Směr otáček
Zdravím Vás vespolek, začal jsem testovat novou elektroniku Made in China osazenou TAčkami a mám problém že se mi motory na všech osách točí pouze jedním směrem, sem zoufalec a hlavně nováček v oboru, zkusil sem snad všechno možný, ale pořád dokola jen jeden směr. Postrčte mne prosím správným směrem.
Díky Libor[/b]
Díky Libor[/b]
No momentálně mám nastaveno 8, ale máš asi na mysli pustit diagnostiku portu nebo tak něco, že jo. Vstupy i výstupy z desky jsou osazeny optickým oddělením a je to na všude. Používám vzhled alá Sysel ale tam mi nefunguje diagnostika, aby jsem viděl které piny jsou kdy aktivní. Napovězte co mám prověřit.
Díky Libor
Díky Libor
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
projit dokumentaci k budicum krok motoru a najit tam minimalni/maximalni prodlevy pro vzajemny sled signalu step a dir
pak si tu na foru najdi zaznam z osciloskopu co leze z machu
a porovnej jestli to ma sanci chodit
to jsi mel udelat pred koupi tech budicu
pak si tu na foru najdi zaznam z osciloskopu co leze z machu
a porovnej jestli to ma sanci chodit
to jsi mel udelat pred koupi tech budicu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jo to máš pravdu, ale nemyslím si že standartní obvody TA8435 mají nějaké nedosažitelné nároky, nicméně musím zjistit jaké potřebují pro svou činnost, jelikož v dokumentaci nic takového není, přeci jenom čína. Pokud někdo zná tyto parametry budu velmi vděčný za poskytnutí.
Díky Libor
Díky Libor
JAk to myslíš změřit, jako jaké je na něm napětí pokud odesílá data?
Jasně, na to stačí obyčejnej měřák nebo LEDka s odporem. Stačí v Machu pak ručně jet na jednu stranu a po chvíli na druhou a podle směru se musí měnit úroven napětí na těch pinech DIR. Na rozdíl od signálu STEP, kterej se dá měřit jen osciloskopem.
Pokud se hodnota napětí měnit nebude pro oba směry pohybu, pak problém je v nastavení Machu. Hod sem screen a uvidí se.
Pokud se hodnota napětí měnit nebude pro oba směry pohybu, pak problém je v nastavení Machu. Hod sem screen a uvidí se.
Předem díky večer udělám screeny, ale kterých obrazovek konkrétně, aby to mělo nějakou vypovídající hodnotu.
Díky Libor
Díky Libor
Tak jsem provedl měření napětí na jednotlivých pinech
1 3,29V
2 3.26V mínusové polohy 0V plusové hodnoty OSA X
3 0V
4 3.26V mínusové polohy 0V plusové hodnoty OSA Y
5 0V
6 3.26V mínusové polohy 0V plusové hodnoty OSA Z
7 0V
Nastavení:
PC port v Biosu je EPP adresy totožné s Machem 378
Vstup LPT je odělen logikou SN74HC14 a pak následuje optika C817. No a nějaké obrázky.
1 3,29V
2 3.26V mínusové polohy 0V plusové hodnoty OSA X
3 0V
4 3.26V mínusové polohy 0V plusové hodnoty OSA Y
5 0V
6 3.26V mínusové polohy 0V plusové hodnoty OSA Z
7 0V
Nastavení:
PC port v Biosu je EPP adresy totožné s Machem 378
Vstup LPT je odělen logikou SN74HC14 a pak následuje optika C817. No a nějaké obrázky.
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Problém bude někde mezi Mach a tím co měříš, protože na pinech 3,5,7 máš 0V a tam by se mělo měnit mezi 0 a log1. aby se ti právě na driveru otočil směr otáčení....
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Zkusím proměřit ještě kabel, jestli není náhodou přetočený pro Laplink. dobrý nápad díky.
Libor
Libor
Tak kabel je OK, všechny PINy souhasí, zkoušel jsem všechny možná nastavení LPTéčka v BIOSu a nic nepomohlo, zřejmě LPTéčko je v háji.
Takženetuším kde by mohl být problém. Zřejmě musím objednat PCMCIA kartu a budu pokračovat.
Díky Libor
Takženetuším kde by mohl být problém. Zřejmě musím objednat PCMCIA kartu a budu pokračovat.
Díky Libor