Zdravim, rikal jsem si, ze na foru jen beru informace, a neprispivam. Tak aspon sem pridam par fotek, co jsem si koupil za srot. Verim, ze nekoho potesi, ze tak blbej jako ja, nikdo neni.
Chtel jsem frezku na domaci zvejkani, ale takovejhle stroj, jsem si nepredstavoval. Nasel jsem manika co prodaval fa2v, pry do posledni chvile makala, jen chybej 2 klicky. Poprosil jsem ho, jestli by me ji mohl zapnout az tam prijedu. Prej ze neni elektrina, tak jsem ho pozadal, ze by jsme mohli sepsat smlouvu. Pry nebude problem. Po par dnech se kousnul, ze na smlouvu ne, co kdybych mel tu samou, neco na frezce vymenil a budu se po nem vozit, radeji sezene kabel a odzkousime ji. Rikal jsem si, moravak, snad bude ferovej

.
Zdala se byt v poradku. Prijel, odzkousel - slapala, zaplatil, odvezl.
Koupim olej, protoze ho bylo malo v prevodovce na posuvech. Malo ho nebylo, on tam totiz vubec nebyl, odsroubuju kontrolni okenko a saham na zbytek oleje, co by mohl byt na dne. Neco tam bylo.

Svete div se, ze zbytku oleje se stala vazelina.
Tak me napadlo, jak to asi vypada na posuvech, kdyz se mazou pres prevodovku, kde misto oleje mazlavy cosi.
sundal jsem podelny posuv, bahno, bahno, bahno.

Vydrena jak sanky v lete.
Tim jeste nekoncime, bude to jeste zajimavejsi.
Po ocisteni, se muj pohled zameril na trubicky, ktere jsou zbouchnuty asi majzlickem. Rikal jsem si, ze to muze byt z vyroby k vuli prutoku. Nadalo mi to a radeji jsem je vsechny demontoval a zkousel prutok. Samozrejme ze byly ucpany (jen ty zbouchnuty). Bordel v nich nebyl, jen ze byly skriply. Tusim nejakou sabotaz, ale PROC?
No nic, tak se mrknem na pritlacny klinky
podelny posuv:
Pricny posuv
Prevodovou spajzku jsem castecne demontoval a vycistil, kdyby nahodou nekdo rozebiral tu spojku, tak lze vyndat jedine tak, ze se demontujou postrani loziska a cely se to vytahne ven.
Klinky uz nesezenu, skarbat neumim, cloveka co to umi neznam, ktery by si s tim dokazal poradit a nejspis bych se za skrabani asi nedoplatil. Nezbyva mi nic jinyho nez to dat dohromady a marne doufat ze to trosku bude frezovat.