Ukradené telefonní číslo

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 6. 2009, 9:51

Zdravím všechny kapacity, mám problém naprosto nesouvisející s problematikou CNC, nicméně se o něj zde podělím, protože jsou zde lidé moudří a vzdělaní. Zajímá mě co si o tom myslíte. Všichni na to koukáme jak B, protože jsme o podobném případu neslyšeli. V mobilu mám originální SIM kartu od Vodafone (není klonovaná ale originální). Mám ji už 5 let a celou dobu ji používám bez problému. Minulou sobotu odjedu na Vranov (50km) na dovolenou. V úterý ji nabiju kreditem 200,- Kč. SIMka celou dobu jede. Dneska v sobotu se vrátím z Vranova do Třebíče (přejedu několik BTSek), mezitím aniž bych si toho všiml se SIMka odhlásí od sítě. Za několik hodin mi volají moji známí na druhé číslo s tím, že se mi na to původní nemůžou dovolat, protože to tam zvedají nějaké cizí pubertální holky a sprostě jim nadávají. Vjel do mě vztek nejvyššího stupně a volám na Vodafone. Tam pánovi vysvětluju o co jde, že mi prostě nekdo záhadným způsobem používá telefonní číslo, od nějž SIMku mám v ruce. Pán chce heslo které bohužel neznám, pak ode mě vyzvídá informace aby se přesvědčil že jsem opravdu majitel. Chce vědět: Jak dlouho je SIM v provozu, kdy jsem dobíjel, za kolik, na jaká čísla volám. Vše mu údajně sedí, ale pak se bohužel přeruší spojení kvůli slabému signálu. Volám znova už vzeklý do běla z pevné. Tentokráte mluvím s operátorkou, celý postup se opakuje a ta mi vzápětí sdělí, že jí nesedí jediný údaj a že nemůže pro mě ni udělat. Tak div že nerozbiju sluchátko, volám do třetice všeho dobrého, zvedne to opět operátorka ale zase jiná, vše se opět opakuje a tentokrát i její resumé. Co prý se dělo 7dnů zpátky s mojí SIMkou ví prý jen skutečný majitel a to já nejsem. Moje odpověď jí na toto celé byla že jejich slavnou SIMku hodím do kanálu a půjdu k jinému operátorovi. Slečna mi odpověděla že přeje hezký zbytek večera :twisted: :twisted: :twisted: .
Zajímá mě jak je toto vůbec technicky možné. Zažil jste někdo něco podobného? Ptám se kamaráda Googla ale obdobný případ nemůžu najít. Možná se jej ptám blbě. :( Moje blbost je že neznám heslo, to uznávám, nicméně se mi to jeví jako pěkná pakárna.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Bobes

27. 6. 2009, 10:28

Na to co si popisal Ti da operator hotlinu odpoved, ze to nie je mozne - standardy to neumoznuju. V podstate to je pravda, ale osobne si viem predstavit bug na provisioning platforme, HLR alebo RCP, ktora sposobila zmenu relacie medzi Tvojim IMSI, TIMSI a MSISDN (Tvoje mobilne tel. cislo). Ak je to bug vyskytujuci sa castejsie, tak ho operator objavi na zaklade vacsieho poctu staznosti alebo pomocou antifraud systemov, ktore spustia alarm na podozrenie z klonovanych kariet. Vacsina operatorov taketo bugy dokaze vysleodovat aj zpatne - maju logy zo signalizacie (SS7) dejucej sa pri kazdom hovore alebo tento pripad by sa dal lahko vysledovat aj pomocou In/Out CDRiek (zaznamy o hovoroch - nesu okrem ineho aj info o IMEI telefenu, cisle bunky, kde sa zacal hovor, atd). Ak sa to stava len sem tam a Ty si bol ten vyherca, tak skus Tvoj problem popisat a emailom poslat operatorovi s poznamkou, ze heslo nemas, ale, ze chces pomoct technikom s vylepsenim kvality siete - mozno im to hotline doruci...
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 6. 2009, 10:36

Poslední poznatek: nějaká holka údajně našla někde v Praze telefon i se SIMkou a to je prý toto číslo (při zavolání na mé číslo mi toto bylo sděleno). Tak to sem z toho magor. Nicméně to asi nebudu nijak vyhrocovat protože celkem o nic nejde. V pondělí si koupím jinou SIM a je po problému. Jen bude fůra lidí pár dnů pěkně nasraná, než si všichni zvyknou.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Pavel R

27. 6. 2009, 10:42

Já tedy taky nepamatuju heslo, ale když byl nějaký problém s Vodafounem, tak po mě chtěli heslo - to jsem nevěděl, tak chtěli PUK - to mám v krabce od SIMky. To přece musí k identifikaci stačit, ne? Nehledě k tomu, že Tvůj PUK ty puberťandy znát nemohou.
Nebo ho neznáš ani Ty? :D
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 6. 2009, 10:45

Nemám krabičku :cry: , tedy ani PUK. Ale jak říkám, je nesmysl aby nekdo cizí znal heslo nebo PUK. SIM je v mém mobilu 5let a nikdy ji nikdo jiný neměl. Tohle celé mi připadá jako situace které probíhaly kdysi dávno před cca 15-20 lety, kdy v naší střediskové vísce ještě fungovala relátková ústředna. Zvonil u nás doma telefon a když jsem jej zvednul, tak na druhé straně chtěli p. Novákovou, účtárnu JZD, poštu, potraviny a co já vím co. Nejfrekventovanější překlepy byla JE Dukovany. Ve svém tehdy pubertálním věku jsem volajícím odpovídal, že tady Dukovany nejsou, ale že si přístí týden postavíme na zahradě chladící věž. Nedávno v četnických humoreskách V. Preiss (Skrčílek) učil vrátného Frantu přepojovat hovory na pobočkové ústředně z první republiky. Tak nějak to u nás na ústředně zhruba probíhalo.
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 6. 2009, 11:24

tak to je k nasrání , dej sem to číslo telefonu at na něj můžeme brnknout a dotyčné osobě na druhé straně vynadat :evil:
Snad už bude brzo ATC

http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 6. 2009, 7:20

773 265 609 Ale myslím že nadávek nebude třeba. Postarají se o to jiní. Povesil jsem to cislo na erotickou seznamku i ilustrační fotkou :lol: :lol:
Hardmesr

28. 6. 2009, 7:58

NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 6. 2009, 11:55

Píše mi to tam, že tento modul není aktivní.
ferguson

28. 6. 2009, 3:07

aj mne. a v adrese je cosi ... LOGOUT... je to ozaj to co si chcel?
Hardmesr

28. 6. 2009, 4:35

Pro začátečníka je to: http://www.elektroworld.info/

Zde je možno hledat příspěvky, případně si udělat účet a hledat rady. Je zde i vlákno NC stroje.
NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
Josef
Sponzor fora

28. 6. 2009, 4:55

Já znám trochu jinou příhodu. Švagrové vykradli auto a v lupu byl i mobil. Když jsme zkoušeli na toto číslo volat, ozvala se nějaká ženská, která nám říkala, že mobil koupila i kartou. Prozradila i adresu. Co myslíte, že udělala policie, když dostala jméno té ženštiny i s adresou? Kdo tipoval, že nic, hádal správně! Možná to měli zaplaceno dříve, než jim to sdělila, přímo od aktérů... Operátor dělal taky mrtvého brouka. Měl nového zákazníka a bývalý si stejně obstará novou kartu. Podotýkám, že to bylo těsně před zavedením služby blokace telefonu.
neo

29. 6. 2009, 2:12

V minulosti jsem obdržel od známého tento mail.

PRO MAJITELE MOBILNÍCH TELEFONŮ

Následující informaci berte zcela vážně (ověřeno na PČR), třeba někomu zachrání účet za telefon.

Jde o to že Vám někdo zavolá na mobil a představí se jako " PROVIDER" Vodafone, T-Mobile nebo Eurotel a pak Vás požádá o vyťukání kódu 09 a vysvětlí, že jde o ověření správné funkce telefonu. Podvodníci mají k dispozici prostředky, díky kterým spolu se zadaným kódem přečtou Vaši SIM kartu a pak si vytvoří její kopii s Vaším číslem a veškerá jejich volání budete mít v účtu vy. Současně se objevuje i vir, který zničí SIM kartu a poškodí telefon. Tento vir poznáte tak, že se Vám jako příchozí hovor zobrazí na displeji "A", "C" nebo "E". Rada zní hovory nezvedat a v případě, že Vás někdo požádá o zadání kódu, okamžitě zavěsit.

Protože se podvody začaly praktikovat ve velkém měřítku, předejte sdělení co nejvíce lidem.
Mambo

29. 6. 2009, 2:14

Jo a jeste dodej na konec pokud to neposles dalsim 10 lidem dostanes vir na svuj mobilni telefon.
Kriste pane tohle je technicke forum tak lidi premejslejte :D
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 6. 2009, 2:40

neo píše:V minulosti jsem obdržel od známého tento mail.

PRO MAJITELE MOBILNÍCH TELEFONŮ

Následující informaci berte zcela vážně (ověřeno na PČR), třeba někomu zachrání účet za telefon.

Jde o to že Vám někdo zavolá na mobil a představí se jako " PROVIDER" Vodafone, T-Mobile nebo Eurotel a pak Vás požádá o vyťukání kódu 09 a vysvětlí, že jde o ověření správné funkce telefonu. Podvodníci mají k dispozici prostředky, díky kterým spolu se zadaným kódem přečtou Vaši SIM kartu a pak si vytvoří její kopii s Vaším číslem a veškerá jejich volání budete mít v účtu vy. Současně se objevuje i vir, který zničí SIM kartu a poškodí telefon. Tento vir poznáte tak, že se Vám jako příchozí hovor zobrazí na displeji "A", "C" nebo "E". Rada zní hovory nezvedat a v případě, že Vás někdo požádá o zadání kódu, okamžitě zavěsit.

Protože se podvody začaly praktikovat ve velkém měřítku, předejte sdělení co nejvíce lidem.
je to tzv.HOAX čili poplašná zpráva ,řetězová,nebo smyšlená,vymyšlená, prostě kachna
pokud dostanete jakýkoli podobný email tak nejlepší než něco někam přepošlete je ověřit si jej na této adrese
www.hoax.cz je tam i archiv a věci,o kterých byste to ani neřekli i s vysvětlením wocogou :lol:
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“