Dobrý den, mám prosbu potřeboval bych pár návodů jestli je někdo má:
rámová pila H25M SILISTRA
el. bruska BAD20 STS
trafopájka ale na tu starou nové si na netu najdu
Pokud někdo má budu rád když pošle na email: vasicek.k@centrum.cz
návody
robokop píše:pridam navod na sroubek M6 a M8
ostani navody na sroubky jsem bohuzel ztratil takze uz to asi v zivote nesesroubuju dohromady uaaaaa.....
kupuj šrouby se stoupáním 1 nebo 1,5 potom můžeš použít návod na M6 a M8

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
netřeba se mu smát, pokud to má do firmy, tak v ohledně BOZP by měl mít ke všem strojům provozní dokumentaci, nebo návod k obsluze s alespoň základníma prvkama co se týče bezpečného provozu
víc bych v tom nehledal

víc bych v tom nehledal
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Z vlastní zkušenosti znám. Před lety ve firmě, kde jsem byl zaměstnán. Při získávání certifikátu dle ISO 9001 byli ti auditoři zaměřeni zejména na takovéto nelogické zhovadilosti, kterým byl požadavek na provozní dokumentaci zařízení, které by dokázalo obsluhovat i dítě z mateřské školy.
Ale mám i několik úsměvných vzpomínek. Měli jsme v našem oddělení, které mělo na starosti správu veškerého majetku t.j i strojů a dalších technických zařízení na brigádě již důchodce, bývalého technického náměstka, který byl mistrem podvodů. Ten dokázal pomocí psacího stroje, nůžek lepidla a hlavně kopírky (s PC on neuměl), vytvořit dokumentaci na všechno. Základem byla totiž titulní strana dokumentace, nebo maxmimálně ještě další dvě tři stránky. Ostatní stránky totiž neměly v mnoha případech s uvedeným zařízením vůbec nic společného. Založeno to bylo na tom, že auditoři nezkoumali celý obsah dokumentace, ale jestli ta dokumentace vůbec je, nebo není.
Ale mám i několik úsměvných vzpomínek. Měli jsme v našem oddělení, které mělo na starosti správu veškerého majetku t.j i strojů a dalších technických zařízení na brigádě již důchodce, bývalého technického náměstka, který byl mistrem podvodů. Ten dokázal pomocí psacího stroje, nůžek lepidla a hlavně kopírky (s PC on neuměl), vytvořit dokumentaci na všechno. Základem byla totiž titulní strana dokumentace, nebo maxmimálně ještě další dvě tři stránky. Ostatní stránky totiž neměly v mnoha případech s uvedeným zařízením vůbec nic společného. Založeno to bylo na tom, že auditoři nezkoumali celý obsah dokumentace, ale jestli ta dokumentace vůbec je, nebo není.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
neco takoveho jsem spravoval v bance v IT
uz ani nevim ty ISO
spousta pozadovanych dokumentu proste nikdy neexistovala
ale nikde nebylo receny kde se maji vzit
spousta tech dokumentu jsem pripravoval osobne presne podle potreb a zpusobu uzivani ve firme
je to plne v souladu s temi iso a nebylo tam mnoho neuzitecneho balastu
rika se tomu mistni provozni dokumentace/predpisy
postihuje to mistni zvyklosti
a je to lepsi nezli tupa dokumentace ke stroji ktera nemuze postihnout konkretni pripady
uz ani nevim ty ISO
spousta pozadovanych dokumentu proste nikdy neexistovala
ale nikde nebylo receny kde se maji vzit
spousta tech dokumentu jsem pripravoval osobne presne podle potreb a zpusobu uzivani ve firme
je to plne v souladu s temi iso a nebylo tam mnoho neuzitecneho balastu
rika se tomu mistni provozni dokumentace/predpisy
postihuje to mistni zvyklosti
a je to lepsi nezli tupa dokumentace ke stroji ktera nemuze postihnout konkretni pripady
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)