Chladič 3D tisk kov
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Máte tu někdo přístup na 3D tiskárnu co umí i kovový prášek?
potřebuju udělat chladič co by na frézování byl opruz tak hledám alternativu na 3D tiskárně.
model dodám. průměr cca 270 mm.
potřebuju udělat chladič co by na frézování byl opruz tak hledám alternativu na 3D tiskárně.
model dodám. průměr cca 270 mm.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
No
pokud mi to chcete někdo vyfrézovat tak v pohodě.
Jen je to podle mě pěknej voser.
pokud mi to chcete někdo vyfrézovat tak v pohodě.
Jen je to podle mě pěknej voser.
- Přílohy
-
- REB50 zadni celo.igs
- (2.67 MiB) Staženo 179 x
IQ156
IQ156
čekal jsem co z toho vyleze, nemyslím, že by chladič měla být ta nejdražší součástka celku - a to při 3D tisku z kovu by lehce mohla být. Nebylo by lepší/levnější to překreslit trochu vyrobitelně ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Bohužel, moc jednodušeji to udělat nejde. To je důvod proč jsem to chtěl tisknout. Je to tenké a na houby. Obráběné z obou stran. Potřebuju 1 ks, pokud to bude fungovat tak cca 15 ks. Na 1 ks se nevyplatí dělat přípravek. Tj. pokud by to někdo udělal jako fušku tak by cena mohla být i při obrábění akcepotovatelná.
IQ156
IQ156
Jen ze zvědavosti, ten chladič je nějaký počitany (termo, proudění), nebo je to jen tak nakresleno. Hodně atypický tvar a nějak mi to nesdi na chladič co se tyče proporci časti.
Orietačně se daji zjisti ceny tisku tady: https://www.3dhubs.com/3dprint#" onclick="window.open(this.href);return false;
Orietačně se daji zjisti ceny tisku tady: https://www.3dhubs.com/3dprint#" onclick="window.open(this.href);return false;
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Počítáno to neni. není tam mnoho místa. Navíc celý díl se bude otáčet cca 3200RPM.
IQ156
IQ156
počítáno na účinek chlazení je jedna věc
druhá věc je pevnost, aby se to nerozletělo - zde bych se u 3D tisku skoro bál
i u 3D tisku se bude muset vnitřek obrobit na přesno
a víc než obtíží při výrobě bych se bál zvuku - takovéto zuby, otáčky a omezený prostor může být pěkná siréna. Nemělo by to víš připomínat vrtuli ?
co třeba analogie Teslova turbína - nebyl by to vhodný tvar ?
druhá věc je pevnost, aby se to nerozletělo - zde bych se u 3D tisku skoro bál
i u 3D tisku se bude muset vnitřek obrobit na přesno
a víc než obtíží při výrobě bych se bál zvuku - takovéto zuby, otáčky a omezený prostor může být pěkná siréna. Nemělo by to víš připomínat vrtuli ?
co třeba analogie Teslova turbína - nebyl by to vhodný tvar ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Pripravok na upnutie by mohol byt aj plastovy. Teda ak by bol chladic z nejakej hlinikovej zliatiny-lahko obrobitelny.
Vyrobit to vie takmer hocikto, nie je to technologicky zlozite. Nemuselo by to byt drahe. V podstate 2d frezovanie, rozmer uplne na beznu hobby frezku.
Este mat tak vhodny polotovar-ruru a je to minimum obrabania. Ale najskor to budes frezovat z plocheho matrosu lebo ten kupis kdekolvek.
Vyrobit to vie takmer hocikto, nie je to technologicky zlozite. Nemuselo by to byt drahe. V podstate 2d frezovanie, rozmer uplne na beznu hobby frezku.
Este mat tak vhodny polotovar-ruru a je to minimum obrabania. Ale najskor to budes frezovat z plocheho matrosu lebo ten kupis kdekolvek.