motor problem
Zapnem Mach dam diagnostiku a pripojim na driver napatie a motor mi zacne vrcat , vybrovat a ked stlacam sipku tak niekedy sa motor pohne niekedy nie ale aj vtedy cely vybruje. Co je problem?
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
To ze nectes forum. Ani navody na konfiguraci machu, vzdyt je tu toho spousta.
Prosimte kdyz uz se na neco ptas, tak nezakladej s kazdou kravinou nove vlakno, to za prve.
A za druhe si rozmysli na na co vlastne se chces zeptat. Z toho tveho prizpevku neni jasna hlava pata.
RADEK
Prosimte kdyz uz se na neco ptas, tak nezakladej s kazdou kravinou nove vlakno, to za prve.
A za druhe si rozmysli na na co vlastne se chces zeptat. Z toho tveho prizpevku neni jasna hlava pata.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
a preco mi nemozete rovno pomoct?
Musim sa s tym ponahlat inak by som tu nezakladal nove vlakna.
Musim sa s tym ponahlat inak by som tu nezakladal nove vlakna.
Pochop že v tomto případě rychlá pomoc prostě není.
Vem si měřák nejlépe osciloskop a začni měřit co ti kde objevuje, kde vznikají úrovně které ti to spouští nebo co se tam děje. Jinak nezjistíš nic a nemůžeš se taky správně zeptat. Asi blbý co.
Vem si měřák nejlépe osciloskop a začni měřit co ti kde objevuje, kde vznikají úrovně které ti to spouští nebo co se tam děje. Jinak nezjistíš nic a nemůžeš se taky správně zeptat. Asi blbý co.
Problém by mohl být v příliš krátké době pulzu (Config/Motor Tuning/Step Pulse, Dir Pulse). Je tam tuším rozsah 1-5ms, ale zkus i větší hodnoty (20).
Radek
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
rawen ma pravdu. Draty su dobre zapojene lebo aj v robote to je tak. Tam bude chyba s motor tunning a s tym spol, dlzka signalu. Ale to mozem vyskusat uz len v stvrtok lebo nie som doma a DRIVER som vcera odpalil lebo som mu dal take napetie co uz nezvladol. +- 300 SK ma nezabije.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Mas vlakno kde resis pripojeni toho sveho driveru k PC,,/dokonce dve / tak proc to neresis tam ??? Ve vysledku to mozna doresis ale pro ostatni nove prichozi to bude k nicemu. Protoze tady uz resis konkretni veci bez popisu konkretniho driveru a motoru.
PROTO SE MI NELIBI ZE S KAZDOU KRAVINOU ZAKLADAS NOVE VLAKNO.
RADEK
PROTO SE MI NELIBI ZE S KAZDOU KRAVINOU ZAKLADAS NOVE VLAKNO.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
jedna sa o driver GS-D200S a typ motora je Seledata SMHB 057.077.047 M=1.95N S=1.8deg I=4.7A\ phase bypolarny 4 vyvody. Nikto mi ktomu nic nenapisal a preto som zakladal nove vlakna. Uz slubujem ze tu bordel viac nebudem robit. Sorry. ospravedlnujem sa len prosim o pomoc. uz som zufaly.
Skusil som aj iny driver ale robi to iste. Vrci mi motor a nechce sa tocit. Ale popri tom je naznak ze by sa aj otocil ale zostane stat. uz som skusal aj Step pulse aj Dir pulse ale nepomohlo to.
Akonahle pripojim driver na napetie motor zacne vybrovat.
Skusil som aj iny driver ale robi to iste. Vrci mi motor a nechce sa tocit. Ale popri tom je naznak ze by sa aj otocil ale zostane stat. uz som skusal aj Step pulse aj Dir pulse ale nepomohlo to.
Akonahle pripojim driver na napetie motor zacne vybrovat.