptat na parametry obrážečky HM 45. V nějakém fragmentu manuálu jsem našel parametry:
- Obrážecí délka 450 mm
- Svislý pohyb stolu 550 mm
- Vodorovný pohyb stolu 350 mm
Naproti toku v přehledu strojů vyráběných TOS v letech 51 - 52 jsem našel parametry:
- Zdvih 450 mm
- Šířka obrážení 550 mm
- Výška obrážení 375 mm
A teď co z toho platí? Je tedy příčný posuv 550 nebo jen 350 mm?
Oni v tom manuálu jsou i jiné nesrovnalosti, jako půdorysné rozměry 920x680 místo 920x1680 mm, rozměry přepravní bedny 150x1800x1580 mm.
Je nějaký rozdíl v obrážečce co dělal ještě Volman a co dělal už pak TOS?
Díky
Obrážečka HM 45
Mě tedy i podle fotek co jsem třeba našel tady http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=20818" onclick="window.open(this.href);return false; (za předpokladu, že souhlasí rozměry stolu, což bych řekl, že ano) přijde, že ty údaje z manuálu jsou prohozené a platí to z přehledu. Čistě když si porovnám proporce tak mi přijde, že se tam na výšku těch 550 mm nemůže vejít a že je svislý tedy těch 350. Nakonec je tam od pitíčka odkaz na nějaké špatně čitelné PDF kde je ANG manuál a píše se tam vertikálně 330mm (to už je ale 3. jiný údaj o rozsahu) a horizontální 550mm.
Nicméně chci se ujsitit jak je to správně. Víte to někdo?
Mě totiž tento šeping někdo ještě pod značkou Volman nabízí. A mě to v celku láká, protože půdorysné rozměry stroje jsou celkem malé a ploch 550x450 neobrobím na FA3 ani náhodou. Podélně těch 550 samozřejmě ano, ale šířku 450 tam nedam. Nejvýše tak cca polovinu. Samozřejmě že pokud tedy ten vodorovný rozsah 550x450 platí.
Nicméně chci se ujsitit jak je to správně. Víte to někdo?
Mě totiž tento šeping někdo ještě pod značkou Volman nabízí. A mě to v celku láká, protože půdorysné rozměry stroje jsou celkem malé a ploch 550x450 neobrobím na FA3 ani náhodou. Podélně těch 550 samozřejmě ano, ale šířku 450 tam nedam. Nejvýše tak cca polovinu. Samozřejmě že pokud tedy ten vodorovný rozsah 550x450 platí.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa