Radiální vrtačka VR2

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
aleshonsa

31. 1. 2017, 4:41

https://www.sbazar.cz/stti/detail/21314267-vrtacka" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena je v celku normální, nic extra lákavého. Nicméně malých radiálek jako VR2 je celkem málo a tahle vypadá, že je ve slušném stavu.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
ovi-ivo

31. 1. 2017, 7:04

to já viděl někde prodávat vr 4 za 20tisíc kdyby bylo místo....
kenybz

31. 1. 2017, 11:26

a taková vr1 to je krásňučká mašinka no viděl jsem ji jen jednou ta vr2 je dobrá vrtačka i nadoma zas tak místa nezabere
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
aleshonsa

31. 1. 2017, 3:57

VR4 se dá skutečně sehnat za 20 000,- akorát že už jsou problémy s místem. Vyžaduje třeba strop 3m atd.
Že existovala VR1 ani nevím. Jaké měla parametry? Někdo mi říkal, že měla být i VR3.
Já bych se s VR4 měl vejít a preferuju jí hlavně kvůli vřetenu s Mk4, jinak by mi rozměrově stačila VR2. Řešením by byla VO32, protože ta je rozměrově mezi VR2 a VR4, ale má Mk4 a je to modernější stroj. Jenomže tu neseženu ani za 40 000,- natož 20 000,-.

Já spíš začal uvažovat o malé horizontální vyvrtávačce jako je H63. Jestli na ní tedy budu mít místo, jinak bych pak nějakou radiální vrtačku nepohrdl.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
kenybz

1. 2. 2017, 6:28

k té vr1-ce se mě nepodařilo nic zjistit ale jen tak odhadem když jsem u ní stál před pár lety
ve vřetenu morse 2 celková výška do 2 metrů a měla tuším ještě otočný stůl na sloupu ale to si nejsu jistý.
šířka základny tak 700mm a délka tak 1500mm to je jen odhad no škoda jí asi se jich moc nevyrobilo.
Vr3-ky byly taky tu jedna je za dobrou cenu ale je hodně vysoká....ta celková výška se liší bývali i s nižším sloupem podle požadavků...šlo by to i zkrátit
https://stroje.bazos.cz/inzerat/69557647/Vrtacka.php" onclick="window.open(this.href);return false;
kenybz

1. 2. 2017, 6:30

čoveče ten borec tam prodává i sm-ko za 30 ale to už bude pryč
david.1

1. 2. 2017, 10:21

No,a až si tu VR4 za dvacet koupíš a zjistíš,že má v hajzlu vřeteno,tak mi napíšeš a já se podívám,jestli nemám ještě nějaký v garáži.. VR1 jsem taky nikdy ani neslyšel,natož abych viděl..
Jinak-Vr2 nic moc, oproti 32 je nesrovnatelná-Ta 32 je nepatrně větší,ale o dost tužší,ve vřetenu M4..taky by se mi líbila,ale jak je psáno,i když zvednu nabídku na 80 tak neseženu..Leda nějaký extravrak..
david.1

1. 2. 2017, 10:27

kenybz píše:čoveče ten borec tam prodává i sm-ko za 30 ale to už bude pryč
No,to je od pohledu mňam...ale pro sebemrskače,který bude další léta shánět nebo dělat třeba jen toho chybějícího konika,lunety,kola,nožovku,nebo držáky nástrojů místo tý nožovky... Pro ty co nemají tolik času a peněz je tam i Béčko za šedesát.. je v původní barvě a hlavně- vcelku :-)
elbarto

1. 2. 2017, 2:43

To david: pochopitelne souhlas. Uz podobne vystriky ani nekomentuju, dobite hole SMko (SadoMaso v tomto pridane snad jedine) bez kone, waaau. Zajimavym jevem jsou pekne stroje nabizene na foru i bazosich. Predevsim na ty nabizene na foru casto nikdo nereaguje a pokud se prodaji, tak za pomerne dlouho. Opacne cim vetsi mrsina, tim vetsi nadseni. SM je tam stale a dlouho jeste bude.
capumpor

1. 2. 2017, 3:42

Ve Varšavě jedno esemko po generálce barvou za 6000 zlotych. Není zájem už několik týdnů
http://allegro.pl/tokarka-narzedziowa-t ... ml#thumb/1" onclick="window.open(this.href);return false;

Dzień dobry. Ofiaruję Ci za tokarskich SM16 5000 złotych. Czy jesteś zainteresowany? dziękuję
Sběratel strojů :-)
kenybz

1. 2. 2017, 4:27

pánové já na smko prdím jen mě napadlo u inzerenta zobrazit další inzeráty a hele smko díval jsem sa nato tak sekundu a napsal no bohužel přehlédl jsem a napsal reakci...sůsed ho má a je to hračka pro děcka a ceněná chápu že pro lidi co nemají místo je to mnohem lepší volba jak mn 80 tímto nechci nikohu urazit né každý máme prostorové a další možnosti a i dělat na malém hobbi soustružku je práce přínosná a potěší
david.1

1. 2. 2017, 10:15

kenybz píše:pánové já na smko prdím jen mě napadlo u inzerenta zobrazit další inzeráty a hele smko díval jsem sa nato tak sekundu a napsal no bohužel přehlédl jsem a napsal reakci...sůsed ho má a je to hračka pro děcka a ceněná chápu že pro lidi co nemají místo je to mnohem lepší volba jak mn 80 tímto nechci nikohu urazit né každý máme prostorové a další možnosti a i dělat na malém hobbi soustružku je práce přínosná a potěší
Tak to prr, já mám obé,jak SM tak MN,obě skoro nový a každý má svoje.Sm je (možná bohužel) béčko,ale ve zvýšený přesnosti. Vzhledem k tomu ,že slováci nikdy neuměli dělat převodovky/nic v dobrým,viz šmejdy typu manet , pilonýr nebo 1203 chyb/ tak je tragédie lehce přeřadit.Taky hydraulika (i převodovka,mazání jest jedno) = bída,teče z toho olej i když to jen stojí -a v chladu-ale jak píšu,je to od výroby,možná kdyby se to přetěsnilo,bylo by líp...Jinak ale pěkně mechanicky zpracovanej a opravdu hodně tuhej a přesnej. Blbej nápad bylo to elektrický ovládání hydrauliky,která následně ovládá spojku,to asi taky vymýšleli sami..Je to složitý na nastavení,mechanika by jistě udělala lepší službu-a navíc má to prodlevu,takže se třeba nedá jemně přispojkovat při dořezávání závitu.A emenka? Mám opravdu povedený kousky,zpracování i přesnost lepší než podle měřícího protokolu..Má výhodu,že má pákovej koník a další příslušenství,které se dá využít třeba když jsem línej stát u frézky při okopávání pár zubů malou modulovkou,ale bavíme se o soustruhu,tedy- není to na tak velké zatížení jako to SM..
Jen to beru tak,že ta nám představená Sm má cenu tak deset,když k ní nic není a je ve stavu..No,spíš nic než moc..
fmodel
Kontaktovat uživatele:

1. 2. 2017, 10:54

kenybz píše:...sůsed ho má a je to hračka pro děcka
Teď ze sebe v mých očích udělas blbce ,ale můžeme to nazvat žes udělal unáhlené závěry .
SM 16 , není žádná hračka jako MN 80. SM 16 mě několik let živila ,ani náhodou bych jí neprodal protože na menší věci pokud je v plný palbě je rychlejší než můj současný soustruh (nepočítám CNC S50),prostě je na jinou výrobu a jestli si myslíš že budeš s velkým soustruhem zvládat vyrábět součástky velikosti emulzní trubice do karburátoru rychlejc tak na to zapomeň.
Je mi jasný žes na něm vůbec nedělal ,a nebo jenom pár minut pod dojmem slivovice, tak se nedivím že jseš v úsudku hrozně rychlej.
Když si vzpomenu že jsem na ní točil průměry kolem 80- 100mm a délky do 300 tak smekám klobouk v jakým fofru to dala (malá ale šikovná :wink: )až jsem málem nestíhal vynášet špony :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
elbarto

1. 2. 2017, 11:00

SMko bych rad do sbirky pidi stroju, bohuzel pekne je orisek, tedy spis orech. Davat za mrtvolu bez kone 30 k tomu 10 za kone a jsme na cene za kterou koupil nedavno kamos peknou 18Racko. Na rozdil od stroju, ktere se daji sehnat jeste dnes v ramci ulozenek, mysleno opravdovych, SMka bohuzel dost makala a na jejich stavu se to znacne podepsalo. Snad jedina pekna maji lide tady z fora :-) Protoze male sousrtuhy uz mam tri, je asi opravdu doba podivat se po nejkratsi osmnactce. Pokud budou pokracovat velke prodeje minuleho roku, mame se mozna na co tesit.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

1. 2. 2017, 11:06

To je jednoduchý ,když je pěkná tak jí nikdo dobrovolně neprodá ,ta se prostě do inzerátu nedostane.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“