Elmagneticka brzda

krytí posuvových šroubů a jiné věci spojene s tématem
Odpovědět
Kutil jd

10. 6. 2009, 3:25

Nazdar profici. Jako vecny amater se na vas obracim s problemem. Chtel bych si udelat na frezku BF20L motoricky posuv s rychloposuvem. A teď nastal problem. Potřeboval bych nějak zajistit jeho odpojení pro ruční posuv a při jeho zapnutí automatické spojení šroubů s motorem. Jde to vyřešit magnetickou brzdou ? Díky všem za radu.
Mambo

10. 6. 2009, 3:54

Pokud ti nejde o nejakou extra presnost spinani pohonu co to udelat odstredivou spojkou ? Po zapnuti motoru se spojka roztahne a zacne zabirat az to vypnes tak to prestane zabirat. Pokud to bude rozpojeny rucnim posuvem muzes tocit jak chces a nehrozi sepnuti.
k

11. 6. 2009, 6:40

ehm preco motoricky posuv a rcyhloposuv ? nie je jednoduchsie tam dat rozumne vykonny krokovy motor s hriadelom na oboch stranach (aby sa tam dalo zachovat rucne koliesko) a motor hnat (bez pocitaca) len z nejakeho generatoru ktori to bude vediet hnat rozumen rychlo jak na bezny posuv tak na rychloposuv ?
Kutil jd

11. 6. 2009, 6:09

Díky za rady. Odstředivá spojka se mi zrovna nehodí. Na pohon bych chtěl použít motorek s planetkou z akuvrtačky. Nebo mám ještě k dispozici DC 24 V motorek s převodovkou. Docela dost výkonný. Dalo by se to použít ? Ale zase je tu ten problém se spojkou.
S krokovými motory nemám zatím žádné zkušenosti. musel bych si to někde naštudovat.
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 6. 2009, 6:56

Já tam mám zatím ten původní DC motor 600 W z vřetena a spojku mám mechanickou s ručním spínáním, ale do budoucna to předělám na krokový motor tak jak zde bylo popsáno. Žádnou spojku nepotřebuji, při odbuzení krokáče s ním v pohodě můžu točit kličkou. Dále bude výhodou tichý chod, stabilní otáčky ve velkém rozsahu, jednoduchá mechanická konstrukce a malé zatížení stolu v krajní poloze.
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

11. 6. 2009, 9:31

spojku nepotřebuješ - servo mam z druhý strany na ose kličky a na kabelu k servu mám vypínač. Když chci dělat ručně, tak jednoduše vypnu vypínač čož má za následek vykopnutí servo driveru a jedu ručně. Když zas chci jet CNC tak zapnu spínač, nahodim servo driver tlačítkem a jedu dál..
Odpovědět

Zpět na „Ostatní mechanika“