Dobrý den,
koupil jsem si pro radost starší stolní soustruh, bohužel ve stavu o dost horším než jsem si naivně myslel. Snažím se ho teď dát trochu do pořádku, ale po rozebrání vřetena jsem našel přetržené bronzové kluzné pouzdro. Hledám proto někoho, kdo byl schopen pouzdro vyrobit. Pouzdra jsou tam dvě, liší se pouze vnitřním průměrem (jedno cca 25mm, druhé 22mm) Vřeteno mi přijde taky dost "ojeté" každopádně tak 2 desetinky na průměru chybí a povrch se mi zdá taky dost jak měsíční krajina, možná si s tím bronz poradí, nevím, možná by to chtělo přebrousit a nová pouzdra přizpůsobit. Najde se tu někdo ochotný, kdo by mi s tímhle pomohl???
Bronzová kuželová pouzdra
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
to futro je přetržené? Není jenom naschvál rozříznuté? No, Přebrousit a dát nové by to asi stejně chtělo.
Podle tohohle obrázku ti to nikdo nevyrobí. Neříkám, že se v tom uplně vyznám, ale chybí tam několik důležitejch kót, a to třeba jakej úhel má mít ten kužel, vnější průměr, průměr dole. Závit si uděláš sám ? Jak moc na to spěcháš ?
www.tc-pipa.wz.cz
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je dost problematická věc v tom, že výrobce k tomu potřebuje všechny věci na vyzkoušení - to znamená vřeteno na vyzkoušení díry, kuželový protikus na vyzkoušení kuželu, a oba vnitřní závity. Jenom to změřit a vyrobit naslepo je dost risk. Asi bych to zvládl, a přiznám se, že z výše uvedených důvodů se mi do toho vůbec nechce.
Tak je pravda, že v nákresu jsem na jednu kótu zapomněl, nicméně měl to být spíš nákres pro představu o celkových rozměrech než výkres pro výrobu. Vzhledem k minimálním rozměrům (vřeteno má cca 35 cm na délku a max. průměr 30 mm a vřeteník je dutá krychle o hraně cca 15cm) jsem spíš počítal, že tyto díly k výrobě futer dodám - zašlu. Ale to je jedno, nikoho nutit nechci. Poohlédnu se po nějaký komerční obráběcí dílně, snad něco seženu za rozumnej peníz. Díky za rady.