SHERLINE - Tak už je to konečně doma

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Avenger

2. 7. 2009, 9:57

Konečně jsem se dočkal :D
Přílohy
Největší kusy jsem vybalil a sestavil
Největší kusy jsem vybalil a sestavil
Stůl frézky
Stůl frézky
Velká krabice s cca 60 kusy nejrůznějšího příslušenství
Velká krabice s cca 60 kusy nejrůznějšího příslušenství
Nedalo mi to a ještě ten den jsem sestavil soustruh
Nedalo mi to a ještě ten den jsem sestavil soustruh
Těsně po vyložení z auta
Těsně po vyložení z auta
Pavelono
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 7. 2009, 10:38

Ahoj na kolik te to vyslo? uz jsi na tom neco zkousel? Pis dojmy a pojmy :wink:
Avenger

3. 7. 2009, 9:22

Pavelono píše:Ahoj na kolik te to vyslo? uz jsi na tom neco zkousel? Pis dojmy a pojmy :wink:
Zatím jsem s tím ještě nic neobráběl, musím nejdříve dokoupit 6ks krokáčů, abych měl kam dát kličky, takže dojmy později. Zatím snad jen že se mi to jeví docela robustně a kvalitně zpracované.
Cena je sice vyšší, ale odpovídá kvalitě zpracování. Konkrétně to co je vidět na stole je za cca 4500USD, další drobné příslušenství zhruba ve stejné ceně jsem ještě nevybalil. K tomu ještě třeba připočíst 7 KM a celý CNC kontrolér (ten si stavím sám).
.xxx.

3. 7. 2009, 10:37

hmm ... docela darda 'odhaduju ze pulku te ceny tvori postovne, clo a dan
Pavelono
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 7. 2009, 10:54

.xxx. píše:hmm ... docela darda 'odhaduju ze pulku te ceny tvori postovne, clo a dan
No jestli jo tak to bych si pak udelal ten vylet do USA :lol: sam a letecky tam si to koupil a jeste bych neco videl
Engineer
Kontaktovat uživatele:

3. 7. 2009, 11:19

Avenger píše:
Pavelono píše:Ahoj na kolik te to vyslo? uz jsi na tom neco zkousel? Pis dojmy a pojmy :wink:
Zatím jsem s tím ještě nic neobráběl, musím nejdříve dokoupit 6ks krokáčů, abych měl kam dát kličky, takže dojmy později. Zatím snad jen že se mi to jeví docela robustně a kvalitně zpracované.
Cena je sice vyšší, ale odpovídá kvalitě zpracování. Konkrétně to co je vidět na stole je za cca 4500USD, další drobné příslušenství zhruba ve stejné ceně jsem ještě nevybalil. K tomu ještě třeba připočíst 7 KM a celý CNC kontrolér (ten si stavím sám).
No nic ve zlým, ale za tyhle peníze bych raději koupil opravdový stroje a ne hračky. :roll:

Ale jinak to máš hezký a přeju příjemnou zábavu. :wink:
Pupak
Kontaktovat uživatele:

4. 7. 2009, 5:46

Tohle jsou opravdu hracky. Je to dobre na uceni a seznameni se s problematikou CNC, ale na skutecny obrabeni to moc neni. Mel jsem to doma asi tyden pujceny a fakt si s tim clovek vyhraje. Pro deti idealni, chytra, ale ponekud draha hracka.
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 7. 2009, 7:35

Takže jsi vysolil kolem 200 litrů a teprve to budeš předělávat na CNC??? Tak to se obávám, že i když vycházíš z kvalitního základu a i když přestavbu na CNC zvládneš perfektně, tak poměr výsledná_cena/užitná_hodnota bude stále velmi špatný. Na druhou stranu existuje moře horších způsobů, jak utratit peníze, takže přeji hodně úspěchů a radosti!
Gustavson

4. 7. 2009, 8:32

A co se na tom chystáš vyrábět?
Největší prdel je že na tak drahym stroji musíš jako první useknout tu americkou zástrčku u toho adaptéru. :?
pájač

4. 7. 2009, 8:53

Teraz som si to pozrel tak lepšie a zistil som, že za menšie peniaze sa dá kúpiť zachovalý profi sústruh. Ja som pred desiatimi rokmi dal za SV18- 45000.-Sk a urobím s ním skoro všetko . Nie každý zas môže stroj umiestnit v dielni , takže ak to potrebuješ do paneláku skutočne len na hobby použitie tak by to mohlo byť . Ale tá cena sa mi vidí aj tak veľmi vysoká . Nech ti slúži . Obrázek
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Engineer
Kontaktovat uživatele:

4. 7. 2009, 10:10

Cca 200k mne vyšlo opravdový CNC i se 4-tou osou a balíčkem nástrojů, ale do paneláku se nevejde, to je fakt.
Za ty prachy by se ale ze Švýcar už daly dovalit použitý dost pěkný malý profi věci i do panelákový dílny, je to fakt hodně peněz..... :roll:
Avenger

12. 7. 2009, 9:19

Mám to jen jako hobby, budu si na tom dělat různé doplňky a náhradní díly pro modely, parní strojky a spalovací motory, šperky pro manželku :D a podobně. Navíc ten stroj je naprosto variabilní, je k němu bohatý výběr příslušenství a i kdybych to nahradil nějakými stroji alespoň přibližné velikosti, pravděpodobně bych nevystačil s běžnou koncepcí soustruhu a frézky, musel bych těch strojů mít asi víc a to do dílny v paneláku nenacpu. V dílně stavím taky letadla a lodě a to si žádá prostor. Původně jsem pokukoval po Proxxonu, ale tam mi chyběla ta variabilita a tuhost stroje je taky menší. Jinak Sherline prý patří mezi to lepší co se dá sehnat v této velikosti.
Cenu jsem moc neřešil, USD jsem nakoupil loni za 14Kč a beru to jako koupi ojetého auta, které po 10ti letech odepíšu ale s Sherlinem si budu hrát ještě v důchodu. :D
Avenger

12. 7. 2009, 9:36

Gustavson píše:A co se na tom chystáš vyrábět?
Největší prdel je že na tak drahym stroji musíš jako první useknout tu americkou zástrčku u toho adaptéru. :?
To jsem už udělal, to je to nejměnší, je normálně na 100-240V :D
Avenger

12. 7. 2009, 9:47

Krutor píše:Takže jsi vysolil kolem 200 litrů a teprve to budeš předělávat na CNC??? Tak to se obávám, že i když vycházíš z kvalitního základu a i když přestavbu na CNC zvládneš perfektně, tak poměr výsledná_cena/užitná_hodnota bude stále velmi špatný. Na druhou stranu existuje moře horších způsobů, jak utratit peníze, takže přeji hodně úspěchů a radosti!
Nepočítám s tím, že by to na sebe někdy vydělalo (i když kdo ví :D ), v porovnání co stojí modelařina jako taková je to jen jedna z vyšších položek. Lepší vrtulník za 50k nebo modelářský proudový motor za 100k zrušíš ve vteřině a to nepočítám zbytek modelu. Mohl jsem sice za to jet na slušnou dovolenou, ale když pak porovnám co mi to ve výsledku dalo, tak mít stroj jasně vyhrává. :wink:
Pavelono
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

12. 7. 2009, 10:05

mas pravdu :wink: dulezity je ze stoho mas radost a urcite nejsi tak hloupej aby jsis vyhodil penize za neco co nebudes pouzivat. Urcite je to lepsi jak si koupit nove auto to jsou pro me vyhozeny penize. At ti to slouzi :wink:
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“