prý jste ti praví.

Již nějaký čas dělám na "vedlejšák" drobnou truhlařinu. Dělám téměř výhradně ozdobné reliefy pro selská stavení, kuchyně a teď už i pro Rusy jejich "národní" ozdoby.
Do teď jsem to řešil tak, že jsem udělal nějaký návrh, vymaloval ho v CorelDraw a donesl maníkovi co má CNC frézku. Problém je, že je to kusová výroba, čili to frézování na zakázku mě přijde na hodně peněz. Nato, kolik strávím času vymýšlením, malováním a realizací to pak nejsou adekvátní peníze. Druhá obrovská nevýhoda je čas. Někdy čekám na realizaci i dva měsíce a vysvětlujte to lidem. Zejména u Rusů je to problém.
Nemám šanci investovat do komerční mašiny, ale nejsem levej, moje původní profese je slaboproud, tak jsem si v návalu optimismu usmyslel, že si CNC frézku postavím.

Vzory se frézují do spárovky, většinou Jasan, Dub, někdy ovocné dřevo. Nepamatuji si, že bych někdy dával vyrábět něco většího než 60*50cm. Většina vzorů se skládá z více dílů, takže to ani není nutné. Frézka by nemusela být ani extra rychlá. Ikdyž bude něco frézovat 10hodin, tak je to pořád o dva měsíce méně, než do teď.
Doporučili by jste mi nějaký "komerční" rám nebo konstrukci pro takový rozměr? Hodně pracuji s frézkou Makita RT0700C, myslíte, že by bylo možné ji použít k frézování? Mám do ní hromadu velmi drahých fréz.

Díky za rady.