Nemam takmer ziadne strojne vybavenie, takze vsetky diely si musim dat u niekoho vyrobit. Nemam ziadne skusenosti s obrabanim, masinka bude hlavne sluzit na studium tejto problematiky. Rad by som sa naucil navrhovat a vyrabat formy pre laminovanie z dreva. Ak ten proces zvladnem, potom sa poobzeram po niecom vacsom. Takze obrabat sa bude drevo, nejake plasty a ked to nedajboze zvladne kov, nenahnevam sa.
No k veci. Zohnal som taky liatinovy rost s hrubkou myslim 10 mm(na obrazkoch v zelenom) a kus oceloveho plechu hrubeho asi 12 mm z ktoreho budu tie dve cervene podlozky ci ako by sa to dalo nazvat. Dal som to ofrezovat do nejakej firmy cez znameho. Netusim vsak kolko je realna cena za ofrezovanie vrchnej casti toho liatinoveho rostu a jeho skratenie a vyroby tych dvoch podloziek. Ten rost ma sirku 500 mm a dlzku cca 750 mm, pricom sa skrati na 500 mm. Tie cervene plechy sa vyrobia z jedneho kusu, zospodu sa ofrezuju a zvrchu sa zafrezuje drazka.To je cela robota co od nich chcem. Kolko by bola asi tak cena za robotu? Ide mi o to, ze v prvej dielni ktoru som navstivil chceli 300€ co sa mi zdalo prilis vela.