Koupě frézky
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Chtěl bych koupit frézku raději nástrojařskou třeba FN22 nebo FN25 a nebo něco podobného s váhou max.1250 kilo. Nemusí to být nutně nástrojařská, klidně i nějaká univerzálka. Nečekám, že bude nová či zánovní, ale chtěl bych slušný stav abych nemusel nechávat dělat generálku. Byl jsem se podívat na pár mašin a je to dost zoufalé. V 99 procentech překabátěný překupníci a třeba FN22 ve výborném stavu měla viklavé vřeteno tak o půl milimetru. Narazil jsem na jednu pěknou, ale tam chtěl frajer skoro 200T, což je absurdní. Rád si nechám něco doporučit i ze zahraničí, ale sám to neumím najít. Stroj nechci provozovat produkčně, spíš by šlo o mé vlastní projekty, ale chci aby to umělo železo a pokud možno přesně.
Stejne prani uz jsem vzdal. Za krasnou FN25 bych dal ledvinu, manzelku, auto ci nactiletou dceru
Tohle je o strasne velke nahode, stroj co nikdo neproda. Spis se podivej po velikostne srovnatelne rusande 675P, 676P ty obcas v nabidkach jsou.

Vidím to úplně stejně. Problém je, že ani pořádně nevím kolik by taková mašina měla stát. Nemyslím tím nějaký super kauf, ale abych pak nebyl za blba, který koupí starou sračku za balík. Vím o jedné, která vypadá docela slušně, ale pán chce 70litrů bez příslušenství. To mi přijde docela nemálo. 

Vem to tak že ubohá čína Optimum BF 20 stojí padesát a je to hobby. Její větší kámoška tuším BF30 stojí asi 80 a stejně to nebude ono.
Takže cena tunové mašiny pod 100 když si jí kompletně zrepasuješ, do 150 když bude potřeba udělat běžnou údržbu a 200 když na ní nebudeš muset sáhnout a rovnou budeš moct přesně vyrábět. Vidím to jako normální a vůbec bych to nehodnotil jako drahé.
Jinak čekáš vlastně na to až nějakej sběratel pěknejch jak se říká uloženek umře a jeho potomci neznají cenu - hodí to na bazoš a ty je vlastně obereš...
Je to pak fajn pro tebe ale nefér pro ně
Ještě taky můžeš mít štěstí, že předběhneš nějakého obchodníka př nějaké exekuční dražbě - ale to také není běžná tržní cena, ale vychcanost exekutorů a odhadců.
Já osobně všechno kupuju na repas, počítám se závadama + komplikacema jak s předvedením tak s dopravou ale pak požaduju nejnižší cenu.
Ale požadovat luxus bez komplikací a nízkou cenu to je trochu opovážlivost
Takže cena tunové mašiny pod 100 když si jí kompletně zrepasuješ, do 150 když bude potřeba udělat běžnou údržbu a 200 když na ní nebudeš muset sáhnout a rovnou budeš moct přesně vyrábět. Vidím to jako normální a vůbec bych to nehodnotil jako drahé.
Jinak čekáš vlastně na to až nějakej sběratel pěknejch jak se říká uloženek umře a jeho potomci neznají cenu - hodí to na bazoš a ty je vlastně obereš...
Je to pak fajn pro tebe ale nefér pro ně

Ještě taky můžeš mít štěstí, že předběhneš nějakého obchodníka př nějaké exekuční dražbě - ale to také není běžná tržní cena, ale vychcanost exekutorů a odhadců.
Já osobně všechno kupuju na repas, počítám se závadama + komplikacema jak s předvedením tak s dopravou ale pak požaduju nejnižší cenu.
Ale požadovat luxus bez komplikací a nízkou cenu to je trochu opovážlivost

Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
elbarto: Dej fotku manželky, auta a dcery ........ ať má představu za co se dá FN25 vyměnit.
Záleží v jakém je stavuCZ_Pascal píše:No a ta ledvina Tě jako nezajímá ?QNX píše:elbarto: Dej fotku manželky, auta a dcery ........ ať má představu za co se dá FN25 vyměnit..... aby se elbarto neurazil že o "něj" není zájem

Dost kalim, mam rad rumy, proto moje ledvina je spis nevyhodny obchod. To Lubbez: penize jsou bohuzel az na druhem miste, hlavne nic neni. Zminovane plany velkych GO jsou pro cloveka co si vazi sveho casu z meho pohledu nesmysl, stejne tak cena pres 100k. Pred casem tady byla na foru pekna Polka mebo Rumunka a k memu prekvapeni po ni nikdo ani nestekl. Cena tusim nekde kolem 40k. V tomto pripade to chce mit pripravene finance a hlavne auto k rychlemu vyjezdu. Ty rusandy osciluji nekde kolem 40-60k pri sledovani bazace urcite sezenes. Ohlidej si vsechny rychlosti a spojku. Ty na ktere jsme jeli juknout s nima mely obcas problemy, ale tim te rozhodne nechci strasit. Obcas nekdo hodi treba i za 25k. Bud v klidku a pohode peknou Polku ci Rusandu casem urcite sezenes a nebude to stat zase tolik, je to hlavne o tom case na lovu. Kup rychle
az dodelam Jizerskou dilnu (podzim) zacnu po necem tez lovit, prazske stroje nakonec prevazet nebudu. Ted Jizersky mi ji soused nabizi "za flasku" tak to musim zkouknout
To je idealni cesta ke strojum pres lidi ne pres bazace.

Taky jsem sháněl a koukal na bazoše a nakonec z nouze koupil čínu z polska. Tlačil mě čas.
https://www.cormak.pl/frezarko-wiertark ... rodukt-687" onclick="window.open(this.href);return false;
Jede zatím skoro rok a bez závad Za ty peníze jsem zatím spokojen S různýma obměnama ji má v nabídce mraky výrobců.
I s dopravou 130 000.- Je pravdou,že svěrák k tomu dodávaný je jen velmi těžké těžítko které zatím nejde použít ani na vrtačku.
Je to taková přestupní stanice k cnc.
https://www.cormak.pl/frezarko-wiertark ... rodukt-687" onclick="window.open(this.href);return false;
Jede zatím skoro rok a bez závad Za ty peníze jsem zatím spokojen S různýma obměnama ji má v nabídce mraky výrobců.
I s dopravou 130 000.- Je pravdou,že svěrák k tomu dodávaný je jen velmi těžké těžítko které zatím nejde použít ani na vrtačku.
Je to taková přestupní stanice k cnc.
Já mám rusandu 675P a je to fajn malej strojek.
Taky jsem skončil u Číny (1000kg, Morse 4), protože jednání překupníků a bazaristů mě natolik otrávilo, že jsem se šprajcnul a koupil jednu zánovní za slušnej peníz. Jinak počítej s tím, že malá nástrojařská v pěkným stavu nebude už nikdy levná.
a tady máš i s odměřováním... co víc si přát...
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7877789 ... -freza.php" onclick="window.open(this.href);return false;
jsem hodnej?
kdo zaváhá nežere
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7877789 ... -freza.php" onclick="window.open(this.href);return false;
jsem hodnej?

kdo zaváhá nežere