kde koupím stopkovou úhlovou frézu, úhel 60 st., velký průměr 14 až 20mm,
průměr stopky maximálně 10mm. Díky za tipy.
Poraďte prosím
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
V katalogu Hoffmann je fréza na rybiny 60 stupňů, průměr 16, stopka 10 ale jenom monolitická TK za 7200,-
Jestli je to nějaká drobnost tak by třeba stačil záhlubník, šestnáctka podle DIN 344 má desítku stopku a nejlevnější je tam za 330.

Aleš Procháska
pokud to je do hliníku a pod.. tak stačí fréza na dřevo z hobby marketů. Mám to vyzkoušené.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je blbé, všechno rozumné začíná na stopce 12 mm a víc (tj. upínací stopka, ne osazení pod stopkou, to by se do těch 10 mm vešlo). Se stopkou 10 mm jsem viděl jen extra drahé speciality.xteam píše:Ano, má to být na rybinu, takže záhlubník nelze (úhel je obráceně).
Je to do hliníku, případně do mosazi.
Je na to i norma (3309 , ČSN 222260 , DIN 1833 , ISO 3859), v M&V doprodávají, ale mají jen jiné rozměry.
Aleš Procháska
To mě teda moc mrzí. Byla velká netrpělivost, a zakoupil jsem holt se stopkou 12. Ale jsi hodnej, žes nezapomněl. Díky.Josef píše:Tak jsem hledal až dnes, byl jsem kakánek marod. V 60° mám průměr 16, výška 6, v 55°mám průměr 20, výška 8. Průměr krčku cca 6,5, průměr stopky 10. Pokud máš ještě zájem, napiš.
Ale stejně by se mohly hodit. V jakém jsou stavu a jaká je cena? Když tak napiš na mail, ať tu už nepřekážím.