Víceúčelový obráběcí stroj HQ 400-B
Keďže ma už nebaví stále chodiť za sústružníkom tak som si objednal tento sústruh http://www.gude.cz/naradi-technika/sous ... h=soustruh Moc sa v týchto strojoch nevyznám, prakticky som nikdy ani nesústružil.Máte niekto skúsenosť s touto mašinkou, je to dobrý pomer cena/ kvalita/výkon?
-
Zajímavá cena. 107,60 kč za 1kg obrobenýho železa. Trochu doma doděláš a pro začátek ti to bude určitě stačit. Osobní zkušenost nemám, ale na učení dobrý. Ještě nějaká koruna za nástroje a můžeš točit.
Jestli chces vyhodit 22 tis. Kc do kanalu,tak si to kup.
To je opravdu stroj na NIC.To myslim zcela vazne a bez nadsazky.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:

Pupák má pravdu

V tohle dnesnim svete je tezke rozlisit to,co vypada jako stroj od skutecneho stroje.Soudruzi z Ciny nam v tomto ohledu davaji pekne zabrat.
Sleduj trochu Aukro a inzerci. V posledni dobe tam byly tri krasny soustruhy 220x550 do 25 tis. Kc a v super stavu.
Tak to je nesmysl....stačí hledat a chvíli čekat. Já jsem třeba koupil před třemi týdny Schaublin102 s parádní výbavou (prošel bez jakéhokoliv příhozu aukcí na Aukru) za 20 tisíc i s dopravou.mbmbac píše:Do 50000 profi sústruh nekúpim.pred týždňom stál skoro 2x viac
preto si myslím že je to výhodná cena
Mám strojů hodně a myslím že kvalitních ale tohle je opravdu excelentní mašinka a funguje v setině bez jakýhokoliv ladění tak jak jsem ji přivezl a zapojil i přesto, že je dobrých 25-30 roků stará!!!
Mam stroje starý i přes padesát roků a většina současné asijské produkce tomu nesahá ani po podstavec....

Chce to prostě hledat a nespěchat.

Momentálně se třeba na bazarech a inzerátech v cenách kolem 50k objevují S28 což (pokud to není vyloženě "spotřebovaný" stroj) je velmi kvalitní a přesný soustruh, ovšem už trochu větší a hlučnější.
A jinak nazývat hromadu jakž takž obrobenýho "železa" profi strojem ????

- Zdenek Valter
No já bych to předem nezavrhoval. Myslím že to v případě potřeby i někomu prodá.Pupak píše:Jestli chces vyhodit 22 tis. Kc do kanalu,tak si to kup.
Zamysli se nad tím jestli potřebuješ na tom soustruhu pracovat a jestli Ti to něco vydělá. Ono trápit se se soustruhem který prostě principielně nemůže fungovat přesně nebo je nekvalitně vyrobený je nanic. a pak je jakkoliv levná cena, byť po odečtu DPH jen vyhozenejma penězma oknem. Je lepší klidně koupit i dražší a kvalitní věc na Aukru či bazarech (tam lze i dost často dostat doklad) který bude sloužit a fungovat než "šrot" v akci....mbmbac píše:beriem ten sustruh na firmu takze sa mi znizi cena o
DPH + zniz. zakl. dane +ma to Zaruku
aby sa mi oplatil z bazaru musel by stat nie 22000 ale 10000
A....na kvalitní stroj záruku nepotřebuješ.

- Zdenek Valter
Tohle ROZHODNĚ není profi stroj ale spíš užitečná věc pro kutila.mbmbac píše:Do 50000 profi sústruh nekúpim.pred týždňom stál skoro 2x viac
preto si myslím že je to výhodná cena
Pokud to chceš na příležitostné vytočení pár kousků tak pokud to bude chodit trochu slušně tak to tu cenu má.
Ovšem to je loterie o které mluví kluci protože málokterý z těhle výrobků přivezeš domů a můžeš na něm rozumně dělat.
Tipy na nové soustruhy tu byly například Optimum.
Tohle je ale nevyzkoušené.
Pokud je ten Tvůj soustružník dobrý tak si ho rozhodně vem při nákupu sebou.
prodá???? Zdeňku, za chvíli toho budou plný inzerce a bazary (možná pak i kovošroty), takže prodá ale s pořádným prodělkem!!! Těhlech mašinek je tady dle mého soudu skoro už moc....Zdenek Valter píše:No já bych to předem nezavrhoval. Myslím že to v případě potřeby i někomu prodá.Pupak píše:Jestli chces vyhodit 22 tis. Kc do kanalu,tak si to kup.
Na druhou stranu teď je dobrá doba, protože se dají pořídit doslova super věci za hubičku od krachujících firem. Pochopitelně je třeba chvíli hledat, čekat, někdy i smlouvat o ceně, ale fakt se dají sehnat ještě pořád parádní věci. A hlavně, když se koupí kvalita, tak její cena bude i po dalších X-letech provozu stejná a někdy i vyšší, takže při případným dalším prodeji nejde nikdy prodělat!!!!

Před čtyřma roky jsem si řekl, že už nekoupím jedinou další mašinu do firmy a za poslední tři roky jsem jich koupil asi sedm, ale jsou to stroje v takový třídě, že vím že při jejich případným prodeji nikdy neprodělám ani za dalších 10 či víc roků. Ale Čínu, byť fungl novou, nemám kromě pásový pily a dvou vrtaček žádnou z doby kdy jsem začínal a nevyznal se v tom žádnou.