Potrebujem pomoc !!!

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
peatre

3. 4. 2009, 9:06

Páni. Mám problém. pre jeden projekt potrebujem vyrobit krabicku z Materialu Dural. Jedina moznost vyroby je pomocou Nejakeho CNC stroja. No nakolko potrebujem vyrobit len 2.ks. spodek a 2.ks. vrch čiže celkovo 4ks duralovych časti tak som pre firmy zaoberajuce sa CNC obrabanim hodne nezaujimavy :(
Posledna moznost je že niekto z vás bude ochotný mi to vyrobit... Samozrejme to nechcem zadarmo...

Prikladam nakresy krabiciek v PDF formate. nieje problem ich potom poslať v autocade...

Vybrusy zarezov, ako aj vnutornych casti krabicky nemusia byť ostre, ale mozu mat urcity radius.
(zarezy sluzia na vsunutie plexiskla, takze pokial to ulahci vyrobu mozu byt aj uplne pol-oblukove)
taktiež hrany oboch casti krabicky ktore zo seba zapadaju mozu mat urcity radius...

Presnosť vyhotovenia tiež nieje kriticka takze desatinka -+ nieje problemom.
Jedna sa vlastne o krabicku, zlozenu z dvoch casti, ktore sa spolu zosrubuju...

Pomoze mi niekto????

Peter
peatre.noise@gmail.com
Přílohy
vrch.pdf
(577.4 KiB) Staženo 392 x
Spodek.pdf
(792.34 KiB) Staženo 308 x
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 4. 2009, 9:56

Ahoj, o práci bych měl zájem, ale problém je, že evidentně nemáš představu o tom, co lze a co nelze vyfrézovat. Na tohle Ti nepomůže žádné CNC, jsou tam věci které se prostě z jednoho kusu udělat nedají. Hlavně ty drážky na přepážky. A to prizmatické spojení je taky problém, hlavně na díly "vrch".

Radši si zadej návrh krabičky na základě požadovaných rozměrů u někoho, kdo trochu rozumí frézování. Ale počítej s tím, že vývojové práce nejsou levné.

petr.spacil@krutor.cz
Engineer
Kontaktovat uživatele:

3. 4. 2009, 10:22

Musíš to mít frézovaný????
Na takovýhle krabičky se používají tažený profilový polotovary a nebo se to dá udělat celý vysekaný a ohýbaný z plechu. Jsou to výrazně efektivnější technologie než to frézovat z bloku duralu. Nemluvě o tom že tam máš skutečně těžko vyrobitelný věci. Pokud chceš mohu Ti v plechu skříňku navrhnout, dělal jsem jich v minulosti desítky. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“