Sinumerik 810T-pevné cykly
Jsem v důchodu a zde su ubohý nováček, který nemůže zapomenout, že ještě nedávno pracoval.
Dříve jsem programoval Sinumerik 810 T a 840D a Yasnac i s použitím pevných cyklů. Nedávno za mnou přišel bývalý mladší kolega s dotazem, že mu nejdou použít na Sinumerik 810T pevné cykly a má hlášení asi v tom smyslu, že nejsou cykly k dispozici. Rád bych mu poradil co má udělat. V práci jsem se s tím nesetkal a cykly jsem používal. Je možné, že jim při poruše ŘS nahrály nový SW. Neudělal chybu pouze tím, že šel přes tabulku zadání R parametrů a nevolal cyklus přímo z NC programu? Dají se cykly zpřístupnit změnou nějakého parametru, nebo je to vázané na zakoupení opce? Při nákupu stroje a oživování si nepamatuji, že by servisáci otevření opce navrhovali. Já mu zatím poradil, ať volá dodavatele co prováděl GO a opravy.
Dříve jsem programoval Sinumerik 810 T a 840D a Yasnac i s použitím pevných cyklů. Nedávno za mnou přišel bývalý mladší kolega s dotazem, že mu nejdou použít na Sinumerik 810T pevné cykly a má hlášení asi v tom smyslu, že nejsou cykly k dispozici. Rád bych mu poradil co má udělat. V práci jsem se s tím nesetkal a cykly jsem používal. Je možné, že jim při poruše ŘS nahrály nový SW. Neudělal chybu pouze tím, že šel přes tabulku zadání R parametrů a nevolal cyklus přímo z NC programu? Dají se cykly zpřístupnit změnou nějakého parametru, nebo je to vázané na zakoupení opce? Při nákupu stroje a oživování si nepamatuji, že by servisáci otevření opce navrhovali. Já mu zatím poradil, ať volá dodavatele co prováděl GO a opravy.
NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
810T presne neznam. Ale u 840D jsou cykly v adresari kam se vleze a je mozne jednotlive cykly zavadet do pameti a naopak.
Pokud zavedene nejsou , tak stroj pise ze je proste nezna.
Toto se mozna stalo i u vyse popsaneho.
RADEK
Pokud zavedene nejsou , tak stroj pise ze je proste nezna.
Toto se mozna stalo i u vyse popsaneho.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Staré sinumeriky 810T měly cykly standartně v Eprom, nedaly se ani vymazat ani měnit. Myslím že to opce nebyla. Mělo by to jít, chyba bude buď ve volání cyklu, anebo je někde ve strojních parametrech něco špatně.
vlado
Radek-B a Vladosk.
Tak se u mne mladší kolega stavil včera po noční a oznámil mně, že cykly v systému našel. Napsal sem mu před směnou malé prográmky s voláním cyklů a dokonce je vyvolal a jely. Nemůže jenom zaplnit cykly v tabulce parametry. Někde dělá chybu, případně není někde v systému zapsána správně hodnota nějakého parametru. Když u toho člověk není, těžko radit. Jak sem už napsal výše, vyvolat cykly z programu šly bez problému. Tak, že všem co mně radili srdečně děkuji jménem mladého spolupracovníka a snad budu moci někdy poradit já s nějakým drobným problémem se Sinumerikem 840D, případně s KOVOPROG-em, pokud budu schopen. Hardmesr.
Tak se u mne mladší kolega stavil včera po noční a oznámil mně, že cykly v systému našel. Napsal sem mu před směnou malé prográmky s voláním cyklů a dokonce je vyvolal a jely. Nemůže jenom zaplnit cykly v tabulce parametry. Někde dělá chybu, případně není někde v systému zapsána správně hodnota nějakého parametru. Když u toho člověk není, těžko radit. Jak sem už napsal výše, vyvolat cykly z programu šly bez problému. Tak, že všem co mně radili srdečně děkuji jménem mladého spolupracovníka a snad budu moci někdy poradit já s nějakým drobným problémem se Sinumerikem 840D, případně s KOVOPROG-em, pokud budu schopen. Hardmesr.
NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
Dát na net, aby se to dalo stáhnout. Např. www.rapidshare.com ; www.ulozto.cz , atd.
Vojtěch Visingr
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Co presne potrebujes , bohuzel v elektronicke podobe mam PDF k 840D vetsinou v nemcine(neco v cestine) a je toho strasne moc.
RADEK
RADEK
- Přílohy
-
- 1_obsah.pdf
- (166.25 KiB) Staženo 1277 x
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Skus se vymacknout presneji , clovek pak hned vi co potrebujes
Simulacni SW stahnes zde:
http://www.emco.at/software_demo.php?changelang=en
RADEK

Simulacni SW stahnes zde:
http://www.emco.at/software_demo.php?changelang=en
RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Myslím, že tohle je dost jasné! Když někdo neví, co znamená upload, tak to je potom těžký.hoboj píše:Ahoj, bavíte se o sinumeriku 840D mohl by mi ho někdo uploadnout? Byl bych mu mooc vděčný. Používám 810 a potřeboval bych 840D.
Děkuji za každou odpověď
A demičko nepotřebuji, to si dokáži sehnat sám.
Vojtěch Visingr