Netvrdím že to je kdovíjak dokonalé ale stavěl jsem ho s tím že vím co od něj chci a kupodivu to plní,využívám ho poměrně dost (cca 6 hodin denně) a zaplatil se.
Asi bych se stejně pustil do stavby dalšího,mám takové specifické potřeby a nechtěl jsem ty čínské.
Velký argument pro bylo to že jsem tu na fóru pořídil spoustu věcí-lineáry,šrouby za bazarové ceny .Tím bych chtěl moc poděkovat fóru jako celku a samozřejmě Robokopovi...Nejen za to,i za informace,inspiraci.zábavu...
Největší impuls byl ten že jsem tu koupil vlastně hotový portál s osami X a Z takže se z velké míry "chlubím" cizím peřím

Ke strojku: základ je z Alqalu 25 mm,rozjezdy plánované cca 1300x550x150.Šroub osy X bude centrální pod mašinkou,možná to nebude při těchto rozjezdech dělat neplechu a prostě ho mám.Snažil jsem se vozíky portálu zozšoupnout tak abych minimalizoval křížení portálu.V nejhorším se dají 2 šrouby po stranách ale myslím že to nebude potřeba.Router bude obrábět v podstatě jen plasty.Přibude vana na emulzi a na ní teprve pracovní stůl.
Pohony zmíním pak,už mě bolí prst

Pár fotek...: