Portalka na hlini do 30k
Dobry den kamarad by chtel frezku na hlinik. Jedna se o portalku typu Pupakova F13 Chci se zeptat jestli se dá vejít s mechanikou takové konstrukce do 30-35tisíc. Díky za rady
Nikdy neříkej že to nejde, připouští se šlo to s obtížemi.
Stavba první Hobby Frézky zahájena v polovině Února
Stavba první Hobby Frézky zahájena v polovině Února
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že rozhodující vliv na cenu mají 2 věci:
1) Vedení a posuvové šrouby: Můžu jezdit silonem po hlazence a tahat to trapézem (stovky Kč), nebo jít Pupákovou cestou špičkového lineárního vedení a předepnutých broušených kuličkových šroubů (desítky tisíc Kč)
2) Mám-li stroje, schopnosti a čas, můžu si vše vyrobit sám (hobby = 0 Kč), v opačném případě si musím výrobu zadat (třeba u Krutora
) a zaplatit (desítky tisíc Kč)
Odhaduju, že do 30 tisíc se dá postavit něco na způsob TRONa, což je pro modelářské účely myslím slušný stroj.
1) Vedení a posuvové šrouby: Můžu jezdit silonem po hlazence a tahat to trapézem (stovky Kč), nebo jít Pupákovou cestou špičkového lineárního vedení a předepnutých broušených kuličkových šroubů (desítky tisíc Kč)
2) Mám-li stroje, schopnosti a čas, můžu si vše vyrobit sám (hobby = 0 Kč), v opačném případě si musím výrobu zadat (třeba u Krutora

Odhaduju, že do 30 tisíc se dá postavit něco na způsob TRONa, což je pro modelářské účely myslím slušný stroj.