Konfigurace laseru pod Machem ?

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
martin-zurek

29. 3. 2009, 6:50

Chtel bych se zeptat lidi , co provozuji laser pod machem jak ho nakonfigurovat.
Neni mi zcela jasne jak definovat jeho zapinani a vypinani ?
V ang. manualu machu taky nic presneho neni
Prosel jsem vsechny G kody a asi to neni nic standartniho .......

Muze mne nekdo nakopnout ?

Diky
m.z.
Obal

24. 5. 2010, 4:29

Tak toto zaujíma teraz dosť aj mňa a nijak sa mi nedarí oživiť ovládanie LASERa pomocou Mach3.

Ak tu má niekto skúsenosti s oživením LASERA ktorý riadi MACH3 ozvite sa prosím. Dík.
bobik

24. 5. 2010, 9:57

Co použít jakýkoliv CAM - použít kapsování, a v textáku iso kódu doplnit(zaměnit) za pohyb v ose Z zapnutí a vypnutí vřetena/laseru. Jestli máte oddělovací desku z cncshopu, tak tam se dá použít pro spínaní relé.
Aby se poznalo, kdy zapnout a kdy vypnout, tak by šlo použít rozdílných nájezdů a výjezdů z materiálu.
Obal

24. 5. 2010, 1:55

Oddelovaciu desku z CNC-shopu na svojom CNC používam, avšak použiť klasické relé by bolo asi nevhodné nakoľko spínacia frekvencia bude zrejme vysoká - predpokladám. Plánujem na toto rýchle spínanie použiť SSR elektronické relé.
Pre predstavivoť prikladám obrázok kde plánujem Laser rýchlo zapínať iba na bielych pixeloch v rastri. Ukážka je z veľmi priblíženého miesta na ČB fotografii kde sú milimetrické pravítka , aby bolo vidieť , že laser pôjde v 1mm asi 3x .
Po úplnom dokončení by sa mala zobraziť celá fotografia.

Tieto myšlienky mám zatiaľ iba v predstave a preto prosím ľudí ktorí oživili laser prostredníctvom MACH3 o rady.
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“