no jenže tohle jsou hodiny stojací 2m vysoké a ten hodinovej strojek je velkej jak talíř.. dva mosazný plechy 150x150x5 mezi nimi distanční sloupky a spousta koleček.. nejlepší jsou "ložiska" to je v každé díře namlácenej kus nějakého bronzu nebo co to je a odvrtaná(domlácená, vytlačená přesně do osy) dírka pro osičku.. a všechno tak nějak zvláštně nejtovaný.. náhodou to jde docela dobře, zachoval jsem původní technologii, vezmeš kus drátu a zamlátíš to do díry a hotovo

samozřejmě v kapesním provedení by to asi byl opruz..
mě spíš vytočilo, že po obejití 8mi hodinářství v kraji 6hodinářů řeklo, že to neopravujou a 2 že možná, že netušej co to bude stát a že chtěj přivézt celé hodiny nejen strojek, ačkoliv dostali fotku jasně utrženého uchycení kyvadla.. kdysi nám to opravoval hodinář 80letej někde z Paky . člověk mu donesl strojek on si to postavil na štafle spravil a zase to několik let šlapalo..v podstatě jediné co se tomu stane je to, že se ty ložiska vymačkaj tak je tam potřeba naprat zase nějaké nové a promazat to.. a ty dnešní hodináři fungujou tak, že uměj vyměnit baterku nebo prodat nové..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU