gravírovačka řezací laser
to se tady staví 2x do měsíce.. stačí číst..
naprostá většina případů skončí na tom, že si to stavitel představuje jak Hurvínek válku ale rozpočet nemá ani na kulky

naprostá většina případů skončí na tom, že si to stavitel představuje jak Hurvínek válku ale rozpočet nemá ani na kulky

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
já jsem zase přehlédl ten laser..
je pravda, že těch kdo chce stavět laser na kovy tady skutečně moc není..
je pravda, že těch kdo chce stavět laser na kovy tady skutečně moc není..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
I o stavbě laseru tu něco je:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=70&t=9574" onclick="window.open(this.href);return false;
ale viděl jsem profi laser na kov a IMHO to fakt není něco, co by člověk ubastlil doma...myslím jako třeba schopný kvalitně řezat 30mm ocelový plech. Jen ten příkon je takový, že by člověk musel mít pomalu vlastní jadernou elektrárnu.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=70&t=9574" onclick="window.open(this.href);return false;
ale viděl jsem profi laser na kov a IMHO to fakt není něco, co by člověk ubastlil doma...myslím jako třeba schopný kvalitně řezat 30mm ocelový plech. Jen ten příkon je takový, že by člověk musel mít pomalu vlastní jadernou elektrárnu.
Jasně, laser z CD ROMky a řezání tenkých plechů, to jde opravdu velmi dobře dohromady.
Možná napřed ještě chvíli čti.
Malý tip: laser z CD ROM má tak jednotky mW (při velkém přetížení desítky mW). I mnohem výkonnější laser z DVD má pořád desítky mW (při přetížení stovky mW).
Pro řezání slabého plechu ti nestačí ani 1000x silnější laser (tedy desítky W).
Možná napřed ještě chvíli čti.
Malý tip: laser z CD ROM má tak jednotky mW (při velkém přetížení desítky mW). I mnohem výkonnější laser z DVD má pořád desítky mW (při přetížení stovky mW).
Pro řezání slabého plechu ti nestačí ani 1000x silnější laser (tedy desítky W).
vezmeš cd romku vykucháš z ní laser, dle běžně dostupných návodů na webu zjistíš zapojení toho laseru .. a pak už je to jednoduché pustíš laser a řežeš s tím ten kov tak dlouho, až tě to přestane bavit a zajdeš s tím někam kde kov řežou, neboť prostě laserem z cdromky žádnej plech neuřízneš..