FeatureCAM
Kdyz chci vyfrezovat vnitrni uhel tak mi ve vnitrnim rohu na vyrobku zustane material v zavislosti na velikosti radiusu nastroje. Jde nejak jednoduse ve vyse jmenovanem softu zmenit drahu nastroje tak aby zajel hloubeji do rohu vyrobku aby pote neprekazel radius po nastroji?
na obr.
cerna - zadany tvar
cervena - tohle mi rizne
modra - chtel bych aby freza rizla tohle po "korekci", oblouk je prumer frezy
na obr.
cerna - zadany tvar
cervena - tohle mi rizne
modra - chtel bych aby freza rizla tohle po "korekci", oblouk je prumer frezy
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Toto neumi zadny cam co jsem videl nebo skousel.
Duvod je jednoduchy , ono totiz neni logicke aby nastroj v rozich podrezal krivku podle ktere obrabi.
Prave naopak cim lepe to podrezani hlida , tim se povazuje za lepsi
Pokud chces frezovat timto zpusobem nezbude ti nic jineho nez to v kazdem rohu nakreslit.
RADEK
Duvod je jednoduchy , ono totiz neni logicke aby nastroj v rozich podrezal krivku podle ktere obrabi.
Prave naopak cim lepe to podrezani hlida , tim se povazuje za lepsi

Pokud chces frezovat timto zpusobem nezbude ti nic jineho nez to v kazdem rohu nakreslit.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Jo to chapu ze by nemel "pretahovat", ale nejak se nemuzu zbavit dojmu ze tam nekde byla volba, aby takhle programoval drahu v rohu, jen ji nemuzu najit - pokud tam je.
Proto se ptam zdali tento soft nema nekdo lepe znaknutej aby rek
- jo je tam volba tohoto stylu obrabeni rohu a je tam a tam
- ne neni to tam, zbytecne se namahas
Proto se ptam zdali tento soft nema nekdo lepe znaknutej aby rek
- jo je tam volba tohoto stylu obrabeni rohu a je tam a tam
- ne neni to tam, zbytecne se namahas
Rohy drah je možno pouze zaoblit a to v okně frézování "Zaoblit rohy drah".
Udává se v procentech poloměru použitého nástroje.
Používám zejména pro HSM kdy jsou dráhy plynulejší, nedochází k prudkým změnám směru obrábění a zároveň vhodné nastavení výrazně omezuje prudké změny opásání nástroje obráběným materiálem.
Tvůj problém bych řešil tak, že bych si do rohů tvaru vložil kružnice libovolného průměru. Ty bych následně vybral a s vypnutým Feature RECOGNITION vytvořil vzor otvoru a odvrtal.
Nakonec to bude u větších kapes i rychlejší než frézování právě z důvodu prudkého nárustu zatížení nástroje v rozích, kterému budeš muset přizpůsobit posuv a nástroj se bude v rovných pasážích flákat.
Je-li problém s odvrtáním rožků (obráběný materiál, nebo nástroj neumožňující zavrtání) tak je zřejmě jediné řešení jak ho popsal Radek-B.
Udává se v procentech poloměru použitého nástroje.
Používám zejména pro HSM kdy jsou dráhy plynulejší, nedochází k prudkým změnám směru obrábění a zároveň vhodné nastavení výrazně omezuje prudké změny opásání nástroje obráběným materiálem.
Tvůj problém bych řešil tak, že bych si do rohů tvaru vložil kružnice libovolného průměru. Ty bych následně vybral a s vypnutým Feature RECOGNITION vytvořil vzor otvoru a odvrtal.
Nakonec to bude u větších kapes i rychlejší než frézování právě z důvodu prudkého nárustu zatížení nástroje v rozích, kterému budeš muset přizpůsobit posuv a nástroj se bude v rovných pasážích flákat.
Je-li problém s odvrtáním rožků (obráběný materiál, nebo nástroj neumožňující zavrtání) tak je zřejmě jediné řešení jak ho popsal Radek-B.
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se najde iniciativní blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
V Featurecamu jsem nakreslil ctverec a zaoblil rohy nechal vygenerovat CNC kod, vyzkousel a v poho. Ale pokud CNC kod naimportuji do ONECNC nebo do Machu3 tak vysledek neodpovida zadani. Co je spatne?
- Přílohy
-
- FM1.TXT
- (2.08 KiB) Staženo 391 x
Co konkrétně neodpovídá? Rozměry, tvar?
Mi to přijde, že máš program generovaný v palcích.
Nebo ten čtverec byl tak malý?
Je-li to tak přepni post na milimetry - Možnosti postprocesoru/Úpravy/CNC-Info/Obecné/Metrické.
Další možnost je, že nemáš ujasněné korekce (průměrové - rozdílové).
Pak by frézovaná kapsa byla větší, nebo menší o průměr nástroje.
V tom případě Vlastnosti kapsy/Strategie/Nulový průměr.
Nastavení pro všechny následující díly ve Výroba/Profily obrábění a podobně změnit i výchozí profil.
Mi to přijde, že máš program generovaný v palcích.
Nebo ten čtverec byl tak malý?
Je-li to tak přepni post na milimetry - Možnosti postprocesoru/Úpravy/CNC-Info/Obecné/Metrické.
Další možnost je, že nemáš ujasněné korekce (průměrové - rozdílové).
Pak by frézovaná kapsa byla větší, nebo menší o průměr nástroje.
V tom případě Vlastnosti kapsy/Strategie/Nulový průměr.
Nastavení pro všechny následující díly ve Výroba/Profily obrábění a podobně změnit i výchozí profil.
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se najde iniciativní blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
[quote="mrchar"]Mel by to byt ctverec 20x20 a radius rohu 5.
Jak koukam do gkodu tak jsou ty rozmery opravdu hodne maly....
Mam feature v anglictine a to nastaveni v postprocesoru nemuzu nejak najit. Ale pri otevirani noveho souboru davam rozmery v mm.[/quote]
Tak jsem nasel v postprocesoru CNC file - bylo vybrany z palcoveho adresare, tak jsem vybral nejake z metrickeho, vygeneroval gkod a vzdalenosti pojezdu se patricne zvetsily.
Dal jsem znovu vygenerovat gkod a dva radiusy v rozich jsou OK dva jako na predchozich obrazcich.....
Jak koukam do gkodu tak jsou ty rozmery opravdu hodne maly....
Mam feature v anglictine a to nastaveni v postprocesoru nemuzu nejak najit. Ale pri otevirani noveho souboru davam rozmery v mm.[/quote]
Tak jsem nasel v postprocesoru CNC file - bylo vybrany z palcoveho adresare, tak jsem vybral nejake z metrickeho, vygeneroval gkod a vzdalenosti pojezdu se patricne zvetsily.
Dal jsem znovu vygenerovat gkod a dva radiusy v rozich jsou OK dva jako na predchozich obrazcich.....
posilam g-kod
- Přílohy
-
- ctverec.TXT
- (1.04 KiB) Staženo 357 x
soubor *.fm - nutno prejmenovat jinak to tu neproslo
- Přílohy
-
- ctverec1.txt
- (35.33 KiB) Staženo 346 x