ztrata kroku
Ahoj, mam dotaz ohledne ztraty kroku. Co obecne vede ke ztrate kroku krokoveho motoru? stava se mi ze mi na jednom motoru osy x vypadne treba po pul hodine frezovani najednou 100 nebo i vice kroku. Na ose X mam dva motory, v Machu je jeden z nich nastaven jako slave, motory jsou zapojene kazdy zvlast, teda ne prodratovany. ta ztrata kroku se deje jen na jednom z nich. Diky za rady
Vyloučil jsi mechanický problém - šroub, spojku, ložiska?
Každopádně to chce oba motory propojit řemenem (viz Tron
), aby se Xko nekřížilo.
Radek
Každopádně to chce oba motory propojit řemenem (viz Tron

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
sroub se toci v pohode, spojka utazena, loziska v pohode. remen tam mam, ale casem se uvolnej remenice a zacne se to protacet, pokud bych tam dal remenice na fest a cerviky zajistil, tak to pujde kazdou chvilku proti tomu jednomu remenu a to se mi jako reseni moc nelibi 

myslim, ze se spis uvolnujou proto, ze pak jedna osa chvlku stoji a druha jde proti ni a motor tu jednu drzi, asi, netusim, nikde jinde se nic jinyho nepovoluje, tak vibrace snad ne, mozna zkusim snizit rychlosti. Je F200 na drevo hodne?
F200 je na drevo spis malo, ale o to nejde, napada mne, dela ti o i kdyz jezdis frezou jen vzduchem?
podivej se na odstineni vseho co muzes, dnes jsem zjistil, ze kdyz dam menic "do psa" blizko k napajeni nelektroniky, zacnou mi motory mikrokrokovat, prestoze mam napajeni stinene (napajeni menice)
dal jsem vidlice co nejdale od sebe a je po problemu.....stejne uz se tesim ale na novou masinku a na serva
podivej se na odstineni vseho co muzes, dnes jsem zjistil, ze kdyz dam menic "do psa" blizko k napajeni nelektroniky, zacnou mi motory mikrokrokovat, prestoze mam napajeni stinene (napajeni menice)
dal jsem vidlice co nejdale od sebe a je po problemu.....stejne uz se tesim ale na novou masinku a na serva

Prichy
tak u me se bohuzel situace priostrila, vse zpusobuje menic simatic 2,2kW
nejen, ze nekdy mikrokrokuje, pri zapnuti a vypnuti masina "popobehne mimo ale ted jsem dokonce zjistil, ze na to reaguje i PC...tedy vlastne spis nereaguje na kliknuti atp.
Zajmave je, ze se to projevuje od nejake doby a dost mozna to ma spojitost s tim, ze jsem k menici dal stineny kabel...zajmave.
jdu projit net a holt budu muset koupit filtr a predradnou tlumivku......myslel jsem, ze to uz ma menic v sobe
..........pokud nekdo ma zkusenosti ci radu dejte prosim vedet
nejen, ze nekdy mikrokrokuje, pri zapnuti a vypnuti masina "popobehne mimo ale ted jsem dokonce zjistil, ze na to reaguje i PC...tedy vlastne spis nereaguje na kliknuti atp.
Zajmave je, ze se to projevuje od nejake doby a dost mozna to ma spojitost s tim, ze jsem k menici dal stineny kabel...zajmave.
jdu projit net a holt budu muset koupit filtr a predradnou tlumivku......myslel jsem, ze to uz ma menic v sobe

..........pokud nekdo ma zkusenosti ci radu dejte prosim vedet
Prichy
no, motor mam uzemnen samozrejme (PE), ovsem krokace nejsou spojeny, ani nemohou vsak ridim bipolar
jsem presvedcen, ze to tam jde pres sit, i PC se chova "divne" a seka se....pritom ten menic mam mit integrovany filtr
jsem presvedcen, ze to tam jde pres sit, i PC se chova "divne" a seka se....pritom ten menic mam mit integrovany filtr

Prichy
to moze byt aj iny problem .. zemna slucka .. vytvorio ju prepojenie zeme menica a zeme PC + zeme elektroniky KM .. Tieto zeme mozu byt spojene len v jednom meiste inac to vdaka slucne moze vyvolavat tecenie vyrovnavacieho prudu a vseliake prasaciny.
1. tienenie musi byt zapojene len na jednej strane napr len v menici
2. ak tienenim vediete "zem" chyba .. ta ma ist vodicom vnutri tienenia
t.j. aj zem aj riadiaci povel ma ist v tieneni po svojom drote ..
1. tienenie musi byt zapojene len na jednej strane napr len v menici
-
- Kontaktovat uživatele:
presne tak, tienenie musi byt uzemnene osobitne a iba zo strany menica...k píše: 1. tienenie musi byt zapojene len na jednej strane napr len v menici
napr na sustruhu som mal problem z vibraciami motora kym som nedal tienenie na pripojovacie kable menica k motoru, odvtedy je pokoj...