TOS FN20 únik oleje
-
Ahoj chlapi, pořídil jsem si babču TOS FN20, a řeším únik oleje.
V podstatě když jede vřeteno, začne z toho uložení vřeteníku vytékat olej, a to poměrně hodně.
Zkusím přiložit obrázek. Upřímě momentálně ani nevím jak se tam dostat, jak na demontáž vřeteníku a co mne tam může čekat.
Zatím se rozkoukávám, frézku jsem naposled používal na učnáku a to už je pěkných pár let.
Takže skoro prvnička.
Musím taky oddeklovat a udělat oleje a nějakou inspekci, ale tohle mne trápí momentálně asi nejvíc.
V podstatě když jede vřeteno, začne z toho uložení vřeteníku vytékat olej, a to poměrně hodně.
Zkusím přiložit obrázek. Upřímě momentálně ani nevím jak se tam dostat, jak na demontáž vřeteníku a co mne tam může čekat.
Zatím se rozkoukávám, frézku jsem naposled používal na učnáku a to už je pěkných pár let.
Takže skoro prvnička.
Musím taky oddeklovat a udělat oleje a nějakou inspekci, ale tohle mne trápí momentálně asi nejvíc.
takze bud jsi primo ty z CEE-MACHINES a snazis se ten stroj opravit, aby ho vubec nekdy nekdo koupil, nebo jsi jim naletel a tim padem bych se asi pokusil to reklamovat a priste se jim obloukem vyhnout. je to jasny dukaz ze vysoka cena neznamena zadnou kvalitu.
nabidka zde:
nabidka zde:
- Přílohy
-
- nabidka_FN_20.pdf
- (578.2 KiB) Staženo 417 x
Youtube - "klimbíkova bastlírna" 

Možná by bylo lepší si místo ní koupit nějakou lepší, co netečelosfazeros píše: ↑6. 3. 2019, 6:33 Ahoj chlapi, pořídil jsem si babču TOS FN20, a řeším únik oleje.
Takže skoro prvnička.
20190119_152426.jpg
20190118_225724.jpg
třeba tuhle:
http://www.cee-machines.com/stroj/16055/
Mj. pokud je na stránkách CEE pořád v nabídce, tak je to naprosto jasný ojeb

-
Teda spekulace by Vám šly, ale já bych raději poprosil o tu radu pokud by někdo věděl...
PS: Ten stroj je sice stále na netu, ale již několik měsíců sídlí u mne a místní překupníci zřejmě asi netuší že je už prodaný Taky mi ho nabízeli za 170 bez DPH.
Tak trochu jsem jim to v DE vyfouknul...
Ale to není podstatou dotazu, chtěl bych si to hodit do cajku, jinak je to slusnej stroj.
PS: Ten stroj je sice stále na netu, ale již několik měsíců sídlí u mne a místní překupníci zřejmě asi netuší že je už prodaný Taky mi ho nabízeli za 170 bez DPH.
Tak trochu jsem jim to v DE vyfouknul...
Ale to není podstatou dotazu, chtěl bych si to hodit do cajku, jinak je to slusnej stroj.
-
Jen doplním, cee to nemaj ani nakoupený, jen prostě na poptávku prověří kontakty a zašlou nabídky. Tahle byla v DE až za Eisenachem, tak den v dodávce a 60 doma. Vše v cajku, ale při delší práci to začne téct. Ale jestli nechcete poradit, poradím si holt sám, jen mi to holt zabere více času...
Ono ti taky nic jinýho nezbyde, stejně to budeš muset rozebrat, pokud se k tomu chceš dostat. K tomu vřetenu nahoru bude pravděpodobně tlačenej olej ze spoda, a bude tam někde zase odtok zpátky do sběrný nádrže. Potom stačí aby ten odtok byl ucpanej, a nahromaděnej olej vystoupal do míst kudy přeteče. Tekl mi takhle soustruh, po chvilce se něco pohlo a z přepadu najednou začalo týct a už to bylo dobrý. Takže pokud máš manuál, ttak projdi trasy mazání a přepadů. Pokud ne, tak zapřemejšlej, a zkontroluj jak se ti olej vrací, je to nejrychlejší a zadarmo, třeba najdeš přepad co neteče.
Většina překupníků ty stroje nekupuje, prodává jen obrázky. Realitka nemovitosti taky nekupuje.
Strojek je to pěknej, takovej modelářskej. Jestli je k němu i nějaký příslušenství, tak to bude pěkná hračka, a vypadá zachovale.
Většina překupníků ty stroje nekupuje, prodává jen obrázky. Realitka nemovitosti taky nekupuje.
Strojek je to pěknej, takovej modelářskej. Jestli je k němu i nějaký příslušenství, tak to bude pěkná hračka, a vypadá zachovale.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
-
Děkuji za názor, manuál jsem už sehnal, ale je dost obecnej.
Jo, přesně jako realitka, obchod s obrázky.
Pro začátek právě nevím, z jaký strany do toho mám vlézt, abych vyšoupnul ten posuv vřetene z rybiny abych se tam podíval.
Jo, přesně jako realitka, obchod s obrázky.
Pro začátek právě nevím, z jaký strany do toho mám vlézt, abych vyšoupnul ten posuv vřetene z rybiny abych se tam podíval.
Sice nevím jak je mazání u Fnka , ale jistě to nebude žádná hrůza tohle vyřešit...
No a protože mám frézku dost podobné konstrukce, je třeba se dostat k matici šroubu, uvolnit jí , vytočit to ven, uvolnit a vysunout klínek rybiny a šup s tím dolů, něco jako na tomto hrozném videu dvou rusáků-jen to přeskoč na čas 9:38 :
https://www.youtube.com/watch?v=U_tra3Alb80
hodně zdaru !
No a protože mám frézku dost podobné konstrukce, je třeba se dostat k matici šroubu, uvolnit jí , vytočit to ven, uvolnit a vysunout klínek rybiny a šup s tím dolů, něco jako na tomto hrozném videu dvou rusáků-jen to přeskoč na čas 9:38 :
hodně zdaru !
-
Jo to video je dost šílený, na tej tosce je to trochu jinak, ale mrknu na to. Nechci to podělat hned na začátku.Petrr píše: ↑7. 3. 2019, 7:57 Sice nevím jak je mazání u Fnka , ale jistě to nebude žádná hrůza tohle vyřešit...
hodně zdaru !
-
Hele popravdě nevím, až budu na dílně, mrknu pořádně do toho manuálu.
A pošlu foto jak jsem pokročil.
Nechtěl jsem nic takového řešit hned na začátku, myslel jsem si že mne nechá holka trochu rozkoukat.
Teď potřebuji udělat sérii drážek do profilů a potom jí můžu rozebrat do mrtě...