Hledám dodavatele lisovaných špiček

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2017, 8:41

Mám dotaz na lisaře na tomto fóru:

Dokázali by jste někdo dělat za rozumnou cenu (přičemž výrobu formy za 90 000 za rozumnou cenu nepovažuji) umělé špičky na obrázku níže:

Parametry špiček:
délka 15, 16, 18 mm
průměr 9,5 - 10,5 mm
otvor ve špičce průměr 6 mm (ideální 5,9 mm)
Materiál: plast, který snese roztažení a namáhání a nepraská při úderech - špička je narážena na dřík s průměrem větším o 0,4 - 0,4 mm oproti průměru díry. Materiál by měl být dobře lepitelný kyanakrylátovými průmyslovými lepidly.

Požadovaná množství:
od každého typu min. 500 ks série (ideální série 1000 ks) Nepravidelné odběry v rozmezí 1 - 4 měsíce garantované v horizontu min dvou let. Roční spotřebu mám kolem 7000,- ks s tím, že mi objem velmi strmě roste a můj hlavní problém je kritický nedostatek špiček. Je zde předpoklad, že by požadované množství mohlo v průběhu dvou let narůst o 100 - 300 %
Přílohy
umělé špičky.jpg
umělé špičky.jpg (10.83 KiB) Zobrazeno 4525 x
fmodel
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2017, 9:03

Jen pár drobností ,forma na tyhle drobnosti a malé série s řeší jako ,,vložka do formy" a dělá se klidně duralová ,tak že výrobně za relativně pár Kč .
Dle zkušeností tady na foru je většinou levnější najít lisaře někde na netu a napsat mu co potřebuješ, a jestli to řeší vložkou do formy a jaká je cena.
Největší problém bude znalost toho plastu ,jestli to nemá někde značku (což asi nemá) tak jestli to dokáže někdo identifikovat nebo udělat nějakej rozbor.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2017, 10:19

Obchodní označení toho plastu je Silamid P
fmodel
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2017, 10:36

Tak vlastně víš všechno . Zkus napsat poptávku kterou pošleš pár menším firmičkám zkusil bych i ty co dělaj třeba pro modeláře nebo sami modelařej(zkus třeba laheli ,Toník má většinou moc práce ,ale třeba se trefíš )
jafi

24. 5. 2017, 4:42

Poslana SZ
jafi

24. 5. 2017, 4:54

Ahoj, ty by si potreboval nieco take:
https://www.youtube.com/watch?v=-ewx94zGB5o" onclick="window.open(this.href);return false;

Ale s tym, ze by sa ti robilo napr. az 6 spiciek naraz.
Vedeli by sme ti to urobit za podstatne nizsiu cenu, ale nemam zaruku ze mi to niekto zaplati.
Mozno pre teba by bolo cenovo realnejsie vyrobit iba formy od nas pre niekoho kto ma vstrekolis.
Ak mas nejaku predstavu mozes sa ozvat.
Robime cnc gravirovacky, 3D tlaciarne, rôzne diely a segmenty pre automobilovy priemysel.
Samozrejme za rozumne ceny.
Jaro

,, Nemožné na počkanie, zázraky do troch dní,,
pavlaxy

6. 6. 2017, 12:13

Na foru někdo nabízel ,že má lis na plasty a hledal zda by někdo nechtěl něco ...
Snad si to najdeš ...
Na více si již nevzpomenu :(
https://t.me/pump_upp
fmodel
Kontaktovat uživatele:

6. 6. 2017, 8:46

Když už jsme u toho ,uspěls??? Jak je to cenově náročný?
kenybz

7. 6. 2017, 7:42

do kšeftu se nehrnu ale napíšu jak se to dělá a děláme již desítky let...
na stroj /vstřikolis/ má firma která ho vlatsní několik rámů.
A do těchto rámů se dávají né vložky ale zjednodušené formičky prostě dvě duralové desky na straně vyhazovačů přímo v desce vyhazovače s pružinkama
na pevné straně je díra pro vtokovou vložku. Vložku má ta firma co ti to bude lisovat takže nemusíš za ni utrácet 70 euro
celkově taková malá forma je levná. a to za předpokladu že si konstrukci navrhneš sám a zaplatíš jen práci na centru či hloubičce.
A vlezeš se do 3000kč
pokud to zadáš celé vyrobit tak se dostaneš na cenu od 30 000 no a pokud to bude komplet forma s rámem přidej další nulu.
Jinak kdyby někdo chtěl vstřikolis arburg pozor vertikální provedení můžu to domluvit.
Minulý týden jsem ho vytáhl z haly závada je jediná ztráta dat ...data se dají koupit od výrobce za těžké peníze a nebo taky získat od známého servisáka..
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
jafi

7. 6. 2017, 7:49

Ja som mu o tom vstrekolise písal, pravdepodobne by sme sa zmestili do ceny 1500€. Hovoríme o vstrekolise, o ktorom som pisal, resp. pridaval link a video.
Taktiez formy a vsetko navrhnut nieje problém.
Ale ako vzdy, vsetko je to o tom jednom malom detaily :D
milan584

7. 6. 2017, 9:46

kenybz píše: Jinak kdyby někdo chtěl vstřikolis arburg pozor vertikální provedení můžu to domluvit.
Minulý týden jsem ho vytáhl z haly závada je jediná ztráta dat ...data se dají koupit od výrobce za těžké peníze a nebo taky získat od známého servisáka..
Co to je přesně za typ (xxx-xx-xxx)?
To s tím vertikálním provedením - tomu nějak nerozumím - normálně jsou všechny běžný Arburgy překlápěcí (uzavírací jednotka svisle / vodorovně) - mj. překlápěcí válec pro překlopení uzavírací jednotky (překlápí se hydraulicky) je už rovnou na stroji - takže to je nějaký total custom :roll: atyp?
Máznutý "data" - tomu taky nějak nerozumím - jako že jsou mázlý epromky v Hydronice?
Jo a vůbec co to má za řízení - Hydronica, Selogica, nebo co?
kenybz

7. 6. 2017, 9:04

ahoj odpovím až budu v práci takže zítra no sytém je fuč chce to vložit instalačku je tam nové čerpadlo a proporcionál rok výroby cca 1989 ale vstřikování je už řízené
jsme to dovlekli do firmy a u nás to stálo asi 8 let protože majitel nechtěl platit nový systém za mnoho tisíc
je to jen vertikál máme i překlápěcí typ a ten jede dobře má selogicu
za ty roky jen jsem opravoval 2x proporcionál a jednu kartu a pár drobností celkem spolehlivý stroj
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 6. 2017, 8:25

Napřed bych chtěl poděkovat všem za jejich příspěvky a zároveň se omluvit, za prodlevu v reakci. Bohužel nestíhám, přišla mi hodně urgentní a hodně velká zakázka (+ omarodili zaměstnanci) a navíc se mi vysrala ložiska ve vřeteni soustruhu - takže lítám jako hadr na holi.

Kromě tohoto fóra jsem rozhodil poptávku ještě po netu a z toho, co se mi zatím sešlo mi vyplývá následující:

Nabídky na výrobu forem od 12.000,- Kč nahoru (běžně se pohybují v rozmezí 50 000 - 300 000 ) bohužel považuji za scifi - návratnost v tomto případě by pro mě byla asi 160 let a obávám se, že tak dlouho nevydržím .... Nabídky na výrobu hliníkových vložek do forem už vypadají zajímavěji - hlavně ty, co se točí kolem 3 - 7 000 Kč. Pokud by bylo realizovatelné, že by byla 1 forma na všechny typy - např z jedné formy by v jednom cyklu vypadlo 5 špiček ( 1 špička AM a po dvou špičkách A + B) pak by bylo v závislosti na ceně nechat nalisovat celou dvouroční kapacitu ( cca 10000 ks) najednou. Cenu jedné špičky bych si představoval 1 - 2 Kč

Zásadní problém je ale pro mě vlastní lepení špiček. Bohužel dochází k tomu, že špička občas upadne - může být špatně nalepená, nebo průměr dříku, na který se naráží je stejný nebo menší než průměr otvoru v paličce. (vyzkoušený přesah průměru je 0,2 - 0,3 mm) Pokud špička odpadne, je to průser, protože pak si bubeník zk****** blány za několik tisíc, protože si toho většinou hned nevšimne. Tento problém jsem chtěl v budoucnu řešit tak, že bych lisoval špičky přímo na dřík paličky. Dokonce na to mám i technologii - jenže to by bylo nutno zprovoznit a vymyslet celý nový koncept forem a způsob, jak by se to na paličku lisovalo. A protože se v technologii tváření plastů neorientuji, zatím nemám představu, jak by to optimálně šlo udělat. Ale řešitelné by to mělo být.

V této souvislosti mě hodně zaujala nabídka, kterou mi dal jafi - zhotovení malého lisu což by řešilo všechny mé výšeuvedené problémy. A pokud by se to dalo udělat tak, že by stroj lisoval špičku přímo na dřík paličky, bylo by to naprosto ideální. Na druhé straně ale mám z takového řešení celkem strach, protože jsem takto před 20 lety řešil soustružnický automat. Nechal jsem v tom zhruba 1,5 mil, které do dneška splácím.

Takže abych to shrnul - momentálně potřebuji urgentně alespoň 2000 ks špiček, protože mi na tom visí zakázky. V 4 měs horizontu bych pak šel do řešení nabídnutého od jafiho - pokud by bylo funkční a splnilo moje výšeuvedené požadavky - s tím, že forma by byla na jedni špičku, která by se lisovala na jednu paličku, a typů špičky by se udělalo zhruba 7 - tzn na každou špičku forma. Přední část paličky by byla přizpůsobena tak aby byla ve všech případech stejná - jinak každá palička se pak liší tvarem, průměrem a délkou. Toto vše by musel stroj umět obsloužit.
kenybz

8. 6. 2017, 8:59

neni problém nastřikovat přímo na paličku...
předpoklad úspěchu je relativně přesný rozměr a tvar konce paličky
jde to řešit přesným kruhovým nástrojem který obrobí naprosto přesně konec fuguje to jako ořezávátko na tužky
pak vložíš paličku do formy a obstříkneš ...může jich být klidně i víc dejme tomu 4ks
a nato potřebuješ vertikální lis aby to nepadalo...i když jde udělat forma s přidržovačem a šlo by to i na horizontálním lisu
na samodomo lis se vykašli to je špatná cesta proces vstřikování musí být stabilní a přesný rozepisovat to nebudu to by bylo na minimálně knížku
dál bych ti doporučil vyrobit si svůj rám, do kterého budeš vkládat své formy
jo a nejjednodušší je co se týká tvaru a způsobu provedení tohokonce prostě rozříznout konkurenční paličky
kenybz

8. 6. 2017, 9:04

jo ještě je jedna finta ohledně formy na víc různých výrobků....
do formy se udělá požadovaný počet a různé druhy tvarů...
otáčením vtokové vložky pak zvolíš kam bude materiál nastřikovat jak snadné :) to neni teorie ale 25 let praxe
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“