Ahojda, narazil jsem na netu na projekt od Joea Joe's CNC Model 2006 (www.joescnc.com), Wolf mi poskytnul data v el. podobě a já se tím teď probírám, zkoumám a docela mě láká si to zkusit postavit.
Chtěl sem se poptat, jestli to tu na fóru někdo nestavěl?
marli
Zkušenosti s Joe's CNC Model 2006?
To se tu tuším už probíralo, ale zatím nikdo nepředvedl v realitě - jinak klasická koncepce až na ty pojezdy ty jsou fakt děs..
Ja na to tu na foru narazil jenom v jednej zmince, ze o tom kdosi premejslel.. Ale mozna sem uplne dobre nehledal:(... Me to prislo docela zajimavy, ale ja sem docela amater co se tehle veci tyce. Chtel bych si neco postavit...
Prohlídni si na Eaby co frčí a se prodává. Hledej jednoduše "cnc router" a najdeš celkem slušně vyrovnaní mašinky z hlediska cena/výkon.
Tak rozhodnuto. Jdu stavět Joea, jen ho chci trochu prodloužit a místo poháněných šroubů tam budou rotační odlévané matice s TR šrouby. Napadá někoho jak lépe vyřešit ty pojezdy? Momentálně mi jezdí ložiska po eLkových hliníkových profilech, jenže po půlroce provozu se to na tom hliníku začíná projevovat. Napadlo mě požít kluznou směs GS super fluid proti alu profilům. Viz obrázek. Prosím o připomínky.
Pokud nejsou finance na podepřené tyče + ložiskové domky tak bych osobně šel do ložisek které budou jezdit po ocelové tyči, ty ložiska tu tyč taky "oválcujou" ale určitě to vydrží více než al profil a tyče se dají v případě opotřebení pootočit...