Pálení plechu 0,35 laserem nebo vodou
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
o tom sem taky přemýšlel ale i tak to bude asi rána, problém je že mám tabule plechu 500x1000 mm a nemám to jak nadělit na drát, taky nemám kontakt na rozumný drát. Naposledy když sem nechal řezat něco drátem ( výsekový nástroj) mě to stálo docela raketu.
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Někde tady na fóru byl odkaz na firmu, která plechy do motorů vysekává třeba se domluvíš a nebo pokud to není nějaká specialita mohou mít hotové. Když jsem lisování viděl v mezu Nedvědice na vlastní oči nechtělo se mi věřit vlastním uším jak to jede rychle, samopal je proti tomu pomalej 

kde sekat není problém, tvar který potřebuju tutově nidke nedělají a větčinou to dělají i z pro mě nevhodného materiálu. Jelikož chci udělat prototyp tak to potřebuju nejdřív nechat cvičně někde vypálit ale vzhledem k tomu že za řezání 1 plechu laserem chtějí co jsem se tak ptal cca 50-80 kč za kus ta při mé potřebě cca 100-200 plechů hledám někoho kdo by mi to udělal jako melouch.
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dost prekérka, on ani drátořez není žádná levná sranda. Leda bys sehnal někoho kdo má doma starou VUMU a dělá ty meloušky v garáži páč jako zakázka to bude dražší jak ten laser. Ono v tý Nedvědici se dělaly střižníky a raznice na drátořezu a nouzově i nějaký prototypový plechy ale i v režiji vycházely příšerně drahý.
Ještě takový pitomý nápad pokud by si sehnal elektrojiskrovou hloubičku (nebo postavil) uděláš si tvarovou elektrodu z měděného klempířského plechu a budeš to vykrajovat jak vánoční cukroví jen né tak rychle 

o tom sem už taky uvažoval kámož má hotovou elektroniku na vyjiskřovačku ale obligátně není na vše čas. Mám přístup k vodě ale jsou to melouchy a trvá to dlouho hlavně je probém s pašováním materilálu z a do fabriky