som tu novy, tak ma prosim nekamenujte. Pokukavam po nejakej automatickej, pocitacom riadenej CNC Frezke na domace, hobby, RC, eletro pouzitie. Uz cca 2 roky riesim krabicky, suciastky atd na 3d tlaciarni, daco poriesim na mojom malom sustruhu ale potreboval by som sa posunut dalej.
CNC Frezok je neurekom, hlavne z ciny a neviem si vybrat, preto velmi rad prijmem rady od skusenejsich.
Moje podmienky (predstavy):
1. Obrabat chcem hlinik, Zelezo, Mosadz, Plasty, Drevo adt.
2. Obrabat chcem na hobby urovni, nie komercnej, ale zas nech to nejaku presnost a kvalitu ma.
3. Predbezbe postaci 3 osa, aj ked 5 osa sa mi lubi najviac, ale taky rozpocet uz nemam ani na hobby urovni
4. Neviem ake formaty to podporuje a ako sa rozlisuje dizajn suciastok. Momentalne pre 3d tlac vytvaram sucistky pod 123Design od autocadu a export prebieha do formatu stl. Bolo by super keby to podporovala dana masina.
5. Velkost obrabaneho predmetu samozrejme co najvacsia, idealne 40x40cm vyska 10cm+ (viem tu som to uz asi prestrelil, ale proste ked chcem poriesit nejaky predny panel, alebo horny panel na VF zosilovaci - vetracie otvory atd)
6. Neviem ci je dolezity udaj hrubka opracovaneho materialu - min 1cm - myslim prevrtanie a pod..
7. Rozpocet do 800e bez DPH

Vazim si kazdy nazor.
Vopred velmi pekne dakujem!!!
Dave