Šroub M10

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
lubbez

9. 1. 2017, 9:19

Po ránu pro odlehčení---
Nechtělo se mi pro osm desítek šroubů do Ferony a tak jsem zvolil blízké OBI. Nejdřív mě zarazila cena, 5,50 za kousek. U osmi kusů není problém, do chvíle než ho chci utáhnout. Jen jsem trochu zabral a že se za M10 dá zabrat i víc a hned díra do ruky, jak se protočil klíč. :-( Koukám, je to 17ka, tak de je problém? Že by klíč? Ne ne, klíč je novej a má svých 17,08 mm, ale šroubek na hlavičce 15,78 mm, asi se někde stala chyba. Dobrá, svého času jsme u M8 přešli ze 14mm na 13mm a tak zjevně i tady zapůsobila ekonomika. Vzal jsem tedy 16ku a pokračuju, pracovní délka závitu je 16,7mm, to je víc jak matka, ale nevydržel. Strhnul jsem závit a to klíčem s celkovou délkou 130mm. Buď jsem za vánoce děsně zesílil, nebo ten šroub stojí za hov......no. Ale je krásnej chromátovanej. :oops: Použil jsem tedy provizorně starej totalitní mosazňák a ejhle, ten se dá utáhnout. :lol:
elbarto

9. 1. 2017, 9:35

Jo,jo,jo, markety dobre vedi, ze halire delaji talire. Zavitova tyc v Hornbachu 99kc ve Frerone 25. Mas pravdu, ze to neni jen o penezich. Uz tam nekupuju vubec nic, presne jak pises. Srouby na sobe sice maji sice vyrazeno 8.8 coz mam obavu vubec neni realita. Kdyz ukroutim 12cku jednou rukou stranovym klicem je neco spatne. Bohuzel Ferona v pevnostnich sroubech toho take moc nema, Fabory je bez komentare, Beroun daleko. Kdyz uz tam jedu snazim se hodne doplnovat zasoby v dilne. Do 12 pevnosti maji prakticky vetsinu rozmeru na sklade, ceny super jinak by tam z okolnich vsi a JZD nikdo neprijel.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2017, 10:45

lubbez píše: Buď jsem za vánoce děsně zesílil, nebo ten šroub stojí za hov......no. Ale je krásnej chromátovanej. :oops:
Udělám ti radost ,hrozně jsi zesílil :D už se na to fitko vy... nebo se jednou zapomeneš a utrhneš za jízdy volant :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
tomaslad

9. 1. 2017, 11:15

Zrovna Hornbáč bych nezatracoval, mají skvělou nabídku cenové garance, to znamená, že je třeba si třeba na heuréce najít nejlevněji dostupnou položku (musí být skladem) a s tím vyištěným papírem přijít do marketu, a prodavač to nadatluje do systému, a navíc ještě k tomu je bonus 10 procent. Trvá to asi 10 minut, musí jít ale o identické položky co se týče názvu a specifikace výrobku.

Moje včerejší zkušenost s nákupem gumového kabelu 4x2,5. Obi (pod polským majitelem kombinace vietnamskopolského marketu), měli metr kabelu za 80 Kč/m (pravda, 5x2,5, protože kabel co jsem chtěl 4x2,5 neměli), Hornbach ceníková cena 50 Kč/m, cena po slevě 34 Kč, cena po připočtení další 10procent slevy asi 31 +- Kč, co jsem platil u kasy. Takže docela libovka. Málo se o tom ví.
atlan

9. 1. 2017, 12:14

Akurat si nekupil 2,5 ale tak 2,2 ale to nevadi ze.
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2017, 12:27

to že v márketech mají spoj-- mat na hovno už vím dávno ale překvapilo mě že už i ve feroně teda alespon v hradecký stojí šrouby za hovno lehce ukroutitelný 8,8 a upravovaný po půl roce na vratech rezatý jak lešenová trubka. třeba jen špatná várka to nevím ale u samořezek tex třeba na plotový planky je ten rez do roka jistota
takže když chci kvalitu jdu do fabory jsou dražší ale na ičo to tak hrozné není :D
akorát mě loni ve fabory dostaly když chtěly za černěnou pevnostní matku M20 s levým a jemným závitem 420 kč když jsem skladníkovy na rovinu řekl jestli se náhodou neposral přiskočil obchodák a na firmu ji dál za 180 kč :D ale stejně mazec .
elbarto

9. 1. 2017, 2:20

To Tom: na podobne zebrani slev bohuzel kazdy nema povahu. Osobne bych to nedal, nekde se neceho doprosovat a delat kasparka s letackem. Mozna kdyz tam udelas par kotrmelcu jeste neco slevi :-) U bezneho velkoobchodu koupim Kablo Kladno a vim co si odvazim. Market navic ma jen tusim mikro navim 100m to je tak na 2 hodiny prace. Jak uz nekdo psal mozna, ze az zmeris skutecny prumer vodice , budes krapet prekvapeny. Radiatory koupis take Turecne za 1/2 Korada, ale ta kvalita ... a to Karado neni zadna hitparada se zivotnosti.
Mex

9. 1. 2017, 2:27

Fasteners?
Aspoň u nás po Brně mají několik prodejen.
A nakupuju tam i věci, se kterými mám ve Feroně problémy (sortiment M2, nerezové šrouby a tak).
Ještě jsem nic neukroutil, ale je fakt, že do posilovny nechodím.

K těm průměrům vodičů v kabelech: myslím, že i z toho Kladna budou mít dneska menší průměr. Tolerance průměru je dost široká, bylo to stanovováno kdysi, když mašiny nebyly tak přesné. Dneska si výrobci pořídili mnohem přesnější stroje, takže jim stačí výrazně užší tolerance. Takže to samozřejmě dělají na spodní hranici těch původních širokých tolerancí.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2017, 2:33

a buhvi jak je to i s tou cistotou medi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
elbarto

9. 1. 2017, 2:38

Jeste na jeden priklad jsem zapomnel, FTP kabely. Solarix v FTP provedeni 300metru krabice je docela drahy. Obzvlast kdyz toho spotrebuji kilometry. Ve snaze usetrit jsem nasel noname vyrobce papirove stejnych parametru. Datove OK, ale montazne peklo, naproste peklo. Kabel nema dostatecne tuhy plast a nekonecne se krouti a stale lame. Solarix prostrkam dirama ci kanalama a potom taham cely najednou, tady u kazdeho prostupu musi nekdo posouvat. Nastesti toho mam jen 2x300m krabice. Pokud se najde zajemnce rad prenecham za lepsi price nez Hornbach s deseti letackama :-)

P.S. Soucasne uvitam i pripadny zdroj dodavek od Solarixu na odbery za zajimave ceny s fakturou i bez :-)
filla
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2017, 2:48

robokop píše:a buhvi jak je to i s tou cistotou medi
dnes je celkem bezny, levny, v provedeni pomedeny hlinik, a doknce i pomedena ocel, zejmena (nize) u UTF kabelu
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2017, 2:59

to s tim pomedenym TP kabelem mi ani nepripominej
to byl zase jednou provar
tu bednu jsem dostal zadara a zadara byla kurva pekne draha
komplet to vsechno vytrhat a natahnout znovu
Mex

9. 1. 2017, 3:28

Na kratší vzdálenosti (tak do 20-40m) ty železné UTP docela fungují. A to asi bývá většina přípojek (samozřejmě pokud nekabeluješ nějaký velký objekt). Proto to taky dělají a prodávají, řekl bych, že spousta uživatelů je má nainstalované a ani to neví.
Klobouk dolů před návrháři síťových karet a dalších komponent. Po jak špatných kabelech a z jak mizerného signálu dokáže dnešní moderní síťovka vylovit bezchybná data je docela úžasné.

Že je třeba při kupování kabelů dneska sebou třeba mít magnet, kudlu a šupleru je celkem známá věc.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2017, 3:34

Ono to bylo i tenci a tak takze vsechny konektory vadny neslo to spolehlive udelat
Panduity proste vadny a to je mam za spolehlivy konektory
Jo tem sitovkam se fakt divim
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2017, 4:33

Šrouby zásadně ze šroťáku ze starých mašin. Mám jich skoro kolem metráku a nevím, co je to ukroutit šroub ....
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“