SHERLINE - Tak už je to konečně doma
Zatím jsem s tím ještě nic neobráběl, musím nejdříve dokoupit 6ks krokáčů, abych měl kam dát kličky, takže dojmy později. Zatím snad jen že se mi to jeví docela robustně a kvalitně zpracované.Pavelono píše:Ahoj na kolik te to vyslo? uz jsi na tom neco zkousel? Pis dojmy a pojmy
Cena je sice vyšší, ale odpovídá kvalitě zpracování. Konkrétně to co je vidět na stole je za cca 4500USD, další drobné příslušenství zhruba ve stejné ceně jsem ještě nevybalil. K tomu ještě třeba připočíst 7 KM a celý CNC kontrolér (ten si stavím sám).
- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
No jestli jo tak to bych si pak udelal ten vylet do USA.xxx. píše:hmm ... docela darda 'odhaduju ze pulku te ceny tvori postovne, clo a dan

No nic ve zlým, ale za tyhle peníze bych raději koupil opravdový stroje a ne hračky.Avenger píše:Zatím jsem s tím ještě nic neobráběl, musím nejdříve dokoupit 6ks krokáčů, abych měl kam dát kličky, takže dojmy později. Zatím snad jen že se mi to jeví docela robustně a kvalitně zpracované.Pavelono píše:Ahoj na kolik te to vyslo? uz jsi na tom neco zkousel? Pis dojmy a pojmy
Cena je sice vyšší, ale odpovídá kvalitě zpracování. Konkrétně to co je vidět na stole je za cca 4500USD, další drobné příslušenství zhruba ve stejné ceně jsem ještě nevybalil. K tomu ještě třeba připočíst 7 KM a celý CNC kontrolér (ten si stavím sám).

Ale jinak to máš hezký a přeju příjemnou zábavu.

Tohle jsou opravdu hracky. Je to dobre na uceni a seznameni se s problematikou CNC, ale na skutecny obrabeni to moc neni. Mel jsem to doma asi tyden pujceny a fakt si s tim clovek vyhraje. Pro deti idealni, chytra, ale ponekud draha hracka.
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsi vysolil kolem 200 litrů a teprve to budeš předělávat na CNC??? Tak to se obávám, že i když vycházíš z kvalitního základu a i když přestavbu na CNC zvládneš perfektně, tak poměr výsledná_cena/užitná_hodnota bude stále velmi špatný. Na druhou stranu existuje moře horších způsobů, jak utratit peníze, takže přeji hodně úspěchů a radosti!
Teraz som si to pozrel tak lepšie a zistil som, že za menšie peniaze sa dá kúpiť zachovalý profi sústruh. Ja som pred desiatimi rokmi dal za SV18- 45000.-Sk a urobím s ním skoro všetko . Nie každý zas môže stroj umiestnit v dielni , takže ak to potrebuješ do paneláku skutočne len na hobby použitie tak by to mohlo byť . Ale tá cena sa mi vidí aj tak veľmi vysoká . Nech ti slúži . 

Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Cca 200k mne vyšlo opravdový CNC i se 4-tou osou a balíčkem nástrojů, ale do paneláku se nevejde, to je fakt.
Za ty prachy by se ale ze Švýcar už daly dovalit použitý dost pěkný malý profi věci i do panelákový dílny, je to fakt hodně peněz.....
Za ty prachy by se ale ze Švýcar už daly dovalit použitý dost pěkný malý profi věci i do panelákový dílny, je to fakt hodně peněz.....

Mám to jen jako hobby, budu si na tom dělat různé doplňky a náhradní díly pro modely, parní strojky a spalovací motory, šperky pro manželku
a podobně. Navíc ten stroj je naprosto variabilní, je k němu bohatý výběr příslušenství a i kdybych to nahradil nějakými stroji alespoň přibližné velikosti, pravděpodobně bych nevystačil s běžnou koncepcí soustruhu a frézky, musel bych těch strojů mít asi víc a to do dílny v paneláku nenacpu. V dílně stavím taky letadla a lodě a to si žádá prostor. Původně jsem pokukoval po Proxxonu, ale tam mi chyběla ta variabilita a tuhost stroje je taky menší. Jinak Sherline prý patří mezi to lepší co se dá sehnat v této velikosti.
Cenu jsem moc neřešil, USD jsem nakoupil loni za 14Kč a beru to jako koupi ojetého auta, které po 10ti letech odepíšu ale s Sherlinem si budu hrát ještě v důchodu.

Cenu jsem moc neřešil, USD jsem nakoupil loni za 14Kč a beru to jako koupi ojetého auta, které po 10ti letech odepíšu ale s Sherlinem si budu hrát ještě v důchodu.

Nepočítám s tím, že by to na sebe někdy vydělalo (i když kdo víKrutor píše:Takže jsi vysolil kolem 200 litrů a teprve to budeš předělávat na CNC??? Tak to se obávám, že i když vycházíš z kvalitního základu a i když přestavbu na CNC zvládneš perfektně, tak poměr výsledná_cena/užitná_hodnota bude stále velmi špatný. Na druhou stranu existuje moře horších způsobů, jak utratit peníze, takže přeji hodně úspěchů a radosti!

- Pavelono
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
mas pravdu
dulezity je ze stoho mas radost a urcite nejsi tak hloupej aby jsis vyhodil penize za neco co nebudes pouzivat. Urcite je to lepsi jak si koupit nove auto to jsou pro me vyhozeny penize. At ti to slouzi