Stará hoblovka
Ahoj,
mám starou předválečnou suportovou hoblovku a rád bych ji předělal na cnc. Problém je, že nemá portál přesně ve středu stroje, ale na kraji.
Potřeboval bych poradit, jak portál přemístit do středu, kde ale nemá úchyty. Je celá litinová. Uchyty tedy našroubovat? Nebo navařit?
Díky za radu Nemo.
mám starou předválečnou suportovou hoblovku a rád bych ji předělal na cnc. Problém je, že nemá portál přesně ve středu stroje, ale na kraji.
Potřeboval bych poradit, jak portál přemístit do středu, kde ale nemá úchyty. Je celá litinová. Uchyty tedy našroubovat? Nebo navařit?
Díky za radu Nemo.
Naposledy upravil(a) nemo dne 3. 2. 2009, 8:12, celkem upraveno 3 x.
Není vedení jako vedení.
A není to trestné, předělat takový stroj?? 

kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Nechapem preco chces ten suport premiestnovat. ved nastroj JE v strede stola - teda aspon to tak vyzera z tych fotiek. ALebo to chces prerobit na CNC frezu? to by fakt bolo trestne 

Sanest choice in the insane world:
Beware the beast but enjoy the feast he offers
Beware the beast but enjoy the feast he offers
Předělání by bylo minimální, asi by se nesahalo na mechaniku. ta by se uložila. No stroj je to skutečně krásný, portál zůstane tam kde je. Od začátku uvažuji zachovat vše pro pozdější vrácení do původního stavu. Nemo.
Není vedení jako vedení.
Já bych řekl klasický el. motor s reostatem + samozřejmě plochý řemen.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jak rikam s nejvyssi pravdepodobnosti parni stroj ktery hnal skrzeva transmise celou fabriku
v mlejne by asi hoblovku nepotrebovali
a vzhledem k tvarum a stari je to z doby kdy mozna o spalovacich motorech jenom snili
v mlejne by asi hoblovku nepotrebovali
a vzhledem k tvarum a stari je to z doby kdy mozna o spalovacich motorech jenom snili
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)