Sustruh TOS MN 80 PREDANE

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
luptakdusan

11. 2. 2017, 7:33

https://stroje.bazos.sk/inzerat/7014546 ... -stave.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) luptakdusan dne 14. 2. 2017, 11:28, celkem upraveno 2 x.
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

11. 2. 2017, 8:04

Ten vypadá jak kdyby byl včera vyrobenej ale ta cena:-/
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
Juro

11. 2. 2017, 8:08

Co mas proti cene?

http://stroje.megainzerce.cz/soustruhy/ ... 276201.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
drekk

12. 2. 2017, 8:57

za 60.000,- si spadnul z mesice.

ten jak ukazuje Jura ma aspon protokol presnosti a bude zrepasovanej.

tady je podobny novejsi hezci pro zamysleni nad cenou

https://stroje.bazos.cz/inzerat/7103889 ... -MN80A.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Tos SM16B, Tos FN20, Tos FA2, Hodinařske soustruhy
elbarto

12. 2. 2017, 9:59

U MN80 dela cenu originalni stav, pekna skrinka. Rada lidi ma stroje v bytech. Vybastlenosti na posvarovanych ramech jsou velice tezko prodejne i za mene nez 1/2 uvedene ceny. Srovnani s tim co prodava Kasik je silne mimo misu. Navic motor 1.5kW stroji nic neprinasi, je to jen technicky nesmysl. Origo motor 250W bezne veci zvlada, kdyz vetsi tak mozna 500W.
Juro

12. 2. 2017, 10:01

Asi mi niekto stoji na vedeni- usmernite ma prosim.

Odkaz Luptak:
luptak.jpg
Moj odkaz:
Ja Juro.jpg
Dreekov odkaz:
Dreek.jpg
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
luptakdusan

12. 2. 2017, 12:17

Pani lenze tento sustruh je v povodnom stave. Je to original nater a to co uvadza elbarto ze 1,5 kw motor nic neprinasa je nezmysel nakolko sustruh nema ziadne nezmyselne remenice ale ma pramo nahon z elektromotora na vreteno. Tak pochybujem ze by tak dokazal pracovat s 500w motorom.
lubbez

12. 2. 2017, 12:57

Jako majitel Mn80ky a dřívější majitel několika čínských stolních strojů si myslím, že slušná Mn80 do 50000,- jde. Rozumím tím, že musí mít kola, kleštiny, dva koníky 3 a 4 paknovou univerzálu a třeba lícní desku. Pokud nemáš prostory dostupné zvedací technikou a máš pouze 220 voltů, je to dobrá volba. Samozřejmě je tu problém s točným průměrem, ale nelze mít vše. Co do kvality se s čínou nedá srovnávat a to je důležité. Já měl taky 250W motor a upřímě nic moc, náhrada 550W a přímým náhonem motor vřeteno ten soustruh posunula hodně dopředu. Dokonce tam dám odměřování a budu happy. Pravdou je, že mít k dispozici slušné prostory, tak tam stojí větší mašina za prakticky stejné prachy. Přes to, že nemusím počítat každou korunu a mohl bych dát i těch 68000,-, přijde mi ta cena už poněkud nemravná. protože se strojírensky řítíme do řiti, může to být už za rok cena lidová. Těch Mn80tek je totiž omezené množství, spousta jich je v dezolátním stavu a normální člověk nemá šanci to nějak opravit.
j.bill

12. 2. 2017, 1:10

Mohu se zeptat, jaké typy čínských stolních soustruhů, použité/nové jsi měl a nějaké krátké hodnocení?
fmodel
Kontaktovat uživatele:

12. 2. 2017, 1:36

Upřimně řečeno je mi všech co touží po MN80 líto .Tolik peněz za něco takového bych určitě nedal .Pokud bych potřeboval ještě něco menšího než SM16 tak bych si ho radši vyrobil ,a to jako čistý CNC za podobnou cenu jako tyhle muzeální exponáty s nevalnou produktivitou.Přece jenom nejsem tak bohatej abych si stavěl soukromé můůůzeum :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

12. 2. 2017, 1:54

fmodel píše:Upřimně řečeno je mi všech co touží po MN80 líto .Tolik peněz za něco takového bych určitě nedal .Pokud bych potřeboval ještě něco menšího než SM16 tak bych si ho radši vyrobil ,a to jako čistý CNC za podobnou cenu jako tyhle muzeální exponáty s nevalnou produktivitou.Přece jenom nejsem tak bohatej abych si stavěl soukromé můůůzeum :D
Nj, jenže jiný soustruh, který se v případě nutnosti vejde i do bytu, v podstatě neexistuje (ty čínské předměty ve tvaru soustruhu považuji jen za odrůdu volného umění, ne za obráběcí stroj). Proto je po něm poptávka a proto má takovouhle cenu (která mi vůbec nepřijde přemrštěná, pokud je v dobrém stavu). Ne každý doma přetáčí bubny z traktoru :-)

A když si uděláš jenom tak nahrubo odhad rozpočtu na téma "mn80 se dobře prodává, co kdybych začal vyrábět něco podobného" tak se pod 100,000 Kč exw nedostaneš.
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

12. 2. 2017, 1:59

kdyz vezmes cinana a budes ho chtit dostat do stavu fungl novy mnky taky do toho nainvestujes +- takovyhle prachy (furt treba ta litina nebude na te urovni ale uz z toho bude stroj)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

12. 2. 2017, 2:03

prochaska píše: A když si uděláš jenom tak nahrubo odhad rozpočtu na téma "mn80 se dobře prodává, co kdybych začal vyrábět něco podobného" tak se pod 100,000 Kč exw nedostaneš.
jj tak nějak to vychází když nechceš bejt filantrop..
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

12. 2. 2017, 2:05

souhlas
uz to tady jednou bylo
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=107&t=8389&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lubbez

12. 2. 2017, 3:54

j.bill píše:Mohu se zeptat, jaké typy čínských stolních soustruhů, použité/nové jsi měl a nějaké krátké hodnocení?
Začal jsem PROMA SM - 300E a pak pokračoval Holzmann ED 400FD 230V. Oba jsem kupoval nové.
fmodel píše:Upřimně řečeno je mi všech co touží po MN80 líto .Tolik peněz za něco takového bych určitě nedal .Pokud bych potřeboval ještě něco menšího než SM16 tak bych si ho radši vyrobil ,a to jako čistý CNC za podobnou cenu jako tyhle muzeální exponáty s nevalnou produktivitou.Přece jenom nejsem tak bohatej abych si stavěl soukromé můůůzeum :D

Nikdo nikde nemluvil o produktivitě, bavíme se o strojku doma na hraní. Kdyby to SMko bylo sehnatelný nový nebo zánovní do těch cca 100 litrů, tak si ho klidně koupím. Byl jsem se podívat na 4 SMkách a 3 Mn80 a až tu poslení MN jsem koupil. To ostatní byly vyskákaný sračky. Další problém je těch cca 750 kilo to neunese ani těžká parta. A na závěr CNC, já nechci CNC já si chci šukat kličkama. Na kusovku je CNC jaksi na hovno. Kdybych měl prostory, tak si koupím SV18/750 v barvě matné khaki a k tomu velkou zelenou skříň s příslušenstvím, naběháno max 20 hodin, ale spíš méně.
Ze stolních soustruhů jsem nenarazil na nic lepšího. Minulý rok mi jeden člověk z Chomutova nabízel krásnou mašinku z Anglie, ale problém - vše v palcích. I ten kužel v koníku byl nějakej divnej. Věřím tomu, že za pár let bude Mn80 za 100t a více. Je sice pravda, že se stroje objevují, ale !!!! Buď velké, nebo příšerné sračky, nebo od překupníků za naprosto absurdní ceny a nebo je na ně 50 vlčáků, kteří přihazují jeden přes druhého. Pak to jeden koupí a ostatní si stěžujou, že prodejce je hajzl.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“