Myslím, že slnko funguje najlepšie, tuhne to dobre aj na silnejšom dennom svetle. Podľa technického listu je optimálna nejaká studená biela žiarivka, nie UV. Ja som skúšal "čiernu" žiarivku, tuhne to, ale nie nejak rýchlo. Tú doporučenú nemám, tak som ju ešte neskúšal.prochaska píše:Lepidlo dorazilo, zde je má čerstvá zkušenost: Zatím jsem vyzkoušel ten Acrifix 116. Lepí dobře, umí vyplnit menší spáru mezi díly, ale je hrozně blemptavý a nepodařilo se mi zatím slepit dva díly, aniž bych je pokecal nebo to lepidlo nevyhrklo ze spáry ven. Z tuby samovolně vytéká jak vzteklé. Ještě se s ním budu muset učit, moc mi to nejdeZatím jsem se raději vrátil k chloroformu. Laserované desky jsem vyházel, nařezal jsem nové na cirkulárce, dal k sobě a spáru objel mikropipetou. Dávám tam tak 30 mikrolitrů na 10 cm spáry (tloušťka 2 mm). Výhodou je dokonalé lepení (průhledný spoj) bez ovlivnění okolí (max. do vzdálenosti několika desetin milimetru od spáry se dá pozorovat změna lesku povrchu), nevýhodou nutnost zcela čistého a kolmého řezu (kotouč speciál na plexi). Ten druhý Acrifix jsem ještě nezkoušel, někam jsem si založil ultrafialovou baterku tak bych to neměl čím vytvrdit.
Jehlu zalom kleštěma a poteče jak má. Kluci u nás na plastech to tak dělají létaprochaska píše:Další zkušenost: dal jsem si Acrifix 116 do malé jednorázové stříkačky s tenkou jehlou a dělá se s tím skvěle, přesně a čistě. Lepidlo se dá skladovat v mrazáku (mám tam vyhrazený boxík na lepidla) a když je studené, tak je viskóznější a dá se přesně dávkovat do té stříkačky a nic jsem tím nepolil