mikrofrezka tvrdokov

Odpovědět
k

6. 2. 2009, 6:58

Prave pozeram po mikrofrezkach na obrabanie ocele .. tvrdokov a priemer 0.x az 2mm. Realne som nasiel bud proxxon (kde neviem co si mam mysliet o kvalite) alebo ponuky iscar (napr aj www.iscar.sk).

Zial nejak sa mi nexce verit cenam za taketo nastroje od iscaru (solid carbid nastroje) .. 0.5 alebo 0.8 mm frezka okolo 40 EUR (cca 1000Cz) 1mm a 1.5mm za cca 30 EUR (cca 800Cz) - ponuku mam v eurach od Sk dodavatela iscar a to su ceny po _zlave_ a bez DPH.

Pritom proxxon ma tvrdokovove nastroje za 20 az 25% z hore uvedenych cien.

Zatial som bezal na 2 az 16mm CO8 nastrojoch (za podstatne lepsie ceny ale samozrejme to nie je tvrdokov) a beznych HSS nastrojoch. Ale na niektore veci by sa zisli nastroje pod 2mm ..

Moja otazka teda: koho sortiment pouzivate a za ake ceny je dostupny (stranky bez cien prosim neposielajte... nemaju zmysel, obchodnici cenu zhovadia kazdemu inac). A samozrejme, ako ste spokojny s nastrojmi ?
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2009, 7:14

Proxxon je dodavatel hobby nástrojů, Iscar profi, tím je to všechno dané. Doporučuju pořídit si pár katalogů podobných průmyslových dodavatelů (WNT, Horn, Hoffmann, Arno, ... těch dodavatelů je fakt hodně), tyhle frézy se dají určitě najít levněji i když ne o moc. Sám mikrofrézy kupuju u www.hoffmann-group.com, 0.2 stojí 1375 Kč. Průměr 0.5 už není v kategorii mikro, stojí pod tisíc (podle typu), jednička je už běžná konfekce od 230 kč.
Aleš Procháska
k

6. 2. 2009, 7:48

praveze.. katalogov ma poprezeranych viac ako dost, len problem je ten cennik .. E-shop na skoro kazdeho vacsieho dodavatela zacina od 1000EUR rocne a samozrejmostou je registracia vylucujuca nepodnikatelov (aj ked zivnost mam .. nebudem to objednavat cez nu .. podnikam v inej sfere).

Fajn asi nie som rozumny zakaznik pre velkych predajcov a vyrobcov .. takze hladam cestu kde sa daju podobne nastroje kupit _jednoduchsie_ (naklikam co xcem, pride dobierka alebo akceptujem aj platbu vopred).
Takze mi ostava sa zmierit s HSS CO8 nastrojmi ktore si viem kupit v kamennom obchode za 10 min alebo z inetu za 48h (ale nie pod 2mm priemer). Pripadne pokus s proxxonom.

Ono mozno predajcovia zmenia taktiku .. a bude im aj maly zakaznik dobry ked velke firmi zdrhnu z EU alebo len zmensia produkciu ;-) takze asi sa oplati pockat ;))
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2009, 8:40

Aha, chapu. U Hoffmanna je na Slovensku minimalni objednavka 98 EUR (u mensi se plati postovne). Jestli je firma nutnost to nevim, ale je to vyhodne, komu by se chtelo platit DPH zvlast kdyz je to zjevne prumyslova dodavka. Treba by to slo brat pres nekoho kdo firmu ma?

Zrovna ten Hoffmann se bavi s kazdym, prvni vec co jsem u nich shanel byla asi za 50 korun, tak mi doporucili maloobchodni prodejnu ktera takhle sdruzuje objednavky od lidi a objednava to u nich. Mozna, ze tohle by byla cesta.
Aleš Procháska
k

6. 2. 2009, 9:44

no pytam sa jednoduchsie (kedze nemam problem za rozumnu vec zaplatit aj 200 eur a je mozne ze za rok spravim aj 1000 EUR ). Kde ma hoffmann stranku s vyberom nastrojov aj s cennikom k tomu ;) .. Fakt to neviem najst .. stale ked uz xcem zistit cenu tak ma to odpinka na registraciu. Proste .. beriem bud kamenny obchod alebo normalny e-shop kde viem na com som.

Priekupnikov radsej obchadzam. Co si ma clovek mysliet o obchodnikoch co ponukaju na nastroj hned 50% zlavu ? ved aj po tej zlave musi mat este desny rabat. Potom sa necudujem, ze frezka stoji 80 EUR predava sa so zlavou za 40 a realne ma hodnotu tak 1EUR .. pricom keby stala 20EUR tak ju s kludom kupim (mozno aj 5).

Prezradite mi ako ste oslovili a koho u hoffmanna ked ste zacinali 50Cz objednavkou ?

(pokial pojdeme cestou maloobchodnej predajne .. tak ta si na tu 80EUR frezku nabali este 10 EUR .. a to potom je ta kriza .. )
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2009, 10:15

k píše:Kde ma hoffmann stranku s vyberom nastrojov aj s cennikom k tomu ;) .. Fakt to neviem najst .. stale ked uz xcem zistit cenu tak ma to odpinka na registraciu. Proste .. beriem bud kamenny obchod alebo normalny e-shop kde viem na com som.
To nema, Hoffmann jen po registraci. Co znam tak bez registrace jsou myslim xtazeni jen katalogy WNT (http://www.wnt.com/home_SKY_HTML.htm). O opravdickem eshopu na profi nastroje nevim, mozna ani neni.

Ted me napada, ze bych ho ale mohl udelat. Prihodim 100 % na cene, naklikam neco na webzdarma a je to :-)
Aleš Procháska
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2009, 10:19

k píše:Prezradite mi ako ste oslovili a koho u hoffmanna ked ste zacinali 50Cz objednavkou ?
Komusi jsem telefonoval, cislo na webu meli :-)
Aleš Procháska
simro

6. 2. 2009, 11:48

Laco19

6. 2. 2009, 4:44

k píše:praveze.. katalogov ma poprezeranych viac ako dost, len problem je ten cennik .. E-shop na skoro kazdeho vacsieho dodavatela zacina od 1000EUR rocne a samozrejmostou je registracia vylucujuca nepodnikatelov (aj ked zivnost mam .. nebudem to objednavat cez nu .. podnikam v inej sfere).

Fajn asi nie som rozumny zakaznik pre velkych predajcov a vyrobcov .. takze hladam cestu kde sa daju podobne nastroje kupit _jednoduchsie_ (naklikam co xcem, pride dobierka alebo akceptujem aj platbu vopred).
Takze mi ostava sa zmierit s HSS CO8 nastrojmi ktore si viem kupit v kamennom obchode za 10 min alebo z inetu za 48h (ale nie pod 2mm priemer). Pripadne pokus s proxxonom.

Ono mozno predajcovia zmenia taktiku .. a bude im aj maly zakaznik dobry ked velke firmi zdrhnu z EU alebo len zmensia produkciu ;-) takze asi sa oplati pockat ;))
Skus pozriet MaVslovakia, mozno tam nieco najdes. Na webe maju cennik a katalogy bez registracie. Zopar veci som si kupil v Presovskej pobocke. S jednanim s nimi som velmi spokojny. Vedia ti tovar doviezt aj do KE.
Odpovědět

Zpět na „pro frézku“